Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

1 gedeeld

Meest actieve gebruiker van de dag

Paul Moeremans
Politie rukt uit voor ‘bedelende’ vuilnismannen

comment Dag Gene, Wil jij hun jobke overnemen? In weer en wind vrieskou,sneeuw bakken regen op uwen donder krijgen terwijl gij nog lekker onder de lakens ligt ???!!!!! Van mij krijgen onze vuilnismannen alleszins hunne nieuwjaar.
19 december om 18:50


Meest gedeeld

IS stuurt gruwelijke beelden de wereld in van koppel dat wordt gestenigd

De extremistische terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft opnieuw enkele gruwelijke beelden de wereld ingestuurd. Op de beelden is te zien hoe een man en een vrouw worden gestenigd in Irak nadat ze ervan werden beschuldigd seks te hebben gehad voor het huwelijk. De man en de vrouw worden eerst vastgebonden en geblinddoekt. Vervolgens worden ze in Mosul, het Iraakse bolwerk van IS in de provincie Nineveh, gestenigd door de jihadisten terwijl een grote menigte toekijkt hoe het weerloze koppel wordt vermoord. Het koppel wordt vastgebonden aan de handen zodat ze de stenen niet van zich weg kunnen slaan. Op de beelden is te zien hoe jonge kinderen op de schouders van hun vader klimmen om een beter zicht te hebben op het ‘spektakel’. Plassen bloed De misselijkmakende video begint met beelden van een grote menigte die zich hebben verzameld op een natgeregend plein in het centrum van Mosul. Op de achtergrond zijn ook vrouwen te zien die gekleed zijn in een zwarte niqaab. Vervolgens wordt een grote hoop stenen, die in het midden van het plein ligt, in beeld gebracht. IS-militanten beginnen de stenen af te vuren op het echtpaar en als snel verschijnen er plassen bloed in beeld. Uiteindelijk sterven de man en de vrouw aan de verwondingen veroorzaakt door de regen van stenen.   SICKENING: Blindfolded and bound a couple being brutally stoned to death for 'fornication' by ISIS terrorists in Iraq pic.twitter.com/RnhuLEe0WY — Israel News Flash (@ILNewsFlash) 30 maart 2015  
gedeeld door Nicole Nuyens, Paul Moeremans


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

“Horeca krijgt lastenverlaging? Dan wij ook!” “Horeca krijgt lastenverlaging? Dan wij ook!”

De bedrijven uit de recuperatiesector eisen een drastische loonlastenverlaging. “De horecasector krijgt belastingvoordelen. Wij niet, terwijl onze mensen nog veel lager geschoold zijn.”

De federale regering voert vanaf juni belangrijke belastingvoordelen in voor horecazaken.”Dat is mooi, maar waarom krijgen wij die voordelen niet?”, vraagt Robert Michel (57), directeur van het bedrijf Papier Michel in Kalmthout zich af. De tachtig werknemers van Papier Michel sorteren oud papier op basis van de kwaliteit, persen het in balen zodat het in vrachtwagens kan worden vervoerd en brengen het naar hun klanten in de papierindustrie.

“Mijn werknemers moeten er niet goed uitzien, ze moeten geen vlekkeloos Nederlands spreken en mogen zelfs een beetje onbeleefd zijn”, zegt Robert Michel. “Meestal hebben ze geen diploma. Maar als zij 8 euro per uur verdienen, kost mij dat 20 euro per uur. Iemand die in de horeca 8 euro per uur verdient, kost aan zijn werkgever voor de eerste 180 overuren slechts 10 euro. En nu wil de regering dat gunsttarief voor de horeca zelfs uitbreiden naar 360 overuren per jaar. Het is duidelijk dat niet iedere sector gelijk wordt behandeld.”

Papier Michel is slechts één van de 315 bedrijven uit de recuperatiesector in België. Die bedrijven stellen samen 4300 mensen tewerk. Naast papierbedrijven gaat het bijvoorbeeld om bedrijven die ijzer uit autowrakken halen zodat een ander bedrijf dat ijzer kan recycleren. En dan zijn er nog de ondernemingen die kleding uit afvalcontainers sorteren, zodat het duidelijk is welke kledij naar Oost-Europa kan worden gestuurd en welke kledij tot vodden moet worden verwerkt.


gedeeld door Jeanine Saelens om 2015-03-31 09:06:14


De Block: ‘Patiënten in tweepersoonskamers weigeren te behandelen is ongeoorloofd’

Weigeren om patiënten te behandelen omdat ze in een twee- of meerpersoonskamers liggen, is een ‘ongeoorloofde praktijk’ en een deontologische fout van de arts. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block dinsdag gezegd in het VRT-radioprogramma De Ochtend. De Open VLD-politica werkt aan een hervorming van de ziekenhuisfinanciering en waarbij ze onder meer werk wil maken van een ‘zuiverder ereloon’ voor artsen. Maar om die hervorming te laten slagen is een ‘sereen debat’ nodig, zegt ze.

Volgens sommigen zouden steeds meer specialisten zich in bochten wringen om alleen nog patiënten uit een eenpersoonskamers te behandelen, een reactie op het verbod uit 2013 op ereloonsupplementen voor patiënten die opgenomen zijn in een kamer voor twee of meer personen. Marc Moens van de beroepsverenigingen van geneesheren-specialisten (VBS) zag er echter geen graten in dat sommige van zijn collega’s eisen dat hun patiënt kiest voor een eenpersoonskamer.

Maar volgens minister van Volksgezondheid Maggie De Block mogen artsen geen behandelingen weigeren op basis van de kamerkeuze van de patiënt. Zij spreekt van een ‘ongeoorloofde praktijk’ die ingaat tegen de deontologische regels. ‘Het type kamer mag niet gelinkt worden aan wie de ingreep doet’, aldus De Block in De Ochtend.

Hervorming ziekenhuisfinanciering

De Block werkt al langer aan een hervorming van de ziekenhuisfinanciering. Nu worden ziekenhuizen voor een belangrijk deel gefinancierd door de afdrachten van de erelonen van de artsen. Maar die praktijk is in de loop der jaren ‘scheefgegroeid’, aldus minister De Block. Zij wil daarom komen tot een gemengde financiering waarbij de artsen een ‘zuiverder ereloon’ krijgen.

Over die hervorming loopt overleg, maar pleidooien zoals die van gezondheidseconoom Lieven Annemans om de erelonen af te schaffen, helpen het overleg volgens De Block niet echt vooruit. ‘Het is niet zo stichtend om de knuppel in het hoenderhok te gooien terwijl het overleg loopt. Om het overleg te doen slagen, is een sereen klimaat nodig’, aldus De Block.

Burenruzie

Over de ruzie tussen N-VA en CD&V in de federale regering zegt De Block: ‘Als mijn buren ruzie maken, kom ik daar niet tussen. Het zijn volwassen mensen. Als ze kunnen ruzie maken kunnen ze het ook bijleggen en ik heb begrepen dat dat intussen gebeurd is’. Ze merkt daarbij op dat ze het niet leuk vindt dat haar buren ruzie maken en dat ze dat ook wel ‘subtiel’ - dus niet over de radio - duidelijk maakt.


gedeeld door Ivo Wauters om 2015-02-04 11:00:25


Amerikaanse eist miljoenen nadat Belgische studente haar aanviel met stiletto Amerikaanse eist miljoenen nadat Belgische studente haar aanviel met stiletto

Een Amerikaanse rechtbank heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de Belgische studente Marie Thys (25). De Belgische wordt ervan beschuldigd een Amerikaanse vrouw te hebben aangevallen met haar naaldhak, tijdens een feestje in New York in augustus vorig jaar. Het slachtoffer heeft een miljoenenrechtszaak aangespannen tegen Thys en het hotel waar het incident plaatsvond.

De 26-jarige Amerikaanse Amanda Keisoglu was in augustus vorig jaar op een vrijgezellenfeestje in het New Yorkse Gansevoort Hotel. Plots werd ze aangevallen met een naaldhak, naar verluidt door een ‘bijzonder aangeschoten’ toeriste. ‘Ik kende haar niet, maar ik voelde dat iemand plots mijn arm omdraaide en op de grond gooide. Vervolgens werd ik in mijn dij geschopt’, aldus Keisoglu een paar maanden geleden in Amerikaanse media.

Keisoglu duidde al snel de Belgische studente Marie Thys aan als de dader en spande een rechtszaak aan. Maar toen de zaak dinsdag voorkwam, was er van de Belgische geen spoor. Volgens haar advocaat keerde Thys terug naar België met toestemming van het Openbaar Ministerie, maar daar was de rechter niet van onder de indruk. ‘Uw cliënt heeft mogelijk een misdaad begaan in dit land en ze heeft er bewust voor gekozen om het land te verlaten terwijl de strafzaak loopt’, verklaarde rechter Denise Dominguez volgens de Amerikaanse krant New York Post. Ze vaardigde meteen een aanhoudingsbevel uit voor de Belgische toeriste.

De aanklagers wachten nog op de resultaten van het DNA-onderzoek, dat moet bepalen of de naaldhak van Thys wel degelijk het aanvalswapen was. Keisoglu eist in totaal 5 miljoen dollar van Marie Thys en het hotel waar de drank nogal rijkelijk vloeide.


gedeeld door Jose Vandenberghe om 2015-02-03 02:21:07