Meest actieve gebruiker van de dag


Meest gedeeld


Zij reageerden afgelopen week het meest


Laatste reacties


_ Jezus De Nazaret
‘40 procent kans dat ebola eind oktober in België is’

Er word wel eens gezegd dat de uitbraak dit virus het werk is een organisatie andere woorden van de mens zelf, wat ik wel weet is dat al deze dingen geschreven staan in de bijbel, lezen we een stukje:Doe met haar wat zij met anderen deed, ja laat haar dubbel boeten. Laat haar het dubbele drinken uit de beker waaruit zij anderen te drinken gaf. Geef haar net zo veel pijn en rouw te dragen als zij zich luister en overvloed heeft gegund. Ze zegt bij zichzelf: Ik zit hier als een koningin, niet als een arme weduwe. Mij zal niets gebeuren! Daarom zullen alle plagen haar...
07 oktober om 09:24

_ Hugo van Payns
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Al maar goed dat er buitenlandse artsen en hulpverleners naar ginder trekken om het trachten in te dijken. Voor hen is het ook levensbedreigend. Dat de koningin daar in gevaar zal komen lijkt me uitgesloten. Voor hetzelfde geld blijft ze mooi thuis. Heel wat inwoners aldaar gaan zich beter op hun gemak voelen met haar aanwezigheid, dat is zeker. Ik zou zeggen chapeau Mathilde!
07 oktober om 08:53

_ Hugo van Payns
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

De verzuurde zijn wel de bestuurders van 't stad met Bart als verantwoordelijke. Dat deze stunt van de Gamma geslaagd is, daar valt niet meer over te twijfelen. Foldertjes zijn niet meer nodig nu, heel Vlaanderen weet het ondertussen.
07 oktober om 08:46

_ Mieke Vermeiren
‘Nieuwe reclame Gamma is misleidend’

't Stad had beter eerst langs de gamma gegaan voor een deftig ponton te leggen ...
07 oktober om 08:28

_ Omer Schiffeleers
Koningin Mathilde trekt naar ebola-gebied

Koningin of niet, het is pure zottigheid om onnodig naar gebieden te gaan waar een onbeheersbare dodelijke epedimie uitgebroken is waarvan de nodige kennis ontbreekt om de verspreiding tegen te gaan..
07 oktober om 07:48


Laatst gedeeld

Vriendin van ex-minnares Stevaert: Ik heb de sekstapes gezien Vriendin van ex-minnares Stevaert: "Ik heb de sekstapes gezien"

Zahra E., de vroegere beste vriendin van de ex-minnares van Steve Stevaert, reageert op haar beurt in de zaak rond de vermeende seksvideo's van de voormalige gouverneur van Limburg. Nadat Dag Allemaal vorige week Houda E. aan het woord liet, krijgt Zahra nu een recht van antwoord in het weekblad.
gedeeld door Leonard Wauters om 2015-04-03 17:10:47


Daniel Termont wil niet dat Gentenaars dakloze Roma helpen Daniel Termont wil niet dat Gentenaars dakloze Roma helpen

Daniel Termont (sp.a), burgemeester van Gent, vraagt de inwoners om de dakloze Roma niét te helpen. De politicus wil zo de toestroom van deze hulpbehoevenden inperken.
gedeeld door Mieke De om 2015-04-02 23:38:26


“Horeca krijgt lastenverlaging? Dan wij ook!” “Horeca krijgt lastenverlaging? Dan wij ook!”

De bedrijven uit de recuperatiesector eisen een drastische loonlastenverlaging. “De horecasector krijgt belastingvoordelen. Wij niet, terwijl onze mensen nog veel lager geschoold zijn.”

De federale regering voert vanaf juni belangrijke belastingvoordelen in voor horecazaken.”Dat is mooi, maar waarom krijgen wij die voordelen niet?”, vraagt Robert Michel (57), directeur van het bedrijf Papier Michel in Kalmthout zich af. De tachtig werknemers van Papier Michel sorteren oud papier op basis van de kwaliteit, persen het in balen zodat het in vrachtwagens kan worden vervoerd en brengen het naar hun klanten in de papierindustrie.

“Mijn werknemers moeten er niet goed uitzien, ze moeten geen vlekkeloos Nederlands spreken en mogen zelfs een beetje onbeleefd zijn”, zegt Robert Michel. “Meestal hebben ze geen diploma. Maar als zij 8 euro per uur verdienen, kost mij dat 20 euro per uur. Iemand die in de horeca 8 euro per uur verdient, kost aan zijn werkgever voor de eerste 180 overuren slechts 10 euro. En nu wil de regering dat gunsttarief voor de horeca zelfs uitbreiden naar 360 overuren per jaar. Het is duidelijk dat niet iedere sector gelijk wordt behandeld.”

Papier Michel is slechts één van de 315 bedrijven uit de recuperatiesector in België. Die bedrijven stellen samen 4300 mensen tewerk. Naast papierbedrijven gaat het bijvoorbeeld om bedrijven die ijzer uit autowrakken halen zodat een ander bedrijf dat ijzer kan recycleren. En dan zijn er nog de ondernemingen die kleding uit afvalcontainers sorteren, zodat het duidelijk is welke kledij naar Oost-Europa kan worden gestuurd en welke kledij tot vodden moet worden verwerkt.


gedeeld door Jeanine Saelens om 2015-03-31 09:06:14


Meeste reacties

Vinden veel mensen leuk