Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

4 gedeeld

Meest actieve gebruiker van de dag

Rudy De
Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans

comment ik ben 60 maar daar begin ik niet meer aan zulle !!
27 januari om 14:07


Meest gedeeld

Koerdische soldaten vinden IS-GSM vol foto’s van onthoofde baby’s Koerdische soldaten vinden IS-GSM vol foto’s van onthoofde baby’s

Enkele Koerdische soldaten hebben een gruwelijke ontdekking gedaan. Toen ze het lichaam van een omgekomen IS-soldaat doorzochten, vonden ze een gsm met vreselijke beelden er op terug, dat meldt Daily Mail. Op de foto’s is te zien hoe de soldaat baby’s op de grond neer legt en hen vervolgens met een mes onthoofd. Op andere beelden is te zien hoe hij vrolijk aan het voetballen is met de hoofden van omgekomen Moslims. De beelden zouden slechts een week oud zijn.
gedeeld door Johan Dehem, Alex Dhaene en 2 andere personen

Meisje (9) koopt voor 4.500 euro iPad-spelletjes Meisje (9) koopt voor 4.500 euro iPad-spelletjes

De tante van Sofie Philippens (9) uit Riemst schrok zich een hoedje toen ze onlangs haar Visa-afrekening onder ogen kreeg. 4.482 euro opgesoupeerd aan verschillende spelletjes voor de iPad. Reden? Twee jaar geleden had ze voor haar nichtje een tabletgame gekocht via haar kredietkaart. Die betalingsmethode was nog steeds actief. En elke keer als het meisje onbewust edelstenen in de game kocht, werden tientallen euro’s aangerekend.
gedeeld door Patrick Desmidt, Nancyke Vc, Rudy De en 1 andere personen

Zondag een uur terugdraaien bij overschakelen op wintertijd Zondag een uur terugdraaien bij overschakelen op wintertijd

Komend weekeinde kruipen we met zijn allen in een teletijdsmachine, want dan gaat opnieuw de wintertijd in. Zondagochtend draaien we om 3 uur de klok een uur achteruit. Europese en Belgische regelgeving leggen met het oog op energiebesparing de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne verwoordde in zijn verslag aan koning Albert II de kern van de verplichting volmondig als: “krachtens deze richtlijn wordt er verduidelijkt dat de periode van de zomertijd, namelijk de periode van het jaar waarin het uur vooruitgezet wordt met zestig minuten ten opzichte van het uur van de rest van het jaar, vanaf het jaar 2002 en voor een onbepaalde periode, zal beginnen op de laatste zondag van de maand maart, om 1 uur ‘s morgens, wereldtijd (2 uur, plaatselijke tijd) en zal eindigen op de laatste zondag van de maand oktober, om 1 uur ‘s morgens, wereldtijd (3 uur, plaatselijke tijd)”, zo stond het in Staatsblad. Vertaald: zondagochtend om 03.00 uur draaien we de klok een uur achteruit, zodat we op GMT+1 komen in plaats van GMT+2. Wie slim wil zijn en zijn of haar bed niet uit wil, verricht deze operatie best voor het slapengaan en niet midden in de nacht. We gaan aldus een uur langer slapen, fuiven, werken of andere nachtelijke activiteit ontwikkelen.
gedeeld door Peter Loncke, Mylène Bovy, Rudy De en 1 andere personen

‘Regering schuift rekening door naar patiënt’ ‘Regering schuift rekening door naar patiënt’

De nieuwe federale regering doet nauwelijks inspanningen om de verspilling en overconsumptie in de gezondheidszorg aan te pakken en schuift de rekening door naar de patiënt. Dat zegt sp.a maandag. De specialist zal 45 procent duurder worden, stelt PS. Het remgeld voor wie naar de specialist moet, wordt in sommige gevallen hoger. En na een bevalling zonder complicaties moeten vrouwen een halve dag sneller naar huis. Dat zijn enkele maatregelen uit het begrotingsvoorstel van de regering voor de ziekteverzekering, dat door de algemene raad van het RIZIV maandag is goedgekeurd. De socialistische mutualiteiten en de christelijke en socialistische vakbonden stemden tegen het voorstel. Sp.a-kamerlid Maya Detiège sluit zich aan bij de tegenstemmers en roept minister van Volksgezondheid Maggie De Block op om alsnog haar plannen bij te sturen. 'Door het aanpakken van de verspilling in de gezondheidszorg zijn besparingen niet nodig en is er zelfs ruimte voor nieuw beleid', stelt ze. Vooral de hogere remgelden bij specialisten moeten het ontgelden bij sp.a. 'Op die manier ga je patiënten die, na doorverwijzing door de huisarts, aankloppen bij de specialist net ontmoedigen. Eigenlijk zou je hen moeten belonen', aldus Detiège. 'Wat nieuwe initiatieven betreft, blijft de patiënt in de kou staan. Door het strakke budgettaire kader en het gebrek aan maatregelen die de echte verspilling in onze gezondheidszorg aanpakken, heeft deze regering geen ruimte om te investeren in een beter terugbetaling van brillen en lenzen, hoorapparaten en tandzorg.' PS uit een gelijkaardige kritiek. 'Na de aanslagen op de pensioenen en op de koopkracht van de werknemers, richt de MR-N-VA-regering nu haar pijlen op de patiënten en de zieken', zegt partijvoorzitter Elio Di Rupo. 'Eens te meer wordt er bespaard op de rug van de burger, terwijl de rijksten buiten schot blijven.'
gedeeld door

Groene energie valt stil Groene energie valt stil

Eén biogascentrale, zeven windturbines en 2.700 zonnepanelen. Meer groene installaties kwamen er dit jaar niet bij in Vlaanderen. Dat leren statistieken van de energieregulator VREG. Hoewel de cijfers voor het laatst zijn bijgewerkt in september is de trend duidelijk. Groene energie is geen interessante investering meer. 2013 was een rampjaar en 2014 lijkt niet beter te worden, schrijft De Morgen. Ter vergelijking: in 2011 werden in Vlaanderen nog twintig windmolens op land, vier biogas- en vijf biomassacentrales, een waterkrachtcentrale en 84.000 zonnepanelen opgestart. Samen goed voor 927 megawatt groene energie. Vorig jaar werd er slechts voor 94 megawatt bijgebouwd, een tiende. Dit jaar zitten we voorlopig aan amper 42 megawatt, nog geen twintigste. Het grootste probleem is dat niemand nog geïnteresseerd is om zonnepanelen op zijn dak te leggen. Maar ook de andere investeringen zijn de laatste twee jaar stilgevallen. Er is schrik om niet uit de kosten te geraken, klinkt het in de sector.
gedeeld door Charles Lorphelin, Luc Vanhee, Rudy De


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

Zacht weekend in het vooruitzicht Zacht weekend in het vooruitzicht

Woensdagmiddag kan de zon schijnen, maar komen, vooral in het noorden en oosten van het land, ook enkele buien voor. De wind waait matig tot vrij krachtig, met aan zee een krachtige noordwestenwind. Tijdens de buien kunnen windstoten optreden. In de Hoge Venen wordt het tot 6 graden, elders 12 graden. De wind neemt woensdagavond snel in sterkte af, de buienactiviteit verdwijnt en er komen ook wat meer opklaringen.

In de nacht van woensdag op donderdag neemt de bewolking toe vanuit het westen. De minima bedragen 2 graden op de Hoge Venen en 6 à 9 graden in de andere regio’s.

Donderdag is het vaak bewolkt, maar er valt weinig of geen neerslag. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige, zuidwestenwind. In Hoog-België lopen de temperaturen op tot 9 graden, elders kan het tot 14 graden worden.

Ondanks de bewolking blijft het vrijdag droog. ‘s Avonds en in de nacht van vrijdag op zaterdag valt er opnieuw af en toe regen. Van zaterdagmiddag tot maandagavond blijft het meestal droog, met soms zelfs enkele opklaringen. Daarna wordt de neerslagkans weer wat groter. De middagtemperatuur schommelt dit weekend rond de 16 graden, wat nog altijd vrij zacht is voor de tijd van het jaar.


gedeeld door Renilda Van de Abbeele om 2014-10-23 09:12:17


Luc De Vos in rok en met blote benen in Slimste Mens Luc De Vos in rok en met blote benen in Slimste Mens

Belofte maakt schuld: omdat Kirsten Lemaire en Julie Mahieu, de 2 vrouwen in de aflevering van De Slimste Mens ter Wereld van afgelopen dinsdag, beide een broek aanhadden, beloofde Luc De Vos er géén aan te doen, maar wel een rok als hij zou doorgaan naar de volgende aflevering. En zo geschiedde: vanavond is Luc De Vos dus te zien in De Slimste Mens ter Wereld met blote benen en rok. Omdat Julie Mahieu in deze uitzending ook een rok aanheeft, is nieuwkomer Marnix Peeters de enige met broek.

Marnix Peeters, Julie Mahieu en Luc De Vos (in rok)
gedeeld door Christine Malfait om 2014-10-23 07:37:32


Zondag een uur terugdraaien bij overschakelen op wintertijd Zondag een uur terugdraaien bij overschakelen op wintertijd

Komend weekeinde kruipen we met zijn allen in een teletijdsmachine, want dan gaat opnieuw de wintertijd in. Zondagochtend draaien we om 3 uur de klok een uur achteruit.

Europese en Belgische regelgeving leggen met het oog op energiebesparing de zomer- en de wintertijd op, met als laatste wapenfeit een Koninklijk Besluit van 19 december 2001. Toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Antoine Duquesne verwoordde in zijn verslag aan koning Albert II de kern van de verplichting volmondig als: “krachtens deze richtlijn wordt er verduidelijkt dat de periode van de zomertijd, namelijk de periode van het jaar waarin het uur vooruitgezet wordt met zestig minuten ten opzichte van het uur van de rest van het jaar, vanaf het jaar 2002 en voor een onbepaalde periode, zal beginnen op de laatste zondag van de maand maart, om 1 uur ‘s morgens, wereldtijd (2 uur, plaatselijke tijd) en zal eindigen op de laatste zondag van de maand oktober, om 1 uur ‘s morgens, wereldtijd (3 uur, plaatselijke tijd)”, zo stond het in Staatsblad.

Vertaald: zondagochtend om 03.00 uur draaien we de klok een uur achteruit, zodat we op GMT+1 komen in plaats van GMT+2. Wie slim wil zijn en zijn of haar bed niet uit wil, verricht deze operatie best voor het slapengaan en niet midden in de nacht. We gaan aldus een uur langer slapen, fuiven, werken of andere nachtelijke activiteit ontwikkelen.


gedeeld door Peter Loncke om 2014-10-23 07:24:44