Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Belgen en Fransen twisten over aanstelling De Boeck bij Dexia

2 reactiesBelgen en Fransen twisten over aanstelling De Boeck bij Dexia
10 mei 2012

Tijdens de algemene vergadering van Dexia zijn duidelijke meningsverschillen opgedoken tussen de Belgische en Franse aandeelhouders. Dat heeft premier Elio Di Rupo donderdag in de Kamer verklaard. Hij benadrukte dat zo snel mogelijk moet worden overgegaan tot de benoeming van een Belgische ceo aan het hoofd van de restbank.

De premier kreeg tijdens het vragenuurtje in de Kamer zeven vragen voorgeschoteld over de reden waarom de federale overheid zich woensdag tijdens de algemene vergadering heeft onthouden bij de stemming over de kwijting voor de bestuurders van Dexia.

Verschillende overheden twisten

De premier legde uit dat het advocatenbureau dat de federale participatiemaatschappij adviseert, in het verslag van de Dexia-commissie geen fouten heeft vastgesteld in hoofde van de leden van de raad van bestuur. Hij stelde ook dat het kernkabinet voorstander was van een coherent standpunt van de verschillende overheden. Toen woensdagmiddag bleek dat ze verschillend zouden stemmen, heeft de regering gekozen zich te onthouden.

Aandeelhouders twisten

De Rupo merkte op dat er een groot meningsverschil is gebleken tussen de Franse en Belgische aandeelhouders. "De volgende dagen zullen uitwijzen welke gevolgen dit meningsverschil tussen Fransen en Belgen zal hebben", aldus de premier. Hij blikte vooruit naar enkele "zeer belangrijke beslissingen" die de volgende weken moeten worden genomen, zoals de aanduiding van een Belg tot ceo en een Fransman tot voorzitter. Di Rupo bevestigde dat de regering het erover eens is voormalig Fortis-topman Karel De Boeck naar voren te schuiven.

De premier wilde niet speculeren over de toekomstige onderhandelingen over de verlenging van de tijdelijke garanties voor Dexia. Het is ook nog even wachten op de installatie van de nieuwe Franse regering, luidde het.

Steven Van Ackere had dan weer laten uitschijnen dat er "een hapering" was opgetreden over de aanstelling van De Boeck als CEO. De onthouding van de regering bij de stemming over de kwijting heeft blijkbaar aan Franse zijde kwaad bloed gezet.

Foto: Belga
Karel De BoeckTags:DexiaElio Di RupoKarel De Boeck

promo 


Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe

Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe
vandaag / 09u26 De verkoop van nieuwe wagens in Europa is tijdens de maanden juli en augustus verder gestegen. De autoverkoop zit nu al twaalf maanden in stijgende lijn, een record.


Enorme rookpluim na brand in Antwerpse haven

Enorme rookpluim na brand in Antwerpse haven16 september / 20u58 In de Antwerpse haven heeft een brand in een tankcontainer dinsdagavond voor een zwarte rookpluim gezorgd die tot in Wijnegem te zien was. Er vielen geen gewonden.


Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang

Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang16 september / 04u48 De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming…


Stempelkaart voortaan ook elektronisch

4 reactiesStempelkaart voortaan ook elektronisch15 september / 18u17 De controlekaart waarop werklozen moeten aangeven of ze werkloos waren, gewerkt hebben of met vakantie waren, heeft voortaan ook een elektronische variant. Dat maakte de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) maandag bekend.


Tekort op handelsbalans neemt af

15 september / 16u56 De Belgische handelsbalans is over de eerste zes maanden van 2014 in het rood geëindigd. Dat betekent dat ons land meer goederen en diensten heeft ingevoerd dan uitgevoerd. Het verschil, -2,7 miljard euro, is wel een stuk kleiner dan in…


OESO somber over eurozone

1 reactieOESO somber over eurozone15 september / 13u19 De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar groeivooruitzichten voor de industrielanden verlaagd. Vooral over de eurozone is de Oeso bezorgd.


Air France schrapt helft van vluchten

Air France schrapt helft van vluchten15 september / 09u38 Piloten van luchtvaarmaatschappij Air France zijn begonnen met een staking die mogelijk een week kan duren. Maandagmorgen zijn de helft van alle vluchten geschrapt. Op Brussels Airport veroorzaken de acties geen hinder.


Renault roept 15.000 Clio’s terug in België

Renault roept 15.000 Clio’s terug in België
12 september / 16u21 De Belgische tak van autoconstructeur Renault roept een 15.000-tal wagens van het model Clio terug voor controle. Dat heef Karl Schuybroek, woordvoerder van Renault België, vrijdag bevestigd aan Belga.


Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven

Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven12 september / 11u21 Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (GHA) is een voortrekker op het vlak van milieuvriendelijker woon-werkverkeer. Zo werkt de haven momenteel aan carpooling met andere bedrijven.


Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven

Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven11 september / 06u00 De komende nacht passeert door de Kempen en de noordrand van Antwerpen opnieuw een konvooi met pasklare opslagtanks voor de nieuwe concessie van ADPO nabij Liefkenshoek. ADPO bouwt daar, grotendeels, voor zijn klant Solventis, een gloednieuw…
Nynas stopt activiteiten in België

Nynas stopt activiteiten in België10 september / 07u30 Het Scandinavische Nynas sluit zijn Belgische verkoopdienst voor bitumen. Zowat vijftig bedienden verliezen daardoor hun job. De bonden vrezen ook voor gevolgen bij bitumenproducent ATPC.Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over

Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over

5 reacties“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”

“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”


Eerste overleg bij Delhaize levert niets op

Eerste overleg bij Delhaize levert niets op 8 september / 17u24 De eerste onderhandelingsronde over de herstructurering bij Delhaize heeft geen resultaat opgeleverd. Volgens de bonden geeft de directie de indruk niet tot compromissen bereid te zijn.


Bol.com opent deuren voor Belgische winkeliers

1 reactieBol.com opent deuren voor Belgische winkeliers 8 september / 13u31 Vlaamse handelaars kunnen hun producten vanaf vandaag verkopen via de website Bol.com. De klant betaalt het product via de website van Bol.com, en Bol.com stort het geld vervolgens door naar de handelaar. De handelaar bepaalt zelf de prijs…


Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’

Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’ 5 september / 14u52 De Nederlandse winkelketen Hema ontkent dat het goedkope reizen wilt aanbieden aan Nederlandse en Belgische klanten. Hema lanceert wel een eenmalige actie met goedkope trips naar kerstmarkten, zegt woordvoerster Laetitia Gruwel.


Recordaantal klachten over leningen

1 reactieRecordaantal klachten over leningen 5 september / 05u00 De economische inspectie heeft nog nooit zoveel klachten ontvangen over kredietleningen als het afgelopen jaar. Die kreeg in 2013 469 klachten, een derde meer dan in 2011. Dat bericht De Tijd vrijdag.


1 reactieJan Fabre in Galerij der Prominenten

Jan Fabre in Galerij der Prominenten

1 reactieZeeland Seaports onderzoekt samenwerking met Vlaamse havens

Zeeland Seaports onderzoekt samenwerking met Vlaamse havens


Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem

Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem 3 september / 08u19 Vanaf vrijdag vliegt Emirates vanuit Brussels Airport naar Dubai en van daaruit verder naar Azië. Dat ontketende de voorbije weken een heuse prijzenslag op reizen naar Azië vanuit Zaventem. Bovendien hoeven Belgen niet langer naar…


Katoen Natie genomineerd voor ‘Onderneming van het Jaar’

Katoen Natie genomineerd voor ‘Onderneming van het Jaar’ 2 september / 10u22 De nominaties voor ‘Onderneming van het Jaar 2014’ zijn dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de bedrijven Katoen Natie (Antwerpen), Kinepolis (Gent), Ontex (Aalst), Van de Velde (Wetteren) en Vyncke (Harelbeke). De award wordt op 14…


Wat verandert er op 1 september?

Wat verandert er op 1 september?30 augustus / 12u15 Een nieuwe maand luidt elke keer opnieuw enkele veranderingen in. Deze dingen zullen vanaf 1 september anders zijn:


Vermiste matroos gevonden in de Kallosluis

Vermiste matroos gevonden in de Kallosluis27 augustus / 15u32 Voor de ingang van de Kallosluis is woensdagmiddag een lichaam gevonden. Meer dan waarschijnlijk gaat het om de matroos die vorige vrijdag in de sluis vanop een Fins autoschip in de sluis terecht kwam.


Brussels Airlines vliegt weer naar ebola-landen: paniek bij cabinepersoneel

1 reactieBrussels Airlines vliegt weer naar ebola-landen: paniek bij cabinepersoneel26 augustus / 16u31 Brussels Airlines vliegt vanaf woensdag opnieuw naar de getroffen ebolalanden in Afrika. De luchtvaartmaatschappij gaat geen bestemmingen meer combineren om zo de maximumcapaciteit te benutten. Het vliegend personeel eist dat zijn veiligheid…17 september 2014
11°C 26°C
Poll:

Eiwitten uit insecten zijn voor mij aanvaardbaar als vleesvervanger.


Lees ook:
Damhert biedt vanaf oktober wormburgers aan in de supermarkt


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Antwerpse economie raakt dit jaar niet meer uit crisis

Antwerpse economie raakt dit jaar niet meer uit crisis

2 reacties‘Kinderopvang onvermijdelijk duurder’

‘Kinderopvang onvermijdelijk duurder’BASF wil 10 miljard euro investeren in Azië

BASF wil 10 miljard euro investeren in Azië
24 augustus / 10u28 BASF, het grootste chemieconcern van de wereld, wil de komende jaren 10 miljard euro investeren in Azië. Daarbij zullen zowel onderzoek als productiecapaciteit uitgebouwd worden, zegt de Azië-manager van BASF, Martin Brudermüller, in het…


Europese Commissie wil Ford-arbeiders 570.000 euro geven

1 reactieEuropese Commissie wil Ford-arbeiders 570.000 euro geven
22 augustus / 17u21 De Europese Commissie heeft voorgesteld om ons land 570.945 euro toe te kennen om 479 ontslagen werknemers bij Ford Genk aan een nieuwe baan te helpen. Het gaat om geld uit het Europees fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) en…


Kallosluis terug geopend, zoektocht naar drenkeling stopgezet

Kallosluis terug geopend, zoektocht naar drenkeling stopgezet

Lidl begint met verkoop van “trendy” kleding

Lidl begint met verkoop van “trendy” kleding


Formateursnota voorziet in oplossing Arco-coöperanten

5 reactiesFormateursnota voorziet in oplossing Arco-coöperanten
21 augustus / 07u25 Formateurs Kris Peeters (CD&V) en Charles Michel (MR) hebben in hun formateursnota een oplossing voor de zowat 800.000 gedupeerde Arco-coöperanten. Dat meldt de VRT en wordt bevestigd in de entourage van de formateurs.


Limburgse fruitsector vraagt overheidssteun voor nieuwe exportmarkten

2 reactiesLimburgse fruitsector vraagt overheidssteun voor nieuwe exportmarkten
21 augustus / 05u00 De Limburgse fruitsector, die erg te lijden heeft onder de Russische boycot, vraagt aan de overheid een budget om zich te kunnen introduceren op nieuwe exportmarkten. Bovendien wordt aan de politici gevraagd om een doorbraak te forceren voor…