Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Assisenproces frituurmoord deze week van start

Assisenproces frituurmoord deze week van start
16 april 2012

Dinsdag wordt voor het Tongerse hof van assisen de twaalfkoppige jury samengesteld voor het proces van Manuella Vossen (44) en Mathias Franssen (48). Het koppel uit Kinrooi staat terecht voor de moord op militair en brandweerman Jacques Roussard (42) uit Maaseik, de echtgenoot van Manuella. Hij werd op 12 juli 2006 bloedend teruggevonden achter de frituur 't Lekkerbekje aan de Heirweg in Maaseik.

Aanvankelijk werd gedacht dat Jacques Roussard een hartstilstand kreeg met nadien een fatale val, maar bij het wassen van het lijk werd een schotwonde in de nek ontdekt.

Bewijzen

Het koppel ontkent in alle toonaarden elke betrokkenheid bij de dood van Roussard. Keiharde materiële bewijzen zijn er niet tegen de twee. Het moordwapen is nooit teruggevonden.

Op de kleding van Vossen en Franssen zijn wel fragmentarische kruitsporen aangetroffen, maar de herkomst is niet duidelijk. Het kan ook door contaminatie zijn na contact met het slachtoffer.

Mathias Franssen was in het verleden lid van een schietclub, maar had in de jaren '90 naar eigen zeggen zijn wapen weggedaan.

Op vrije voeten

Het koppel is sinds 2007 op vrije voeten. Eind vorige week gingen ze zich al melden aan de gevangenis in Hasselt.

Vrijdag begint openbare aanklager Patrick Boyen met de voorlezing van de akte van beschuldiging. Meesters Gino Houbrechts en Bert Partoens verdedigen het koppel.

Belga

Foto: MMDTags:frituurmoordJacques RoussardKinrooiMaaseikManuella VossenMathias Franssen

promo 


Vande Lanotte: ‘Kabel aan Nederlandse gascentrale is oplossing voor stroomtekort’

1 reactieVande Lanotte: ‘Kabel aan Nederlandse gascentrale is oplossing voor stroomtekort’
vandaag / 16u53 Volgens aftredend minister van Energie Johan Van de Lanotte moeten we de oplossing voor het dreigend stroomtekort in ons land niet te ver gaan zoeken.


Eén op de zeven vrachtwagens te gevaarlijk voor de weg

2 reactiesEén op de zeven vrachtwagens te gevaarlijk voor de wegvandaag / 07u05 Eén op de zeven vrachtwagens op onze wegen is er zo slecht aan toe dat ze na inspectie niet meer mogen verder rijden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit. De FOD heeft vorig jaar 9.500 trucks van de weg…


Vlaamse bisdommen maken opnieuw winst

1 reactieVlaamse bisdommen maken opnieuw winst19 augustus / 05u00 Na een gezamenlijk verlies van 3,3 miljoen euro in 2012 hebben de vijf bisdommen in Vlaanderen vorig jaar samen opnieuw een winst van 2,3 miljoen euro geboekt, zo meldt De Tijd dinsdag.


De Wever: “Moslimgemeenschap moet afstand nemen van IS-ideologie”

18 reactiesDe Wever: “Moslimgemeenschap moet afstand nemen van IS-ideologie”18 augustus / 11u23 De moslimgemeenschap moet een krachtig signaal geven om zich af te zetten van het ideeëngoed van de extremistische terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat zegt Antwerps burgemeester Bart De Wever in een interview met De Morgen.


“Ik word ziek van de show van die Bontinck-vader”

“Ik word ziek van de show van die Bontinck-vader”
18 augustus / 09u31 In een interview met de krant De Zondag heeft strafpleiter Sven Mary stevig uitgehaald naar Dimitri Bontinck. “Ik word ziek van de show die de Bontinck-vader opvoert”, liet Mary optekenen. Hij ging ook dieper in op de reden waarom hij…


Risico om te worden mishandeld door mantelzorger groter dan gedacht

7 reactiesRisico om te worden mishandeld door mantelzorger groter dan gedacht18 augustus / 05u00 Uit een screening van Familiehulp bij drieduizend 65-plussers blijkt dat meer dan 40 procent van de ouderen een matig tot hoog risico loopt om door hun mantelzorger te worden mishandeld. Dat staat maandag in De Standaard.


Begroting moet onder controle blijven door uitgavennormen

Begroting moet onder controle blijven door uitgavennormen18 augustus / 05u00 Coformateurs Kris Peeters en Charles Michel gaan de komende dagen bilaterale contacten leggen om partij per partij hun formateursnota toe te lichten. Intussen buigt een technische werkgroep zich over de normen die kunnen worden toegepast om…


NSZ pleit voor doortrekken btw-vrijstelling op schenking voedsel aan lokale goede doelen

6 reactiesNSZ pleit voor doortrekken btw-vrijstelling op schenking voedsel aan lokale goede doelen17 augustus / 05u00 Voedingszaken die voedseloverschotten schenken aan lokale liefdadigheidsinstellingen, moeten btw op de aankoopprijs terugstorten. Daardoor is het voor hen fiscaal interessanter om het voedsel te vernietigen in plaats van weg te schenken.…


Man op de trein aangehouden met 117 gram cocaïne

16 augustus / 12u31 In het station van Brussel Zuid werd vrijdag een 39-jarige man aangehouden met 117 gram cocaïne op zak. Hij werd ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter, zo is vernomen van het Brusselse parket.


Hartpatiëntje Noah opnieuw geopereerd

Hartpatiëntje Noah opnieuw geopereerd15 augustus / 14u09 Het hartpatiëntje Noah uit Voeren is vandaag opnieuw geopereerd. De jongen moet een hartcatheterisatie (CAG) ondergaan.
Tweede Belgisch slachtoffer MH17 geïdentificeerd

Tweede Belgisch slachtoffer MH17 geïdentificeerd15 augustus / 10u28 Bijna een maand na de vliegtuigcrash met vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne, is ook een tweede Belgisch slachtoffer geïdentificeerd. Dat wordt bevestigd door de federale politie, die ingelicht werd door het Disaster Victim…19 reactiesBourgeois wil nog geen concrete besparingscijfers geven

Bourgeois wil nog geen concrete besparingscijfers geven

8 reactiesKwart van jonge bestuurders rijdt echt overal te snel

Kwart van jonge bestuurders rijdt echt overal te snel


Dit jaar al 892 egels overreden

Dit jaar al 892 egels overreden13 augustus / 10u37 Er zijn dit jaar al 892 egels overreden. Dat blijkt uit cijfers van ‘Dieren Onder De Wielen’, een project van Natuurpunt in opdracht van de Vlaamse overheid.


Toestand Noah (4) al een paar dagen stabiel

Toestand Noah (4) al een paar dagen stabiel13 augustus / 07u53 De toestand van hartpatiëntje Noah De Schepper (4) blijft kritiek, maar is nu al een aantal dagen stabiel. “Hij hangt nog aan de hartlongmachine, maar dat proberen ze langzaamaan af te bouwen”, aldus papa Frank.


Renault schrapt seksistische filmpjes

Renault schrapt seksistische filmpjes13 augustus / 06u51 Een vrouw schrijft haar telefoonnummer op een inlegkruisje en schuift dat achter de ruitenwisser van haar fout geparkeerde Renault. Met zo’n filmpje maakte Renault België reclame voor een nieuwe wagen. Maar na protest moest de…


Zuhal Demir op weg naar ministerpost

Zuhal Demir op weg naar ministerpost13 augustus / 06u32 Binnen N-VA circuleert steeds meer de naam van de Antwerpse politica Zuhal Demir als minister in de nieuwe federale regering. Als lid van de werkgroep werk en arbeidsmarktbeleid onderhandelt ze mee over het regeerakkoord. Dat geeft haar een…


44 reactiesPeumans doet Bourgeois plooien

Peumans doet Bourgeois plooien

1 reactieNiet invalide, toch vragen om uitkering

Niet invalide, toch vragen om uitkering


Steeds meer Vlamingen weigeren reanimatie

Steeds meer Vlamingen weigeren reanimatie12 augustus / 06u29 Almaar meer Vlamingen maken via wilsverklaringen duidelijk dat ze in medische noodgevallen bepaalde behandelingen niet meer willen: van geen kunstmatige beademing of sondevoeding tot geen reanimatie na een hartstilstand.


Peuter stikt na eten van druif in kinderopvang

Peuter stikt na eten van druif in kinderopvang12 augustus / 06u00 De 17 maanden oude Keyandro uit Hasselt vecht in het UZ Leuven al vijf dagen voor zijn leven nadat hij vorige week donderdag stikte in een druif. Dat gebeurde bij het centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning ‘t Hummelhuis in Hasselt.


“Noah hoort ons spreken”

“Noah hoort ons spreken”11 augustus / 08u45 Eindelijk, na een week van kommer en kwel lijkt het beetje bij beetje beter te gaan met hartpatiëntje Noah uit Voeren. Zijn bloedwaarden waren zondag zo goed dat de dokters besloten dat een bloedspoeling niet nodig was.


Driejarig meisje bijna verdronken in fontein aan Atomium

Driejarig meisje bijna verdronken in fontein aan Atomium10 augustus / 12u07 Een driejarig meisje uit Kortrijk is zaterdagavond bijna verdronken in een fontein op de Brusselse Eeuwfeestlaan, nabij het Atomium. Het kind werd levenloos uit het water gehaald, maar een MUG-arts kon het kind reanimeren. Ze verkeert nog…


Twintiger uit Kinrooi omgekomen bij verkeersongeval in Bree

10 augustus / 10u18 Bij een verkeersongeval in Bree is zondagochtend rond 6 uur een jongeman (23) uit buurgemeente Kinrooi om het leven gekomen. De fatale klap deed zich voor op ‘t Hasseltkiezel in Bree.20 augustus 2014
7°C 17°C
Poll:

Als ze mij nomineren voor de 'ijsemmer uitdaging' (Ice Bucket Challenge)...Lees ook:
Britney Spears gaat Ice Bucket Challenge niet uit de weg (video)


schrijf je in voor de nieuwsbrief


1 reactieVerenigingsleven ongerust over mogelijke besparingen

Verenigingsleven ongerust over mogelijke besparingen

Politievakbond waarschuwt voor warme herfst

Politievakbond waarschuwt voor warme herfst'Modale inkomens zullen besparingen veel harder voelen'

30 reacties'Modale inkomens zullen besparingen veel harder voelen'
9 augustus / 14u56 De Vlaamse oppositiepartijen SP.A en Groen willen het Vlaams Parlement bijeen roepen zodat het zich over de financiële nota achter het regeerakkoord kan buigen. De voorbije dagen lekten details van de besparingsplannen uit in de media. De…


Nemmouche in beroep tegen verlenging aanhouding

Nemmouche in beroep tegen verlenging aanhouding
9 augustus / 11u15 Mehdi Nemmouche, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Joods Museum in Brussel waarbij vier mensen stierven, gaat in beroep tegen de verlenging van zijn aanhouding. Hij zal 14 augustus voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI)…


Gangster en agent neergeschoten op parking E40

Gangster en agent neergeschoten op parking E40

Gentse vrouw (37) aangehouden op verdenking van moord op partner


Ex-baas Doel: “Honderden mensen hebben toegang tot technische zone kerncentrale”

2 reactiesEx-baas Doel: “Honderden mensen hebben toegang tot technische zone kerncentrale”
8 augustus / 17u38 Het laten weglopen van de smeerolie in Doel 4 is een manuele, bewuste handeling. Dat heeft de topman van de nucleaire regulator FANC Jan Bens vrijdag verklaard. Of er kwade wil in het spel is, is nog niet duidelijk. Het FANC heeft wel een…


Weekend brengt buien en onweer

3 reacties
8 augustus / 09u52 Vrijdagmiddag is er veel bewolking en er zijn perioden met regen of buien, mogelijk met onweer. De wind waait matig uit richtingen tussen zuid en zuidoost. De maxima variëren van 21 tot 25 graden.