Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Spoorwegen klaar voor heet weekend

Spoorwegen klaar voor heet weekend
17 augustus 2012

De spoorbedrijven in ons land maken zich op voor een oververhit weekend. Infrabel activeerde zijn zomerplan met preventieve maatregelen om incidenten op het spoorwegnet te voorkomen, en ook de NMBS houdt zich klaar om indien nodig snel te hulp te schieten. Er zullen extra treinen rijden van en naar de kust.

Het hitteplan van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel houdt onder meer in dat technische onderhoudsploegen extra controles uitvoeren op het hele spoorwegnet.

In de sporen zijn er uitzettingstoestellen ingebouwd om het uitzetten en inkrimpen van de sporen bij wisselende temperaturen op te vangen. Plotse extreme warmte kan ertoe leiden dat de veiligheidsmarge door die toestellen wordt overschreden en er 'spoorslingeringen' ontstaan. Bij het overschrijden van een hitte- of veiligheidsgrens, kan Infrabel een tijdelijke snelheidsbeperking opleggen in een bepaalde zone.

Extra treinen

De NMBS zet dan weer extra treinen in van en naar de kust, zegt woordvoerster Frieke Neyrinck. Op zaterdag gaat het om vier ritten, twee 's ochtends en twee 's avonds. Op zondag zijn er drie bijkomende ritten 's avonds. Bovendien rijden er zondag sowieso al 26 extra treinen om festivalgangers van Pukkelpop terug naar huis te brengen. Daarnaast is er in de zomer ook al het toeristische aanbod van ICT-treinen.

De NMBS schakelt in de stations ook extra personeel in. "Er is een watervoorraad die door mobiele ploegen verdeeld kan worden, mocht dat nodig zijn", zegt Neyrinck. In de kuststations en belangrijke binnenlandse stations kunnen indien nodig waterfonteinen worden gezet.

ArchieffotoTags:hitteInfrabelNMBSspoorwegentrein

promo 


‘N-VA staakt communautaire guerrilla’

2 reacties‘N-VA staakt communautaire guerrilla’
vandaag / 12u04 De N-VA schuift de ‘communautaire guerrilla’ de komende vijf jaar volledig terzijde. Dat heeft coformateur Charles Michel (MR) woensdag verklaard op de RTBF-radio. Michel bestudeert samen met Kris Peeters (CD&V) de Zweedse coalitie, met…


CDH bedankt voor uitnodiging van CD&V en MR

1 reactieCDH bedankt voor uitnodiging van CD&V en MRvandaag / 01u01 CDH wijst de uitnodiging af van formateurs Kris Peeters en Charles Michel om mee in de onderhandelingen te stappen voor de vorming van een federale regering. Dat schrijft Le Soir dinsdagnacht op zijn website .


Koningspaar woont Te Deum bij

Koningspaar woont Te Deum bij21 juli / 11u07 In de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel is maandag kort na 10.00 uur het Te Deum van start gegaan. De religieuze ceremonie betekent het begin van de festiviteiten voor de nationale feestdag.


Kris Peeters verwacht snel Vlaamse regering

4 reactiesKris Peeters verwacht snel Vlaamse regering21 juli / 10u41 De Vlaamse onderhandelaars staan zeer dicht bij een akkoord. Ontslagnemend minister-president Kris Peeters verwacht binnenkort een Vlaamse regering.


15.000 feestvierders op Bal National

15.000 feestvierders op Bal National
21 juli / 08u12 Het intussen traditionele Bal National aan de vooravond van de nationale feestdag heeft zondagavond duizenden mensen naar het Brusselse Vossenplein gelokt. Op het plein zelf was het op de koppen lopen en ook in de straten errond was het meer…


Wallonië legt taalvereiste op aan buitenlandse werknemers

1 reactieWallonië legt taalvereiste op aan buitenlandse werknemers21 juli / 06u34 De Waalse regering onder leiding van PS en cdH voorziet in haar beleidsverklaring een aantal nieuwigheden. Eén van die nieuwigheden is het verplichten van een taalopleiding Frans aan nieuwkomers en aan buitenlandse werknemers met een…


Federale regering moet op zoek naar 17 miljard euro tegen 2019

6 reactiesFederale regering moet op zoek naar 17 miljard euro tegen 201919 juli / 06u04 De federale regeringsonderhandelaars moeten tegen 2019 op zoek naar 17 miljard euro om de begroting op orde te houden. Dat blijkt uit het jongste rapport van het monitoringcomité, schrijven De Tijd en L’Echo zaterdag.


Onenigheid tussen N-VA en CD&V in laatste rechte lijn

15 reactiesOnenigheid tussen N-VA en CD&V in laatste rechte lijn
17 juli / 15u40 Er zit een kink in de kabel tussen N-VA en CD&V bij de onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering. Een geplande vergadering op het kabinet van Vlaams minister Joke Schauvliege werd donderdagochtend op het laatste moment uitgesteld. Er…


Provincies laatste obstakel voor Vlaams regeerakkoord

3 reactiesProvincies laatste obstakel voor Vlaams regeerakkoord17 juli / 06u44 N-VA en CD&V leggen mogelijk vandaag al de laatste hand aan hun Vlaams regeerakkoord. Maar dan moeten ze het wel eens worden over de hervorming van de provincies.


Staking kost NMBS 1,3 miljoen euro

3 reactiesStaking kost NMBS 1,3 miljoen euro16 juli / 07u00 24 uur hebben ze gestaakt, de socialistische vakbond ACOD Spoor. En daardoor heeft de NMBS op maandag 30 juni 1,3 miljoen euro mislopen aan tickets die die dag niet verkocht werden. Dat heeft spoorbaas Jo Cornu laten berekenen.
Vande Lanotte wil “bad bank” voor zonne-energieschuld

4 reactiesVande Lanotte wil “bad bank” voor zonne-energieschuld16 juli / 05u00 Vlaanderen moet een “bad bank” oprichten voor de schuld die veroorzaakt is door de steun aan zonne-energie. Dat is de essentie van een voorstel van Johan Vande Lanotte (sp.a) om de stijging van de elektriciteitskosten te beperken.Belgische bestuurder overschat zijn rijkunst en kan meer discipline gebruiken

Belgische bestuurder overschat zijn rijkunst en kan meer discipline gebruiken

14 reactiesFrontale aanval op Jan Jambon

Frontale aanval op Jan Jambon


MR-kiezer staat achter ‘kamikazecoalitie’

15 reactiesMR-kiezer staat achter ‘kamikazecoalitie’15 juli / 10u26 De MR heeft recentelijk een peiling gehouden onder zijn kiezers over een mogelijke Zweedse of kamikazecoalitie, waarbij de Franstalige liberalen als enige Franstalige partij in een federale regering zouden stappen met N-VA, CD&V en Open Vld.…


Zware ontploffing nabij Luik doodt 1 vrouw

Zware ontploffing nabij Luik doodt 1 vrouw15 juli / 05u00 Twee woningen in de Grivegnéestraat in Grivegnée bij Luik zijn zo zwaar getroffen door de gasexplosie van dinsdagochtend, dat experts moeten beslissen of ze nog bewoonbaar zijn. Bij de ramp kwam een vrouw van 50 om het leven, zeven mensen…


“6 tot 9 procent kleuters is te dik”

“6 tot 9 procent kleuters is te dik”14 juli / 11u04 Steeds meer kleuters krijgen te maken met zwaarlijvigheid. Hoofdoorzaak is volgens de UGent het gebrek aan beweging doorheen de dag, zo blijkt uit een doctoraatsonderzoek.


CD&V en N-VA twisten over Vlaamse formatie

9 reactiesCD&V en N-VA twisten over Vlaamse formatie14 juli / 07u51 Het is niet zeker dat er eind deze week een Vlaamse regering is. Niet alleen ergeren CD&V en N-VA zich openlijk aan elkaar. Bovendien ligt er nog een waslijst knelpunten op tafel.


4 reactiesBinnenkort 152 in plaats van 308 Vlaamse gemeenten?

Binnenkort 152 in plaats van 308 Vlaamse gemeenten?

Spontane staking bij NMBS Technics Vorst

Spontane staking bij NMBS Technics Vorst


Regenweer houdt nog een paar dagen aan

Regenweer houdt nog een paar dagen aan13 juli / 09u18 Het is zondag meestal erg bewolkt en zijn er perioden met regen, terwijl ook onweer niet uitgesloten is. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest bij maximumtemperaturen van 16 tot 21 graden.


Patiënt kaapt ambulance en crasht

1 reactiePatiënt kaapt ambulance en crasht12 juli / 20u14 In het Oost-Vlaamse Beveren is een patiënt gecrasht met een ziekenwagen die hij net daarvoor zelf gekaapt had.


Politie kondigt nieuwe flitsmarathon aan

17 reactiesPolitie kondigt nieuwe flitsmarathon aan12 juli / 19u58 De politie heeft in een intern magazine aangekondigd een nieuwe grote flitsmarathon voor te bereiden. Die marathon zou nog dit jaar plaatsvinden.


Prins Laurent woont in Londen parade aan Cenotaaf bij

Prins Laurent woont in Londen parade aan Cenotaaf bij12 juli / 05u00 In Londen hebben prins Laurent en ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem zaterdag de 80ste ceremonie aan de Cenotaaf bijgewoond. De jaarlijkse parade vormt een eerbetuiging aan de Belgische en Britse slachtoffers van de twee…


Politiemannen moeten langer werken

2 reactiesPolitiemannen moeten langer werken12 juli / 05u00 De grootste politievakbond VSOA haalt zwaar uit naar de kleinere vakorganisaties Sypol.be en de Koninklijke Kring van Officieren van de Lokale Politie van Antwerpen en de Omliggende Politiezones. Die laatste waren naar de rechter gestapt…23 juli 2014
15°C 28°C
Poll:

Ik heb sinds de Malaysia-ramp...


Lees ook:
Familie verloor twee keer familie in Malaysia-ramp


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Regeerakkoord in teken van continuïteit met aantal koerswijzigingen

Regeerakkoord in teken van continuïteit met aantal koerswijzigingen

2 reactiesGodsdienstlerares is nieuwe vriendin van Ronald Janssen

Godsdienstlerares is nieuwe vriendin van Ronald JanssenDe Wever: “Mogelijk begin volgende week Vlaamse regering”

22 reactiesDe Wever: “Mogelijk begin volgende week Vlaamse regering”
11 juli / 11u55 Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever zouden de Vlaamse formatiegesprekken begin volgende week kunnen landen. “Ik hoop dat we begin volgende week kunnen afronden”, zo zei De Wever vrijdag in de marge van de 11 juli-viering in het…


Het blijft regenen dit weekend

7 reactiesHet blijft regenen dit weekend
10 juli / 16u29 Het einde van de waterellende lijkt nog niet meteen in zicht. Pas begin volgende week wordt het weer enkele dagen droog, meldt VTM-weerman David Dehenauw.


15 reactiesJan Becaus legt eed af in parlement

Jan Becaus legt eed af in parlement

Aanhoudende regen blijft zomerkampen teisteren

Aanhoudende regen blijft zomerkampen teisteren


300 scouts gered aan kolkend riviertje

300 scouts gered aan kolkend riviertje
10 juli / 07u57 De regen heeft roet in het eten gegooid van heel wat scouts die op kamp zijn. De brandweer van Verviers heeft 300 kinderen geëvacueerd omdat de Hoëgne dreigde buiten zijn oevers te treden. Een Antwerpse groep moet naar huis.


Zeiluitstap eindigt in drama


10 juli / 06u50 Wat een gezellige zeiluitstap moest worden voor vier jongeren tussen 14 en 18 jaar en twee begeleiders, draaide gisteren uit op een drama. De schipper van zeilboot Jodie Faster kreeg de giek tegen het hoofd en verloor het bewustzijn. Het…