Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

4 gedeeld

Meest actieve gebruiker van de dag

Rudy De
Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans

comment ik ben 60 maar daar begin ik niet meer aan zulle !!
27 januari om 14:07


Meest gedeeld

Spaghetti na twee dagen al giftig ‘maar je proeft er niets van’ Spaghetti na twee dagen al giftig ‘maar je proeft er niets van’

Nadat gisteren bekend raakte dat een 14-jarige jongen overleed na het eten van bedorven pasta, rijzen er heel wat vragen rondom de houdbaarheid van spaghetti en consorten. Volgens experts is het goedje namelijk na twee dagen al giftig. De grote boosdoener is de Bacillus Cereus, ‘een bekende, notoire bacterie die na een dag of twee enorm woekert en toxines produceert’, vertelt toxicoloog Jan Tytgat in Het Laatste Nieuws. Wanneer overschotjes spaghetti ook nog eens opgewarmd worden, gaan de giftige stoffen exponentieel toenemen. Bovendien proef je de bacterie niet noodzakelijk. ‘Het voedsel zal minder vers of fris smaken, maar de gifstoffen zie of proef je niet’, aldus Tytgat. ‘De giftige stoffen kunnen een acuut leverfalen teweegbrengen.’
gedeeld door Zosja Jobse, Moke Gent, Martine Beerten en 17 andere personen

Marc Dutroux heeft eigen keukentje in cel Marc Dutroux heeft eigen keukentje in cel

Marc Dutroux is sinds enkele maanden op een streng dieet overgestapt. En hij zorgt er zelf voor dat hij zijn dagelijkse portie groenten binnenkrijgt. Hij heeft namelijk een eigen keukentje in zijn cel gemaakt. De veroordeelde pedofiel volgt een cholesterolverlagend dieet zonder vetten, met veel groenten en rauwkost. Om zeker te zijn dat zijn maaltijden aan zijn strenge eisen voldoen, kookt hij zijn potje zelf in de cel. Hij heeft daarvoor een kookvuur ter beschikking gekregen, nadat hij eerder klacht had ingediend over het vette, ongezonde voedsel dat ze in de gevangeniskeuken bereidden.
gedeeld door Freddy Meulemans, André Desmit, Mariette Stappers en 4 andere personen

Archeologen ontdekken ingang tot de “onderwereld” in Mexico Archeologen ontdekken ingang tot de “onderwereld” in Mexico

Wetenschappers hebben in een historische tempelcomplex in het centrum van Mexico de ingang naar de “onderwereld” van de Teotihuacán-cultuur ontdekt. In de tunnel tussen de Zonnepiramide en de Tempel van de Gevederde Slang ten noordoosten van Mexico-Stad zijn rond 50.000 offergaves gevonden. Dat zei opgravingsleider Sergio Gómez woensdag. Onder hen zijn beelden, wierookschalen, edelstenen en schelpen. De archeologen zoeken op die plaats al elf jaar. “Voor de mensen van Teotihuacán symboliseerde de tunnel de ingang naar de onderwereld”, zei Gómez. Waarschijnlijk hebben ze daar ook hun heersers bijgezet. In haar bloeiperiode in de 5e en 6e eeuw was Teotihuacán de belangrijkste metropool van Meso-Amerika en één van de grootste steden ter wereld. In de 14e eeuw troffen de Azteken haar verlaten aan. Wat tot de ondergang van de cultuur heeft geleid, is tot op heden onduidelijk. (belga)
gedeeld door Patrick Desmidt, Mieke Raes, Alain Mevensen en 4 andere personen

Man wint twee keer op één dag loterij Man wint twee keer op één dag loterij

Kenneth Stokes mag zich een gelukkige man noemen. De Amerikaan won 273.000 dollar, twee keer op één dag. Stokes had zelf een loterijbiljetje ingevuld met de winnende cijfers. Wat hij echter niet wist, was dat zijn ouders hetzelfde gedaan hadden met exact dezelfde cijfers. Toevallig hadden beide partijen als cijfercodes de verjaardagen van familieleden opgesomd. Toen Stokes te horen kreeg dat hij gewonnen had, maar zijn winst moest delen, kon dat de feestvreugde niet meteen temperen. Maar toen bleek dat Stokes de winst met zichzelf moest delen werd de man helemaal uitzinnig. In totaal won de man 546.000 dollar, een bedrag dat hij zal gebruiken om de studies van zijn zoon te betalen, de auto van zijn dochter te financieren en een vakantie met het gezin te plannen.
gedeeld door Freddy Trio, Patrick Desmidt, Ils Bertels en 3 andere personen

Miet Smet: ‘Mijn leven is af, voorbij’ Miet Smet: ‘Mijn leven is af, voorbij’

Miet Smet heeft het nog iedere dag moeilijk met het verlies van Wilfried Martens. ‘Wilfried was mijn partner in alle opzichten. Ik mis hem.’ ‘Ik mis zijn afwezigheid. Ik heb geen kinderen, maar ik heb een partner altijd belangrijker gevonden dan kinderen. Ik kende hem bijna mijn hele leven en kende hem zeer goed. We dachten hetzelfde, we deden hetzelfde. Hij was een goed mens, een goede vader voor zijn kinderen. Je partner verliezen is verschrikkelijk, zeker als het zo’n goede is’, steekt Miet Smet van wal in Story. ‘Ik zit met een dubbel gevoel. Aan de ene kant zijn er dingen die ik nog graag doe, maar aan de andere kant denk ik: mijn leven is af. Mijn leeftijd heeft me nooit echt geïnteresseerd. Of ik nu veertig of zestig was, dat maakte geen verschil. Maar zodra je de zeventig voorbij bent, weet je dat de tijd die je leeft, korter wordt. Het belangrijkste van mijn leven is achter de rug. Wilfried en de politiek, dat waren de belangrijkste dingen in mijn leven.’
gedeeld door Braem Chantal, Tine Heyrman, Rudy De en 1 andere personen


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

Marc Dutroux heeft eigen keukentje in cel Marc Dutroux heeft eigen keukentje in cel

Marc Dutroux is sinds enkele maanden op een streng dieet overgestapt. En hij zorgt er zelf voor dat hij zijn dagelijkse portie groenten binnenkrijgt. Hij heeft namelijk een eigen keukentje in zijn cel gemaakt.

De veroordeelde pedofiel volgt een cholesterolverlagend dieet zonder vetten, met veel groenten en rauwkost. Om zeker te zijn dat zijn maaltijden aan zijn strenge eisen voldoen, kookt hij zijn potje zelf in de cel. Hij heeft daarvoor een kookvuur ter beschikking gekregen, nadat hij eerder klacht had ingediend over het vette, ongezonde voedsel dat ze in de gevangeniskeuken bereidden.


gedeeld door Freddy Meulemans om 2014-10-30 16:52:28


Archeologen ontdekken ingang tot de “onderwereld” in Mexico Archeologen ontdekken ingang tot de “onderwereld” in Mexico

Wetenschappers hebben in een historische tempelcomplex in het centrum van Mexico de ingang naar de “onderwereld” van de Teotihuacán-cultuur ontdekt. In de tunnel tussen de Zonnepiramide en de Tempel van de Gevederde Slang ten noordoosten van Mexico-Stad zijn rond 50.000 offergaves gevonden. Dat zei opgravingsleider Sergio Gómez woensdag. Onder hen zijn beelden, wierookschalen, edelstenen en schelpen. De archeologen zoeken op die plaats al elf jaar.

“Voor de mensen van Teotihuacán symboliseerde de tunnel de ingang naar de onderwereld”, zei Gómez. Waarschijnlijk hebben ze daar ook hun heersers bijgezet. In haar bloeiperiode in de 5e en 6e eeuw was Teotihuacán de belangrijkste metropool van Meso-Amerika en één van de grootste steden ter wereld. In de 14e eeuw troffen de Azteken haar verlaten aan. Wat tot de ondergang van de cultuur heeft geleid, is tot op heden onduidelijk.

(belga)


gedeeld door Alain Mevensen om 2014-10-30 13:12:02


Ruim 300 cellen staan leeg Ruim 300 cellen staan leeg

De gevangenis van Beveren en vooral die van het Henegouwse Leuze zijn onderbenut. Ruim 300 plaatsen voor gedetineerden zijn niet ingevuld. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad donderdag.

Bijna een halfjaar geleden ging de gevangenis van Leuze open. De instelling heeft een capaciteit van 312 gedetineerden. Vandaag verblijft er slechts een zeventigtal mensen. “Moeilijk te begrijpen dat daar meer dan tweehonderd plaatsen gewoon niet worden ingevuld”, zegt Gino Hoppe van de socialistische vakbond ACOD. Hetzelfde doet zich voor in de gevangenis van Beveren. Daar is ook plaats voor 312 gedetineerden, maar er wonen er ongeveer 200.

De reden voor de onderbenutting van de cellen heeft te maken met het tekort aan cipiers. Het aantal bewoners van een gevangenis hangt af van hoeveel mensen er zijn om ze te bewaken. Maar omdat de federale overheid het aantal aanwervingen bij alle diensten beperkt, zijn er momenteel te weinig cipiers om in Beveren en Leuze de volledige capaciteit te benutten. Die driehonderd extra plaatsen zouden de overbevolking in de gevangenissen gevoelig kunnen verminderen.


gedeeld door John Verheyen om 2014-10-30 12:38:16