Meest actieve gebruiker van de dag


Meest gedeeld


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

Verzorgster overleden bejaarde: “Ik ben haar niet vergeten” Verzorgster overleden bejaarde: “Ik ben haar niet vergeten”

De assistent-verzorgster die een bejaarde te lang in een te heet bad liet zitten, met de dood tot gevolgd, neemt de fout op zich. “Maar één ding wil ik verduidelijken: ik ben haar niet vergeten”, zegt Aurélie M. in de kranten van Sudpresse.

“Het was heel moeilijk om het artikel te lezen en het allemaal opnieuw mee te maken”, zegt Aurélie M. De assistent-verzorgster liet afgelopen donderdag Paulette Godfriaux, die binnenkort 90 jaar zou worden, baden in veel te warm water in het rusthuis in Paliseul (Luxemburg). Nadat ze een andere bewoner geholpen had om naar het toilet te gaan, trof ze het slachtoffer aan in de badkuip. “Zoals een kreeft in een pot met kokend water”, zei een anonieme medewerker eerder al.

De vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Het kostte M. haar job en ze is er zich van bewust dat de dood van de vrouw haar fout was. “Maar maak je geen zorgen, ik ben goed omringd door mijn familie en ga al een paar dagen bij de psycholoog.”

De jonge moeder van twee wil wel iets rechtzetten. “Ik ben haar niet vergeten, ik wist dat ze in het bad zat. Maar ik wil er niet te veel mee bezig zijn of andere schuldigen aanwijzen. Momenteel is mijn enige doel om mijn kinderen te beschermen. Ik wacht tot justitie me wat vragen komt stellen over het voorval, ik weet dat het er zit aan te komen. Ondertussen laat ik de onderzoekers hun werk doen.”

Personeel: “Het zat er aan te komen”

M. wil niets slechts zeggen over het verzorgingstehuis waar ze intussen ontslagen is, maar haar oud-collega’s doen dat niet. Zij zijn het erover eens dat een drama als dit er al lang zat aan te komen. “Dit moest wel eens gebeuren”, zeggen ze anoniem in de kranten van Sudpresse. “Beledigingen en discriminatie zijn dagelijkse kost. Volgens ons is dhr. Pestiat, de gerant, bipolair. De ene dag begroet hij ons hartelijk, de volgende behandelt hij ons op de slechtst mogelijke manier.”

Dat is volgens het personeel de reden waarom zoveel mensen in de home met ziekteverlof zijn. “Maar het probleem is dat ze niet vervangen worden. Het personeel dat wel werkt, moet er het werk van de zieken maar bijnemen. Dan gebeuren zo’n dingen. Akkoord, de dood van die vrouw is de fout van de verzorgster, maar het rusthuis is op zijn minst mee verantwoordelijk.”


gedeeld door Maddy Greven om 2015-04-30 10:40:15


Carrefour hangt foto’s dieven aan ingang

De lokale winkel van Carrefour Market in Ganshoren heeft een opmerkelijke actie ondernemen om dieven te klissen. Ze hangen nu foto’s van de winkeldieven aan de ingang.

De actie werd echter meteen afgekraakt door de Privacycommissie. ‘Je mag persoonsgegevens van derden niet zomaar openbaar maken. Een uitzondering hierop is in een gerechtelijk onderzoek. Maar foto’s verspreiden van personen die iets gestolen of zelf iets verloren hebben, mag niet’, aldus de Privacycommissie in Het Laatste Nieuws.

Carrefour erkent het probleem. Volgens hen gaat het om een emotionele reactie van de winkelverantwoordelijke en heeft hij alle foto’s verwijderd toen hij eenmaal wist dat dit in strijd met de wet was.’


gedeeld door Nicole Nuyens om 2015-04-27 09:17:20


Zo goed als geen openbaar vervoer morgen in Brussel Zo goed als geen openbaar vervoer morgen in Brussel

Het gemeenschappelijk vakbondsfront bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft beslist om het personeel dat op 22 april wil staken toch te dekken.

Dat gebeurde op vraag van de overgrote meerderheid van de bus-, tram- en metrobestuurders, zo meldt de christelijke vakbond. Als gevolg daarvan zal er woensdag wellicht zo goed als geen verkeer mogelijk zijn op het MIVB-net.

Aanvankelijk had enkel de socialistische overheidsvakbond ACOD opgeroepen tot de staking op 22 april. Op die manier wilde de bond protesteren tegen de besparingsmaatregelen van de federale regering. Maar nu hebben dus ook de andere vakbonden beslist om hun leden die meestaken te dekken.

‘De bestuurders van de MIVB willen geen bezuinigingsbeleid en geen nieuwe besparingsbeleid bij de openbare vervoersmaatschappijen’, aldus de christelijke vakbond. Er wordt ook benadrukt dat de chauffeurs ‘zich nog altijd verzetten tegen de indexsprong en de verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd’.

 


gedeeld door Sven Buyle om 2015-04-21 13:36:23


Meeste reacties

Vinden veel mensen leuk