Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Zwemster Kromowidjojo draagt Nederlandse vlag op sluitingsceremonie

Zwemster Kromowidjojo draagt Nederlandse vlag op sluitingsceremonie
11 augustus 2012

Zwemster Ranomi Kromowidjojo draagt zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Delegatieleider Maurits Hendriks maakte dat zaterdag bekend.

De 21-jarige Kromowidjojo won in Londen goud op de 50 en 100 meter vrije slag en zilver op de 4x100 meter vrij. De keuze voor de jonge zwemster is volgens het Nederlands Olympisch Comité ingegeven door het motto van de organisatoren in Londen: 'Inspire a generation'. Voor de openingsceremonie koos Hendriks al voor de 23-jarige windsurfer Dorian van Rijsselberghe als vlaggendrager. Hij won ook goud in Londen.

Ainsley voor Team GB

Zeiler Ben Ainslie is aangeduid als vlaggendrager van de delegatie van Groot-Brittannië op de slotceremonie van de Olympische Spelen. De 35-jarige Ainslie won vorige week voor de vierde keer op rij goud. Daarnaast behaalde hij in 1996 al zilver, waarmee hij de meest gelauwerde zeiler in de olympische geschiedenis is geworden.

Op de openingsceremonie op 27 juli werd de Britse vlag gedragen door baanwielrenner Chris Hoy.Tags:Ranomi Kromowidjojo

promo 


Pas in juni meer duidelijkheid over treinramp Wetteren

Pas in juni meer duidelijkheid over treinramp Wetteren
vandaag / 14u38 Het verslag van de verkeersdeskundige over de omstandigheden en oorzaak van de treinramp vorig jaar in mei in Wetteren, wordt pas in de loop van juni verwacht. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket afdeling Dendermonde, gevraagd naar de…


Senaat keurt dubbele familienaam goed

Senaat keurt dubbele familienaam goedvandaag / 14u27 De Senaat heeft donderdag de wet voor vrije naamkeuze goedgekeurd. 33 stemden voor, 23 tegen en er waren vijf onthoudingen.


Pinguïns lokken 100.000 bezoekers naar Planckendael

Pinguïns lokken 100.000 bezoekers naar Planckendaelvandaag / 13u29 Voor dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) is het een historische paasvakantie geworden. Zo'n 100.000 bezoekers kwamen tussen de pinguïns wandelen.


Agenten blijven in de cel na mishandeling dakloze

Agenten blijven in de cel na mishandeling daklozevandaag / 13u26 De twee inspecteurs van de federale spoorwegpolitie die aangehouden zijn omdat ze een dakloze mishandeld zouden hebben, blijven in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer woensdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. De twee inspecteurs,…


Meerderheid personeel Lanxess keurt akkoord goed

Meerderheid personeel Lanxess keurt akkoord goed
vandaag / 13u30 67 procent van de arbeiders bij Lanxess Rubber in Zwijndrecht heeft donderdagmiddag het voorstel van cao goedgekeurd. In totaal gaat het om 143 van de 213 werknemers die hebben gestemd.


Fietsers storen zich aan druk verkeer en slechte ondergrond

Fietsers storen zich aan druk verkeer en slechte ondergrondvandaag / 13u06 Fietsers storen zich in Vlaanderen vooral aan druk verkeer, een slechte ondergrond en gevaarlijke kruisingen. Dat blijkt uit een bevraging door de Fietsersbond waaraan meer dan 4.000 fietsers participeerden. Uit een studie door de…


Politie vindt man dood achter stuur na achtervolging

Politie vindt man dood achter stuur na achtervolgingvandaag / 12u48 Politie en parket zijn aanwezig in de Helstraat in Diepenbeek, kort bij het kruispunt van de Verbindingslaan, voor een onderzoek. Op de plaats staat een auto waarin een dode man achter het stuur zit. Het voertuig heeft Duitse kentekens.


Jongen (15) die in landingsgestel meevloog wou naar Afrika

Jongen (15) die in landingsgestel meevloog wou naar Afrika
vandaag / 13u16 De 15-jarige jongen, die een ruim vijf uur durende vlucht van Californië naar Hawaii in het landingsgestel van een vliegtuig heeft overleefd, wilde volgens zijn vader mogelijk naar Afrika terugkeren.


Zwangere Ginnifer Goodwin: "Mensen komen niet aan mijn buik"

Zwangere Ginnifer Goodwin: Mensen komen niet aan mijn buikvandaag / 12u35 De Amerikaanse actrice Ginnifer Goodwin verwelkomt weldra haar eerste kind. Zij heeft weinig last van nieuwsgierige fans.


Robert Downey Jr. toont set van 'The Avengers: Age of Ultron'

Robert Downey Jr. toont set van 'The Avengers: Age of Ultron'vandaag / 11u20 De Amerikaanse acteur Robert Downey Jr. is bezig met de nieuwe 'The Avengers'-film. Dat bewees hij met enkele foto's op Twitter.
Mogelijk vluchtmisdrijf na dodelijke aanrijding in Antwerpse haven

Mogelijk vluchtmisdrijf na dodelijke aanrijding in Antwerpse havenvandaag / 10u30 Op de Antwerpsebaan is woensdagochtend om 7u een 51-jarige man uit Wuustwezel om het leven gekomen. De aanrijder wordt opgespoord door de scheepvaartpolitie.KBVB wil openingsmatch EK 2020 in Brussel

KBVB wil openingsmatch EK 2020 in Brussel

1 reactieMeer Heineken verkocht in België

Meer Heineken verkocht in België


Piet Huysentruyt: "Als ik op tv kom, staat de telefoon roodgloeiend"

Piet Huysentruyt: Als ik op tv kom, staat de telefoon roodgloeiendvandaag / 10u27 Heet van de naald: Piet Huysentruyt komt na de zomer terug met 'Smakelijk!' op VIER . Dat maakte de chef bekend tijdens een blitzbezoek aan ons land.


Mobistar ziet winst met 74 procent dalen

Mobistar ziet winst met 74 procent dalenvandaag / 09u44 Mobistar heeft in het eerste kwartaal liefst 73,8 procent minder winst geboekt dan een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 9,2 miljoen euro, tegen 35,1 miljoen in het eerste kwartaal van 2013. Mobistar heeft de uittocht van eigen…


Obama: "Rusland respecteert Genève-akkoord over Oekraïne niet"

Obama: Rusland respecteert Genève-akkoord over Oekraïne nietvandaag / 09u33 De Amerikaanse president Barack Obama heeft Rusland er donderdag van beschuldigd het internationaal Genève-akkoord over Oekraïne niet te respecteren, dat bedoeld is om de spanningen in het land te verminderen. De Amerikaanse president…


Duizenden textielarbeiders herdenken omgekomen collega's in Bangladesh

Duizenden textielarbeiders herdenken omgekomen collega's in Bangladeshvandaag / 09u20 Precies een jaar na de instorting van een groot fabrieksgebouw in Bangladesh hebben textielarbeiders op de plaats van het drama bloemenkransen neergelegd. In Savar, een buitenwijk van de hoofdstad Dhaka, kwamen donderdag duizenden…


2 reactiesBuren willen 'luidruchtige' kankerpatiënten weg

Buren willen 'luidruchtige' kankerpatiënten weg

Belgische schoenwinkels Scapino gaan dicht

Belgische schoenwinkels Scapino gaan dicht


Touring wil busstroken open stellen voor vlotter verkeer

Touring wil busstroken open stellen voor vlotter verkeervandaag / 07u39 Mobiliteitsorganisatie Touring wil een evaluatie van alle overrijdbare bus- en tramstroken in België, om ze waar mogelijk flexibel in te schakelen voor een vlottere verkeersdoorstroming. Dat meldt Touring donderdagochtend. De…


Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalen

Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalenvandaag / 07u23 Er komen beter geen nieuwe flitspalen omdat trajectonroles efficiënter zijn. Dat besluit minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) uit een vergelijkende studie van de UHasselt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws .


Door agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agent

1 reactieDoor agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agentvandaag / 06u39 Het verhaal rond de kat die maandagavond door twee agenten van de Zwijndrechtse politie werd doodgeslagen, beroert de gemoederen in Zwijndrecht. Zeker nu blijkt dat de kater, Minou, het huisdier was van een andere agent. Die is woest en eist…


Olivia Wilde verwelkomt zoontje Otis

Olivia Wilde verwelkomt zoontje Otisvandaag / 07u31 De Amerikaanse actrice Olivia Wilde is voor het eerst moeder geworden. Zij beviel van een zoon.


Chris Hemsworth plant geen gezinsuitbreiding meer

Chris Hemsworth plant geen gezinsuitbreiding meervandaag / 07u26 De Australische acteur Chris Hemsworth ziet een gezinsuitbreiding niet meer zitten. Zijn vrouw beviel onlangs van een tweeling.24 april 2014
8°C 19°C
Poll:

Vindt u een belastingverhoging terecht voor Belgen die hun belastingaangifte niet indienen?


Lees ook:
Wie belastingaangifte 'vergeet' in te dienen riskeert megaboete


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Jodie Foster is getrouwd

Jodie Foster is getrouwd

Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunder

Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunderInstortende muur doodt drie studenten in Portugal

Instortende muur doodt drie studenten in Portugal
vandaag / 06u38 In Braga, in het noorden van Portugal, zijn woensdag drie studenten omgekomen bij de instorting van een muur. Vier anderen raakten gewond. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt.


Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)

Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)
23 april / 22u04 Jean-Luc Dehaene heeft voor de camera's van VTM voor het eerst over zijn ziekte en over zijn leven na de politiek gepraat.


Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Moordverdachte dreigt vrij te komen na procedurefout

Moordverdachte dreigt vrij te komen na procedurefout


Schoonbroer prins Charles overleden na val in New York

Schoonbroer prins Charles overleden na val in New York
23 april / 21u09 De broer van Camilla, de echtgenote van prins Charles, is na een val aan een zware hoofdverwonding gestorven. Dat deelde Clarence House, de officiële residentie van de Britse troonopvolger en zijn vrouw, woensdag in Londen mee.


Lupita Nyong'o uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld

Lupita Nyong'o uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld
23 april / 19u49 De Keniaanse actrice Lupita Nyong'o is door People magazine verkozen tot mooiste vrouw ter wereld.