Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Zes mannen opgepakt in nieuwe verkrachtingszaak in India

Zes mannen opgepakt in nieuwe verkrachtingszaak in India
13 januari 2013

Zes mannen zijn opgepakt in een nieuwe zaak van een groepsverkrachting in een bus in het noorden van India. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Nog geen maand geleden zorgden gelijkaardige feiten voor opschudding in het land.

"Zes mannen werden opgepakt omdat ze ervan verdacht worden een 29-jarige vrouw te hebben verkracht (...) nadat ze haar met geweld hadden meegenomen naar een onbekende plaats in de nacht van 11 januari", verklaarde de politie. Een zevende verdachte wordt opgespoord.

Het slachtoffer was op de bus gestapt om naar haar schoonfamilie te reizen in de noordelijk gelegen staat Punjab. Ze werd naar een huis gebracht vlakbij de stad Amritsar, zegt politie-officier Raj Jeet Singh.

De vrouw werd verkracht door de bestuurder van de bus en vijf andere mannen. Ze hebben haar vervolgens langs de weg achtergelaten, in de buurt van de plaats waar haar schoonfamilie woont.

Een groepsverkrachting van een 23-jarige vrouw in de Indiase hoofdstad New Delhi zorgde onlangs nog voor protesten in het land. De vrouw overleed aan haar verwondingen in een ziekenhuis in Singapore op 29 december. Vijf mannen worden beschuldigd van ontvoering, verkrachting en moord. Een zesde verdachte zou nog minderjarig zijn.


Belga Foto AFP: de groepsverkrachting en moord van een andere jonge vrouw in India zorgde voor nationale en internationale verontwaardiging.



Tags:

promo 


‘VN-Veiligheidsraad maakte opmars ISIS mogelijk’

‘VN-Veiligheidsraad maakte opmars ISIS mogelijk’
vandaag / 14u30 De passiviteit van de VN-Veiligheidsraad heeft het succes van de jihadisten van Islamitische Staat (ISIS) en de verspreiding van het conflict over de grens met Irak mogelijk gemaakt. Dat melden mensenrechtenonderzoekers van de VN dinsdag.


Willem-Alexander: ‘Haat mag niet overslaan’

Willem-Alexander: ‘Haat mag niet overslaan’vandaag / 14u16 De feestelijke traditie van Prinsjesdag in Nederland is dit jaar omgeven door een rouwrand van verdriet. Dat zei de Nederlandse koning Willem-Alexander in zijn troonrede. Hij verwees naar de vliegramp in Oekraïne.


12.000 Filipijnen geëvacueerd voor mogelijke uitbarsting vulkaan Mayon

12.000 Filipijnen geëvacueerd voor mogelijke uitbarsting vulkaan Mayonvandaag / 08u07 De Filipijnse autoriteiten zijn begonnen met de evacuatie van 12.000 inwoners die in de buurt wonen van de vulkaan Mayon, een van de actiefste van de eilandengroep. Het Vulkaan- en Aardbevingsobservatorium heeft het alarmniveau voor de 2.500…


Tokio opgeschrikt door hevige aardbeving

Tokio opgeschrikt door hevige aardbevingvandaag / 06u36 In Japan heeft een zware aardbeving de regio rond Tokio opgeschrikt. De beving deed huizen en wolkenkrabbers trillen in de Japanse hoofdstad en had een kracht van 5,6 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in het zuidelijke gedeelte…


Zwangere vrouw op straat doodgeschoten in Philadelphia

5 reactiesZwangere vrouw op straat doodgeschoten in Philadelphia
vandaag / 04u01 In de Amerikaanse stad Philadelphia is een 25-jarige vrouw op de openbare weg doodgeschoten. Dat gebeurde toen onbekende daders op een voorbijrijdende wagen vuurden.


Eerste Amerikaanse luchtaanval tegen IS nabij Bagdad

Eerste Amerikaanse luchtaanval tegen IS nabij Bagdadvandaag / 01u58 Het Amerikaanse leger heeft voor het eerst sinds de start van de Amerikaanse luchtaanvallen tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) een maand geleden een luchtaanval uitgevoerd op een stelling van de jihadisten in de buurt van Bagdad.


‘Navo bereid tot coördinerende rol bij interventie tegen IS’

‘Navo bereid tot coördinerende rol bij interventie tegen IS’15 september / 16u24 De Navo zou een coördinerende rol kunnen spelen bij een militaire interventie tegen Islamitische State. Dat heeft secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen laten verstaan.


‘Smokkelaars lieten vluchtelingenboot bewust zinken’

‘Smokkelaars lieten vluchtelingenboot bewust zinken’15 september / 11u21 Twee schipbreuken voor de kust van Libië hebben mogelijk het leven van 700 migranten geëist. Een schip met zo’n vijfhonderd mensen aan boord is vermoedelijk enkele dagen geleden met opzet tot zinken gebracht door mensensmokkelaars.


Tomatenveldslag is Nederlands antwoord op Russische boycot (video)

Tomatenveldslag is Nederlands antwoord op Russische boycot (video)15 september / 10u19 ‘Tomatina’-toestanden bij onze noorderburen. Gisterenmiddag hebben zo’n 1.500 tomatengooiers geprotesteerd tegen het fruitoverschot door de Russische boycot, meldt nu.nl. Maar liefst 200.000 tomaten kleurden alles en iedereen rood.


Partij van Geert Wilders pakt uit met zwartepietenwet

2 reactiesPartij van Geert Wilders pakt uit met zwartepietenwet15 september / 08u25 De Nederlandse rechtspopulistische Partij voor de Vrijheid (PVV) pakt binnenkort uit een ‘zwartepietenwet’. Die moet overheden, als gemeenten, die iets doen met bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas verplichten er voor zorgen dat…




Mogelijk met ebola besmette artsen naar geheime plek

Mogelijk met ebola besmette artsen naar geheime plek15 september / 08u20 De twee Nederlandse artsen die zondag uit Sierra Leone zijn teruggekeerd omdat ze mogelijk ebola hebben, blijven in afzondering als ze maandag het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) mogen verlaten. Dat meldden een woordvoerster van de…



1 reactieZweedse premier Reinfeldt erkent nederlaag

Zweedse premier Reinfeldt erkent nederlaag

Eurosceptische partij winaar in Thüringen en Brandenburg

Eurosceptische partij winaar in Thüringen en Brandenburg


Belgische vrouw vermist die werkte op luxejachten

Belgische vrouw vermist die werkte op luxejachten15 september / 06u46 Op de Balearen wordt sinds eind augustus een 42-jarige Belgische vrouw uit Hoei vermist. Dat schrijven de kranten van Sudpresse maandag. De vrouw werkte er als bemanningslid op jachten die aan miljonairs worden verhuurd.


België klaar voor strijd tegen IS

1 reactieBelgië klaar voor strijd tegen IS15 september / 06u13 “We zijn bereid om deel te nemen aan een coalitie tegen Islamitische Staat.” Dat heeft ontslagnemend premier Elio Di Rupo (PS) gisteren gezegd. Militaire bronnen bevestigen dat er al contacten zijn geweest voor Belgische deelname aan de…


Toestel van Malaysia Airlines maakt noodgedwongen rechtsomkeer

Toestel van Malaysia Airlines maakt noodgedwongen rechtsomkeer14 september / 06u54 Een toestel van Malaysia Airlines heeft als gevolg van een technisch mankement noodgedwongen rechtsomkeer moeten maken.


Politieagent gedood bij hinderlaag in Pennsylvania

13 september / 15u41 Bij een schietpartij aan een politiekantoor in de Amerikaanse staat Pennsylvania is vrijdagavond een politieagent gedood en een andere gewond geraakt. Het lijkt erop dat de schietpartij minutieus voorbereid was. De politie achtervolgt de…


Paus Franciscus: ‘Derde Wereldoorlog wordt in stukjes uitgevochten’

Paus Franciscus: ‘Derde Wereldoorlog wordt in stukjes uitgevochten’

Beruchte burgemeester van Toronto stapt uit race naar nieuwe sjerp

Beruchte burgemeester van Toronto stapt uit race naar nieuwe sjerp


Schokkende undercoverreportage legt gruwelijke experimenten op apen bloot

Schokkende undercoverreportage legt gruwelijke experimenten op apen bloot12 september / 19u19 Het Duitse Max Planck Instituut, een gerenomeerd onderzoekslaboratorium, ligt onder vuur nadat een undercoverreportage aan het licht bracht dat apen er gruwelijke experimenten moeten ondergaan.


Gigantisch zwemmende dinosaurus opgegraven

Gigantisch zwemmende dinosaurus opgegraven12 september / 17u29 De grootste vleesetende dinosaurus spendeerde zijn dagen vooral in het water. Dat leiden wetenschappers af van fossielen die in Marokko zijn opgegraven.


Ook VS kondigen nieuwe sancties tegen Rusland aan

Ook VS kondigen nieuwe sancties tegen Rusland aan12 september / 17u23 Na de Europese Unie hebben vrijdag ook de Verenigde Staten, zoals donderdag aangekondigd door president Barack Obama, een nieuw rondje sancties uitgevaardigd tegen Rusland.


Eskimopater Dejaeger schuldig aan 24 gevallen van seksueel misbruik

Eskimopater Dejaeger schuldig aan 24 gevallen van seksueel misbruik12 september / 16u50 De voormalige katholieke priester van Belgische afkomst Eric Dejaeger is vrijdag in het Canadese Iqaluit schuldig bevonden aan 24 aanklachten van seksueel misbruik van minderjarigen. Bij de start van het proces pleitte Dejaeger al schuldig…


Vrijgelaten moordenaar terug cel in na aanranding stiefdochter

12 september / 13u32 De 53-jarige Rudy M., die in 1996 veroordeeld werd tot levenslange dwangarbeid voor de moord op zijn echtgenote maar voorwaardelijk was vrijgekomen, zit sinds donderdagnacht opnieuw in de cel. De man werd in juni 2014 immers tot 2 jaar cel…



16 september 2014
10°C 23°C
Poll:

Mijn favoriete vis is...











Lees ook:
Gekweekte zalm bevat meer vet dan pizza


schrijf je in voor de nieuwsbrief






Australië vreest aanslagen IS en verhoogt terreuralarm

Australië vreest aanslagen IS en verhoogt terreuralarm

6 reactiesLerares schiet zichzelf in been in Amerikaanse school

Lerares schiet zichzelf in been in Amerikaanse school



Weekend in Mauritanië duurt dag minder lang

Weekend in Mauritanië duurt dag minder lang
12 september / 04u33 Het weekend in Mauritanië begint vanaf oktober niet langer op vrijdag, maar op zaterdag. Dat maakte het land donderdag bekend. Daarmee wil het de economische relaties met de rest van de wereld verbeteren.


CIA: ‘ISIS telt tot 31.500 leden’

CIA: ‘ISIS telt tot 31.500 leden’
12 september / 03u40 Terreurmilitie Islamitische Staat (ISIS) heeft volgens geheime dienst CIA tussen de 20.000 en 31.500 leden in Irak en Syrië. Dat zei een woordvoerder van de inlichtingendienst donderdag aan nieuwszender CNN.


1 reactieMogelijk twee Nederlanders met ebola

Mogelijk twee Nederlanders met ebola

Politie treft vijftig bevroren katten aan in woning

Politie treft vijftig bevroren katten aan in woning


Honderdduizenden demonstreren voor een onafhankelijk Catalonië

Honderdduizenden demonstreren voor een onafhankelijk Catalonië
11 september / 19u46 In de Catalaanse hoofdstad Barcelona hebben donderdag honderdduizenden mensen betoogd voor een afsplising van het (relatief rijke) gebied van Spanje. Volgens de stedelijke overheid namen 1,8 miljoen mensen aan de optocht deel. De…


Syrische regering waarschuwt VS voor luchtaanvallen

Syrische regering waarschuwt VS voor luchtaanvallen
11 september / 17u32 De Syrische regering van president Bashar al-Assad heeft de Verenigde Staten gewaarschuwd voor luchtaanvallen in Syrië. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, en diens Britse ambtgenoot Philip Hammond sloten al…