Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

1 gedeeld

Meest actieve gebruiker van de dag

Rudy De
Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans

comment ik ben 60 maar daar begin ik niet meer aan zulle !!
27 januari om 14:07


Meest gedeeld

Vakbonden en werkgevers gaan zonder akkoord uiteen Vakbonden en werkgevers gaan zonder akkoord uiteen

De vakbonden en de werkgevers, verenigd in de Groep van Tien, zijn maandagavond iets na 20 uur uit elkaar gegaan, zonder een akkoord op zak. Dat heeft voorzitter Michèle Sioen na afloop bekendgemaakt. Het overleg wordt woensdag wel voortgezet. De vakbonden en werkgevers zaten sinds maandagmiddag 15 uur bijeen, voor wat een finaal overleg over de lonen en de uitkeringen moest worden. Het was de bedoeling om door te gaan tot  de finish - ze hebben immers nog uiterlijk tot vrijdag om tot een akkoord te komen - maar om 20 uur zijn ze dan toch uiteen gegaan. 'We hebben veel gediscussieerd, maar we zijn nog niet in staat af te sluiten', zo zei Sioen, naast voorzitster van de Groen van Tien ook voorzitster van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO). 'Er is nog te veel werk aan de winkel.' Woensdag nieuwe poging De sociale partners hebben uiterlijk nog tot vrijdag om tot een akkoord te komen, wanneer ze de regering zien. Maar de neuzen in dezelfde richting krijgen, is makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. Vooral de verdeling van de welvaartsenveloppe ( het budget dat de regering ter beschikking stelt voor de verhoging van de laagste pensioenen en uitkeringen, red. ) blijkt een moeilijke nooit om te kraken, maar er is veel meer dan dat.  De vakbonden vinden dat bijvoorbeeld dat er marge is voor meer loon, en liefst door hogere brutolonen, terwijl de werkgevers dan weer schermen met de concurrentiekracht van de bedrijven. En als er al marge is, denken ze in eerste plaats op de lange termijn, bijvoorbeeld via investeringen in aanvullende pensioenen. Bovendien, zo liet een van de onderhandelaars na afloop zich ontvallen, 'is verdelen moeilijk als er weinig te geven is'.  Woensdag om 16.30 uur zitten bonden en werkgevers opnieuw bijeen. Ze hopen dan "te landen", aldus Sioen. Eerst gaan experten nog aan het cijferen. pland.
gedeeld door Freddy Decoster

Bezoek koning Filip aan Saoedi-Arabië onder vuur Bezoek koning Filip aan Saoedi-Arabië onder vuur

‘Je betuigt geen eer aan een schurk.’ De oppositie is niet mals voor koning Filip, die dit weekend eer ging betuigen aan de overleden koning Abdullah van Saoedi-Arabië. Toch was hij niet alleen: vanuit de hele wereld stroomden staats- en regeringsleiders toe. En ook zij oogstten kritiek. Groen en SP.A veroordelen het bezoek van koning Filip aan Saudi-Arabië. Hij ontmoet er ook de nieuwe koning van de oliestaat, Salman. ‘Door het bezoek [...] wek je internationaal de indruk dat ons land geen probleem heeft met de mensenrechtenschendingen daar’, meent kamerlid voor Groen Wouter De Vriendt. Ook SP.A-voorzitter Bruno Tobback vindt dat de regering ‘een kans mist om een statement te maken door de koning niet te sturen’. Want het bezoek van Filip is gedekt door de regering. ‘En die legitimeert zo een extremistisch regime’, zegt De Vriendt. ‘Ik heb de premier een vraag gestuurd om meer uitleg.’ Bij de SP.A bekijkt het partijbureau vandaag of men de premier hierover interpelleert. Bij het kabinet van premier Charles Michel (MR) klinkt het dat het bezoek los moet gezien worden van de diplomatieke verhoudingen tussen ons land en Saoedi-Arabië. De koning wordt daarom niet vergezeld door leden van de regering. De Vriendt vindt die redenering te gemakkelijk. ‘Je betuigt geen eer aan een schurk, zo simpel is het.’   Bruno Tobback: " #KoningFilip bezoekt land dat blogger 1000 stokslagen geeft. Dit vraagt om uitleg. #begov mist kans om statement te maken." — sp.a (@sp_a) January 26, 2015   Maar koning Filip past mooi binnen een aanzienlijke rij van internationale condoleancedragers. Onder anderen de Britse premier David Cameron en kroonprins Charles, de Spaanse koning Felipe VI, het presidentiële echtpaar Barack en Michelle Obama en de Franse president François Hollande behoren tot het kransje. In Groot-Brittannië gingen de vlaggen zelfs halfstok. Nederland stuurde zijn koning en de minister van Buitenlandse Zaken, ‘een blijk van teveel eer’, naar de mening van velen boven de Moerdijk. Ook mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch en Amnesty International uiten kritiek op de stroom aan internationale rouwbetuigingen, onder meer omdat het land recent een Saoedische blogger veroordeelde tot een fikse geldstraf en 1.000 stokslagen. Officiële kritiek op het Saudische beleid is er op dit moment echter niet. Daar zit de olievoorraad van het land voor iets tussen en Riyad is een top-afnemer van westerse wapens. Hollande ontweek een vraag van journalisten of hij in Riyad over de veroordeelde Raif Badawi zou spreken. En ook Cameron leek de vurige kritiek van een voormalig parlementslid naast zich neer te leggen. De enige kritische houding kwam uit Duitsland, dat zijn wapenexport naar Saudi-Arabië stopzet.
gedeeld door Rudy De

Naomi Watts gaat (bijna) tegen de grond op SAG-awards Naomi Watts gaat (bijna) tegen de grond op SAG-awards

Actrice Naomi Watts beleefde zondagavond een bang momentje tijdens de uitreiking van de SAG-awards in Los Angeles. Haar 'Birdman'-tegenspeelster Emma Stone stond met haar voet op de sleep van Watts haar jurk. Daardoor viel de blondine bijna pardoes op de grond toen ze naar de micro liep om te speechen. Gelukkig vond ze snel haar evenwicht terug en kon ze een gênante valpartij vermijden. Meer nog: de 46-jarige ster vond het voorval best grappig. Stone was trouwens ook behoorlijk geschrokken - en dat zag je aan haar gezicht. Bekijk hieronder hoe het bijna volledig mis liep voor Naomi Watts.
gedeeld door Rudy De

Verboden in uw toilet: doekjes en wc-rolletjes Verboden in uw toilet: doekjes en wc-rolletjes

Aquafin, het bedrijf dat onze riolen en waterzuiveringsinstallaties beheert, wil dat bij wet bepaald wordt wat we nog in ons toilet mogen gooien en wat niet. “Nu verstoppen vochtige doekjes of wc-rolletjes maar al te vaak onze pompen en leidingen. En dat kost handenvol geld.” Maandverbanden, allerhande doekjes of zelfs luiers, Vlamingen spoelen het blijkbaar allemaal door het toilet. Zeker nu veel fabrikanten van toiletproducten de vochtige doekjes ook voor volwassenen promoten, en vaak beweren dat die samen met de wc-rolletjes afbreekbaar zijn. Maar rioleringen en pompen hebben daar allerminst deugd van. “Omdat die beweringen niet altijd kloppen”, zegt Sabine Schellens, de woordvoerster van Aquafin. “Niet elk afbreekbaar rolletje of doekje breekt écht af in water. Bovendien schep je ook de indruk dat álle toiletproducten zomaar in de pot kunnen. Als het voor het ene mag, zal het voor het andere ook wel mogen, denken veel mensen. Niemand die voor het gebruik eerst eens de kleine lettertjes op het pakje zal lezen.”
gedeeld door Monique De Mulder


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

Historische betogingen voor verdraagzaamheid brengen 3,7 miljoen mensen op straat in Frankrijk Historische betogingen voor verdraagzaamheid brengen 3,7 miljoen mensen op straat in Frankrijk

Volgens de eerste schattingen stapten in de Franse hoofdstad Parijs zondag 1,2 miljoen tot zelfs 1,5 miljoen mensen mee in de ‘Mars op de Republiek’. Maar het totale aantal Fransen dat ook in verschillende andere steden op straat kwam ligt veel hoger. Volgens het Franse persagentschap AFP ging het in totaal om minstens 3,7 miljoen mensen. De grootste mobilisering in de Franse geschiedenis.

'Parijs was zondag de hoofdstad van de wereld.' Anders kan je het bijna niet verwoorden, gezien de massale opkomst van tienduizenden en nog eens tienduizenden Fransen naar hun hoofdstad, die nog steeds zijn wonden likt na de terreuraanslagen vorige week. Ze hadden allen hetzelfde doel: een boodschap van hoop geven, een boodschap voor verdraagzaamheid. Een neen tegen de gruwel waar ze drie dagen lang door hebben gemoeten.

De ‘Mars voor de Republiek’ ging rond 15 uur van start op de Place de la République, en eindigde op de Place de la Nation, in de buurt van de joodse supermarkt waar vrijdag een gijzeling dodelijk afliep voor vier gijzelaars en gijzelnemer Amedy Coulibaly. Ook vijftig wereldleiders liepen mee, arm in arm. Na ruim een kwartier verlieten ze echter al de route, om veiligheidsredenen, maar niet zonder eerst nog een minuut stilte te houden, en een persoonlijke omhelzing van de Franse president François Hollande te krijgen. Onder meer de Britse premier David Cameron, Duits bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse premier Matteo Renzi, de Spaanse premier Mariano Rajoy en de Turkse premier Ahmet Davutoglu stapten mee, net als premier Charles Michel (MR) en ministers Jan Jambon (N-VA) en Kris Peeters (CD&V). En opmerkelijk: de 'Mars op de Republiek' bracht ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Palestijnse president Mahmoud Abbas samen. 

Hollande zelf bleef ter plekke, bij de families en vrienden van de slachtoffers van de terreurdaden. Onder meer tekenaar Luz en schrijver Patrick Pelloux van het blad Charlie Hebdo gaf hij een innige omhelzing. Intussen vervolgde de indrukwekkende stoet de weg, tot aan de Place de la Nation, met de nabestaanden van de slachtoffers op kop. Het volk bleef maar toestromen, de hele namiddag lang. Zelfs bij zonsondergang zagen de straten van Parijs nog steeds zwart van het volk. Volgens de eerste schattingen zondagavond ging het om tussen de 1,2 en 1,5 miljoen mensen.

Vele andere steden

Parijs was echter niet de enige stad waar mensen hun medeleven massaal op straat kwamen betuigen. Er waren ook grote optochten in Lyon (150.000 tot 200.000 deelnemers), Rennes (115.000 deelnemers), Bordeaux (minstens 100.000 deelnemers), Marseille (60.000) en Perpignan (40.000). Het Franse persagentschap AFP meldde zondagavond dat in totaal minstens 3,7 miljoen mensen waren geteld. In ons land waren er onder meer manifestaties in Brussel en in Gent.

'Verstoten' Le Pen in het zuiden

Marine Le Pen, de voorzitster van het extreemrechtse Front National, was niet welkom geweest op de voorbereidingen van de manifestatie in Parijs, en stapte daarom vandaag mee in een optocht in Beaucaire, in het zuiden van Frankrijk, niet ver van Avignon. Le Pen had haar aanhang opgeroepen op straat te komen, maar niet in de hoofdstad. In Beaucaire is het FN thuis: de partij veroverde er vorig jaar de burgemeestersjerp. De voorzitster werd zondag omringd door een duizendtal personen. De Marseillaise werd gezongen, en mensen scandeerden 'Marine, Marine'.  

'Strengste veiligheidsmaatregelen'

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve bevestigde zaterdag overigens dat de 'strengste veiligheidsmaatregelen' waren genomen in Parijs. Er werden 4.300 politieagenten ingezet om de veiligheid van de deelnemers te garanderen, onder wie zo’n 150 agenten in burger. Daarnaast hadden ook 1.350 militairen en scherpschutters postgevat langs het parcours. Het metronetwerk reed gratis, maar werd wel extra nauwlettend in de gaten gehouden.

 

 

gedeeld door Cindy Bulcke om 2015-01-11 18:45:00


Vliegtuig AirAsia maakt rechtsomkeer voor verdacht geluid Vliegtuig AirAsia maakt rechtsomkeer voor verdacht geluid

Een toestel van AirAsia, de maatschappij van het zondag bij Indonesië in zee gestorte toestel, heeft dinsdag rechtsomkeer gemaakt in Thailand nadat een verdacht geluid uit de laadruimte was gekomen. Uiteindelijk bleek er volgens de maatschappij niets aan de hand te zijn.

‘De piloten detecteerden een kleine onregelmatigheid in het laadruim. Uit voorzorg is het vliegtuig teruggekeerd naar de luchthaven Don Mueang voor nadere inspectie’, meldt de Maleisische maatschappij.

Er werd geen probleem vastgesteld. Mogelijk ging het om een slecht gesloten valies. De vlucht kreeg een nieuw vertrekuur een geen enkele reiziger heeft zijn ticket geannuleerd, aldus nog AirAsia.


gedeeld door Jacob Jacques om 2014-12-30 17:35:00


Mark Descheemaecker nieuwe voorzitter van De Lijn Mark Descheemaecker nieuwe voorzitter van De Lijn

Mark Descheemaecker wordt de nieuwe voorzitter van De Lijn.

Gewezen spoorbaas Mark Descheemaecker wordt de nieuwe voorzitter van De Lijn. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.

Descheemaecker was jarenlang gedelegeerd bestuurder van de NMBS. Bij de Europese verkiezingen dit jaar was hij lijstduwer van de N-VA.


gedeeld door Georges Rooyackers om 2014-12-19 21:48:23


Meeste reacties

Vinden veel mensen leuk