Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Meer vakantiegeld voor invaliden

Meer vakantiegeld voor invaliden
21 april 2011

Het vakantiegeld voor invaliden wordt opgetrokken van 75 naar 200 euro. Bovendien zullen ook invalide zelfstandigen er recht op krijgen. Dat staat in het begrotingsvoorstel van de regering.

Vanaf mei ontvangen werknemers en zelfstandigen die minstens één jaar arbeidsongeschikt zijn op 31 december van het voorgaande jaar een ‘welvaartspremie’ van 200 euro.

Tot nog toe was dit vakantiegeld enkel bestemd voor werknemers met vijf jaar arbeidsongeschiktheid. Bovendien was het bedrag beperkt tot 75 euro.

Nu wordt zowel het bedrag opgetrokken als het aantal begunstigden uitgebreid. Niet alleen de 260 000 invalide werknemers, maar ook 20 000 invalide zelfstandigen hebben voortaan recht op dit vakantiegeld.

De Christelijke Mutualiteiten en Ziekenzorg reageren tevreden. In 2009 overhandigde CM-voorzitter Marc Justaert nog een petitie met 171 000 handtekeningen aan toenmalig premier Herman Van Rompuy met de vraag om het vakantiegeld voor invaliden op te trekken.

JVGTags:Invaliditeit

promo 


Vakbond houdt vrijdag 10 tot 20 Delhaize-winkels dicht

Vakbond houdt vrijdag 10 tot 20 Delhaize-winkels dicht
23 september / 18u26 Tien tot twintig winkels van Delhaize zullen vrijdag gesloten zijn, uit protest tegen de herstructureringsplannen van de directie. Maar dat aantal kan zeker nog oplopen, waarschuwen de vakbonden.


Wil Apple nu al van Beats Music af?

Wil Apple nu al van Beats Music af?23 september / 14u57 Technologiebedrijf Apple ontkent dat het van plan om Beats Music, de streamingdienst van het bedrijf van Dr. Dre, te willen afschaffen. Dat had de doorgaans goed ingelichte website TechCrunch bericht op basis van bronnen binnen beide bedrijven.


De Lijn moet 3 procent besparen

De Lijn moet 3 procent besparen22 september / 19u44 Vervoersmaatschappij De Lijn moet volgend jaar 3 procent besparen. Dat was maandag na afloop van de Septemberverklaring te horen op het kabinet van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.


Omstreden bestuurders toch aangesteld bij Bpost

Omstreden bestuurders toch aangesteld bij Bpost22 september / 16u07 Op een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bij Bpost zijn maandag Ray Stewart en Michael Stone benoemd als onafhankelijke bestuurders. Een eerste poging in mei was mislukt.


‘Fiscale kennis FOD Financiën glijdt langzaam maar zeker weg’

2 reacties‘Fiscale kennis FOD Financiën glijdt langzaam maar zeker weg’
21 september / 14u31 Volgens de vakbond ACV Openbare Diensten worden 'de interne fiscaaltechnische opleidingen bij de FOD Financiën al jaren verwaarloosd'. De vakbond vraagt daarom 'hoogdringend actie'.


Gent eist herziening afschakelplan voor haven

Gent eist herziening afschakelplan voor haven19 september / 18u20 De stad Gent gaat niet akkoord met het afschakelplan en eist een herziening waarbij de Gentse haven gespaard wordt. In het slechtste geval eist de stad dat de haven als laatste uitgeschakeld wordt, zo staat in een open brief aan…


Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume op

Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume op19 september / 17u15 Een samenwerking tussen containerrederijen Maersk en MSC levert de Antwerpse haven extra volume op. Dat blijkt uit hun nieuwe vaarschema’s. Dat schrijft het gespecialiseerde magazine Flows en wordt bevestigd bij de haven. Voor Zeebrugge is…


Netflix wil Belgacom-decoders gebruiken

Netflix wil Belgacom-decoders gebruiken
19 september / 12u34 Netflix wil zijn diensten in België graag aanbieden via de bestaande Belgacom-decoders. Zo kan het zijn pakket bij meer potentiële gebruikers introduceren.


‘Geen varkensvlees in kerstperiode’

7 reacties‘Geen varkensvlees in kerstperiode’19 september / 08u19 De Belgische varkenshouders die aangesloten zijn bij het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) aanvaarden de lage prijs die ze voor het vlees krijgen niet langer. Uit protest willen ze vanaf 8 december tot het eind van het jaar geen vlees meer leveren.


Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe

Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe17 september / 09u26 De verkoop van nieuwe wagens in Europa is tijdens de maanden juli en augustus verder gestegen. De autoverkoop zit nu al twaalf maanden in stijgende lijn, een record.
Enorme rookpluim na brand in Antwerpse haven

Enorme rookpluim na brand in Antwerpse haven16 september / 20u58 In de Antwerpse haven heeft een brand in een tankcontainer dinsdagavond voor een zwarte rookpluim gezorgd die tot in Wijnegem te zien was. Er vielen geen gewonden.Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

Wathelet probeerde topman van Fluxys te worden

Staking Lufthansa voorlopig afgewend

Staking Lufthansa voorlopig afgewend


Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang

Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang16 september / 04u48 De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming…


Stempelkaart voortaan ook elektronisch

4 reactiesStempelkaart voortaan ook elektronisch15 september / 18u17 De controlekaart waarop werklozen moeten aangeven of ze werkloos waren, gewerkt hebben of met vakantie waren, heeft voortaan ook een elektronische variant. Dat maakte de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) maandag bekend.


Tekort op handelsbalans neemt af

15 september / 16u56 De Belgische handelsbalans is over de eerste zes maanden van 2014 in het rood geëindigd. Dat betekent dat ons land meer goederen en diensten heeft ingevoerd dan uitgevoerd. Het verschil, -2,7 miljard euro, is wel een stuk kleiner dan in…


OESO somber over eurozone

1 reactieOESO somber over eurozone15 september / 13u19 De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar groeivooruitzichten voor de industrielanden verlaagd. Vooral over de eurozone is de Oeso bezorgd.


Air France schrapt helft van vluchten

Air France schrapt helft van vluchten

Heineken weigert overnamebod

Heineken weigert overnamebod


FANC verzet zich tegen herhaalde korte verlengingen levensduur Doel 1 en 2

3 reactiesFANC verzet zich tegen herhaalde korte verlengingen levensduur Doel 1 en 212 september / 17u05 De nucleaire waakhond FANC verzet zich tegen een scenario waarin de nieuwe federale regering de levensduur van de kerncentrales Doel 1 en 2 herhaaldelijk voor korte tijd zou verlengen, bijvoorbeeld met één tot drie jaar. Hoe dan ook zal…


Renault roept 15.000 Clio’s terug in België

Renault roept 15.000 Clio’s terug in België12 september / 16u21 De Belgische tak van autoconstructeur Renault roept een 15.000-tal wagens van het model Clio terug voor controle. Dat heef Karl Schuybroek, woordvoerder van Renault België, vrijdag bevestigd aan Belga.


Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven

Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven12 september / 11u21 Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (GHA) is een voortrekker op het vlak van milieuvriendelijker woon-werkverkeer. Zo werkt de haven momenteel aan carpooling met andere bedrijven.


‘Gezinnen zullen minder sparen’

‘Gezinnen zullen minder sparen’11 september / 16u01 Belgische gezinnen zullen dit en volgend jaar minder sparen, zo verwacht het Planbureau. Daarom verwacht de instelling een toename van de particuliere consumptie met 1,2 procent in zowel 2014 als 2015.


Voedselprijzen omlaag door Russische boycot

Voedselprijzen omlaag door Russische boycot11 september / 15u20 De wereldwijde voedselprijzen zijn in augustus voor de vijfde maand op rij gedaald. Ze belanden zo op het laagste peil sinds september 2010, zo heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) donderdag meegedeeld.24 september 2014
8°C 16°C
Poll:

Het aantal seksverslavingen zit in de lift. Dit is vooral...Lees ook:
Steeds meer Belgen zoeken hulp voor seksverslaving


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven

Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven

Nynas stopt activiteiten in België

Nynas stopt activiteiten in BelgiëConcentra neemt kranten Nederlands-Limburg over

Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over
9 september / 17u53 Concentra, de voormalige uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en huidig partner in Mediahuis, neemt de kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad over. Daarover is zopas een akkoord ondertekend met het Britse…


“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”

5 reacties“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”
9 september / 07u14 Fitnessketen Basic-Fit moet mogelijk zijn reclamespot met Rode Duivel Marouane Fellaini van het scherm halen. Het filmpje, waarin een politieagente op de luchthaven ‘dikke’ vakantiegangers tegenhoudt en doorstuurt naar het sportcentrum,…


Eerste overleg bij Delhaize levert niets op

Eerste overleg bij Delhaize levert niets op

1 reactieBol.com opent deuren voor Belgische winkeliers

Bol.com opent deuren voor Belgische winkeliers


Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’

Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’
5 september / 14u52 De Nederlandse winkelketen Hema ontkent dat het goedkope reizen wilt aanbieden aan Nederlandse en Belgische klanten. Hema lanceert wel een eenmalige actie met goedkope trips naar kerstmarkten, zegt woordvoerster Laetitia Gruwel.


Recordaantal klachten over leningen

1 reactieRecordaantal klachten over leningen
5 september / 05u00 De economische inspectie heeft nog nooit zoveel klachten ontvangen over kredietleningen als het afgelopen jaar. Die kreeg in 2013 469 klachten, een derde meer dan in 2011. Dat bericht De Tijd vrijdag.