Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

4 gedeeld

Meest actieve gebruiker van de dag

Rudy De
Vic Van Aelst verwekt kind tijdens proces-Clottemans

comment ik ben 60 maar daar begin ik niet meer aan zulle !!
27 januari om 14:07


Meest gedeeld

Man vredevol ingeslapen drie dagen na overlijden van echtgenote Man vredevol ingeslapen drie dagen na overlijden van echtgenote

Amper drie dagen nadat zijn vrouw Sonja (56) aan longkanker overleed, koos Jean-Paul ‘Paul’ Dewarier-Stegemann (58) voor euthanasie. Ook hij was terminaal aan longkanker. "Hun zonen Jerry en Wesly krijgen een enorme mokerslag te verwerken", vertelt nicht Cindy Bellavia. “Tante kreeg in mei te horen dat ze longkanker had”, vertelt Cindy over haar tante en nonkel. “Maar ze probeerde zich sterk te houden, vooral voor Paul en de jongens.” Maar Jerry en Wesly maakten zich ook zorgen om hun vader. Die was enorm vermagerd. Zij wilden dat ook hij zich zou laten onderzoeken. De boodschap van de huisarts was keihard. Ook Paul had longkanker. ‘Voor Sonja werd het allemaal te veel”, zegt Cindy. “Ze klapte in elkaar, viel flauw. Niet veel later kreeg ze in het ziekenhuis een boodschap die door merg en been sneed: tante Sonja had maximaal nog 3 weken te gaan.” Jean-Paul nam meteen een drastisch besluit: amper een paar dagen nadat zijn Sonja overleed, volgde hij haar na euthanasie.
gedeeld door Rudy De

Rocco Granata: een allerlaatste keer dan, voor de vrienden Rocco Granata: een allerlaatste keer dan, voor de vrienden

Kan Rocco Granata (76) het dan toch niet laten? De man die op 7 december zijn afscheidstournee afsloot in Kortrijk, stond woensdag op de planken van zaal de Nieuwe Vrede in Berchem. Het optreden, een initiatief van zijn dochter en zoon, was niet aangekondigd voor het grote publiek. De zaal waar meestal amateurgezelschappen het beste van zichzelf geven, zat vol familie, vrienden en bekende gezichten. Die maakten een hartverwarmende en soms emotionele avond mee, en hoorden de zanger verklaren dat dit écht de laatste keer was dat je hem op een podium zag.
gedeeld door Rudy De, Patrick De Neve

‘Warmste Week’ Music for Life gaat van start ‘Warmste Week’ Music for Life gaat van start

In het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom is ‘De Warmste Week’ van start gegaan, de jaarlijkse Music For Life actie van Studio Brussel. Drie presentatoren - Vincent Byloo, Sam De Bruyn en Linde Merckpoel - draaien nog tot en met kerstavond 24 uur op 24 verzoekplaatjes op een pleintje in De Schorre. Luisteraars kunnen geld geven voor die liedjes, maar ook zelf acties op poten zetten voor een van de 861 goede doelen die voor deze editie geregistreerd werden. Wie zich niet laat afschrikken door de winterkou mag tijdens ‘De Warmste Week’ ook zelf naar De Schorre trekken om de presentatoren een hart onder de riem te steken en eventueel de eigen actie voor te stellen. Een grote groep studenten van de AP Hogeschool in Antwerpen mocht donderdag de spits afbijten met een eigen single, ‘Let It Glow’, ten voordele van Good Planet Belgium en de lancering van een gelijknamige app door studenten Energiemanagement. Elke dag komen ook verschillende artiesten langs in De Schorre en in de speciaal opgetrokken tent The Flame vindt elke avond zelfs een concert plaats, onder meer van Kaiser Chiefs, Netsky en dEUS. Alle tickets voor The Flame zijn inmiddels al de deur uit. Wie nadien op De Schorre wil overnachten, kan dat op de camping, al zijn de plaatsen beperkt. Wie een plaat wil aanvragen of zelf een actie wil organiseren naar aanleiding van Music For Life 2014, kan daarvoor terecht op de website musicforlife.be.
gedeeld door Rudy De, Patrick De Neve

“Geen heksenjacht in horeca door witte kassa” “Geen heksenjacht in horeca door witte kassa”

“Het is niet de bedoeling om de witte kassa in te zetten om retroactief vaststellingen te doen”, zeggen staatssecretaris voor Fiscale Fraudebestrijding Elke Sleurs en staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude Bart Tommelein. “We willen een charter sluiten met de fiscale en sociale inspectiediensten enerzijds en de horeca anderzijds. Er komt geen heksenjacht op de horeca”, luidt het woensdag in een reactie op uitlatingen van de directeur van Horeca Vlaanderen, Danny Van Assche. Die stelde woensdag in Het Nieuwsblad dat er bij horeca-uitbaters de schrik leeft dat controlediensten de omzetten met de witte kassa systematisch zouden vergelijken met de omzetten van de voorbije jaren. Mocht blijken dat die plots veel hoger zouden liggen dan voordien, zou dat tot een herziening van de fiscale aanslag kunnen leiden. Dat kan horeca-uitbaters in de financiële problemen brengen. Sleurs en Tommelein wijzen er in een gezamenlijke mededeling op dat de invoering van de witte kassa gepaard gaat met de gelijktijdige invoering van begeleidende maatregelen. Het aantal goedkope overuren en de gelegenheidsarbeid worden opgevoerd. ‘Flexi-jobs’ Er komt een systeem van flexi-jobs waarbij mensen voordelig kunnen bijverdienen in de horeca. En studentenarbeid zal per uur worden berekend in plaats van per dag. Het overleg over deze maatregelen is reeds opgestart en de uitrol zal gebeuren in 2015, kondigen ze aan. “Wij zullen het regeerakkoord uitvoeren”, benadrukken Elke Sleurs en Bart Tommelein. “De witte kassa komt er. Maar we gaan de sector niet nodeloos in de problemen brengen. De horeca heeft trouwens een belangrijke sociale dimensie, aangezien ze veel mensen uit kansengroepen tewerkstelt.” De staatssecretarissen gaan binnenkort samen met een plan van aanpak naar de regering, beloven ze nog.
gedeeld door Rudy De, Leon Maes

Nieuw kilometerrecord voor Belgische personenwagens Nieuw kilometerrecord voor Belgische personenwagens

De Belgische personenwagens hebben in 2013 samen 83,08 miljard kilometers afgelegd, 0,9 procent meer dan in 2012 en een nieuw record. Dat zegt de FOD Mobiliteit en Vervoer. De eerste lichte daling in 2012, met 0,5 procent, heeft zich dus niet doorgezet in 2013. Gemiddeld legden de Belgische personenwagens in 2013 15.284 km af. Het jaar daarvoor was dat nog gemiddeld 15.346 km. Dat 2013, net als in de jaren voor 2012, opnieuw een kilometerrecord kent, is te wijten aan de stijging van het aantal personenwagens op de Belgische wegen. Dat bedraagt in 2013 5.504.809, tegenover 5.453.856 in 2012. Bovendien stijgt het aantal kilometers in de drie gewesten. In Vlaanderen is die stijging het sterkst, met 0,9 procent. Zowel in Wallonië als het Brussels Hoofdstedelijk Gewest stijgt het aantal gereden kilometers met een half procent. Het merendeel van de in 2013 verreden kilometers gebeurde door dieselwagens: zij zijn goed voor maar liefst 65,08 miljard kilometers, of 78,3 procent van het totaal. In absolute cijfers zijn er dat meer dan in 2012 (64,64 miljard), maar in relatieve cijfers gaat het om een zeer lichte daling (78,5 procent in 2012). Dat percentage is sinds het begin van de berekeningen in 1985 elk jaar gestegen. Toen waren de dieselwagens goed voor nog geen kwart van het aantal afgelegde kilometers. Benzinewagens waren in 2013 goed voor gemiddeld 8.870 km. Het aandeel van voertuigen op LPG blijft verder dalen. Ook het percentage van elektrische en aardgasvoertuigen blijft, ondanks een significante absolute stijging, in vergelijking met de benzine- en dieselwagens minimaal. Wagens op aardgas legden 22.083 km af, voor elektrische wagens gaat het om 10.830 km. In vergelijking met onze buurlanden blijkt de Belg heel graag kilometers af te malen in zijn of haar auto. We rijden gemiddeld 20 pct meer kilometers dan een Fransman, 17 procent meer dan een Nederlander en 8 procent meer dan een Duitser. De FOD baseert zich voor de cijfers in dit onderzoek op de databanken van de DIV, GOCA en Car-Pass.
gedeeld door Renske Verniers, Hans De Smedt


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

Mark Descheemaecker nieuwe voorzitter van De Lijn Mark Descheemaecker nieuwe voorzitter van De Lijn

Mark Descheemaecker wordt de nieuwe voorzitter van De Lijn.

Gewezen spoorbaas Mark Descheemaecker wordt de nieuwe voorzitter van De Lijn. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.

Descheemaecker was jarenlang gedelegeerd bestuurder van de NMBS. Bij de Europese verkiezingen dit jaar was hij lijstduwer van de N-VA.


gedeeld door Georges Rooyackers om 2014-12-19 21:48:23


Rebellie binnen belastinginspectie: ambtenaren pleiten zelf voor rijkentaks Rebellie binnen belastinginspectie: ambtenaren pleiten zelf voor rijkentaks

‘Het enige wat ontbreekt voor een vermogensbelasting op de rijkste Belgen is politieke wil.’ In een opiniestuk in De Morgen woensdag gooien medewerkers van de FOD Financiën het heikele politieke thema van de tax shift terug op tafel.

Terwijl de regering zijn uiterste best doet om het debat over de tax shift de kiem te smoren, poken enkele medewerkers van de FOD Financiën de discussie weer op, klinkt het in de krant. Het is uitgerekend de administratie van minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA), die eerder al een tax shift van tafel veegde.

In het opiniestuk pleiten de medewerkers voor een vermogensbelasting op de 10 procent rijkste Belgen. Ze voeren aan dat die groep bij de accumulatie van hun kapitaal amper belastingen hebben betaald, onder meer door gunstige fiscale regimes. Vaak zijn de meest kapitaalkrachtigen ook zij die de achterpoortjes kunnen vinden.

De acht medewerkers, die lid zijn van de socialistische vakbond ACOD, kennen de materie van binnenuit, maar benaderen die ook via een duidelijke invalshoek. De vakbonden pleiten al langer expliciet voor een verschuiving van de lasten op arbeid naar kapitaal.


gedeeld door Rassart Guy om 2014-12-11 11:56:30


Farid Le Fou nog deze week ontslagen uit ziekenhuis Farid Le Fou nog deze week ontslagen uit ziekenhuis

Farid “Le Fou” Bamouhammad (46) mag eerstdaags het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel verlaten. Vervolgens mag hij zeker tot begin volgend jaar gaan en staan waar hij wil. Dat zegt althans zijn advocaat, Marc Nève, in Het Laatste Nieuws dinsdag.

“We hebben nieuwe verslagen van deskundigen die zeggen dat mijn cliënt het psychisch niet aankan om terug te keren naar de gevangenis.” Bamouhammad moet echter nog een celstraf uitzitten tot 2026.

Dinsdag start in Luik de procedure die justitieminister Koen Geens (CD&V) heeft aangespannen tegen de vrijlating van Bamouhammad. “Maar nu zal enkel de agenda bepaald worden, gepleit wordt er vermoedelijk pas in januari volgend jaar. Tot dan is Bamouhammad een vrij man, net als u en ik”, zegt Nève.


gedeeld door Iris Vanderspurt Iris Vanderspurt om 2014-12-09 18:32:07