Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Eén Belg op drie doet aan pensioensparen

5 reactiesEén Belg op drie doet aan pensioensparen
13 juni 2012

Belgen lijken hoe langer hoe meer een appeltje opzij te zetten voor hen pensioen. Uit de cijfers van 2009, de meest recente waarover de FOD Economie beschikt, blijkt dat 2,3 miljoen landgenoten aan pensioensparen doen. Gemiddeld spaarde elke pensioenspaarder 741 euro per jaar.

In 2003 bedroeg de totale som van het pensioensparen opgegeven op de fiscale aangiften 1,71 miljard euro. Vlamingen besloten gemiddeld de grootste sommen te storten (761 euro), gevoolgd door Brusselaars (706 euro) en Walen (689 euro). Mannen deden het (747 euro) ook meer dan vrouwen (735 euro).

De grootste sommen worden gestort door mensen uit de leeftijdsgroep van 48 tot 57 jaar, gevolgd door die van 38 tot 47 jaar en die van 28 tot 37 jaar.

Grosso modo bestaan er twee types: pensioensparen (pensioenspaarfondsen en pensioenspaarverzekeringen) enerzijds en anderzijds de individuele levensverzekeringen, wat eigenlijk een vorm is van sparen op lange termijn. 1,24 miljoen mensen sparen voor hun pensioen via een individuele levensverzekering.

Archieffoto PhotoNewsTags:pensioensparen

promo 


Werknemers Philips spreken van ‘verraad’

Werknemers Philips spreken van ‘verraad’
vandaag / 10u14 Het plan om Philips in twee afdelingen te splitsen valt slecht bij het personeel.


De Lijn moet 3 procent besparen

De Lijn moet 3 procent besparen22 september / 19u44 Vervoersmaatschappij De Lijn moet volgend jaar 3 procent besparen. Dat was maandag na afloop van de Septemberverklaring te horen op het kabinet van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.


Gent eist herziening afschakelplan voor haven

Gent eist herziening afschakelplan voor haven19 september / 18u20 De stad Gent gaat niet akkoord met het afschakelplan en eist een herziening waarbij de Gentse haven gespaard wordt. In het slechtste geval eist de stad dat de haven als laatste uitgeschakeld wordt, zo staat in een open brief aan…


Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume op

Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume op19 september / 17u15 Een samenwerking tussen containerrederijen Maersk en MSC levert de Antwerpse haven extra volume op. Dat blijkt uit hun nieuwe vaarschema’s. Dat schrijft het gespecialiseerde magazine Flows en wordt bevestigd bij de haven. Voor Zeebrugge is…


Stevige winst op komst bij Alibaba

Stevige winst op komst bij Alibaba19 september / 16u30 Vrijdagmiddag slaat het uur U voor de Chinese e-commercegigant Alibaba. Het bedrijf trekt naar de beurs in New York. Door de grote vraag kon er nog niet meteen een openingskoers worden vastgelegd, wat erop wijst dat er een stevige winst zit…


Derde Antwerpse diamantairs getroffen door afbouw Diamantbank

Derde Antwerpse diamantairs getroffen door afbouw Diamantbank19 september / 13u20 Een derde van de Antwerpse diamantairs wordt gefinancierd door de Antwerpse Diamantbank, die zal worden ontmanteld. Dat is vrijdag te horen bij sectororganisatie Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Het gaat vooral om de kleinere diamantairs.


Netflix wil Belgacom-decoders gebruiken

Netflix wil Belgacom-decoders gebruiken19 september / 12u34 Netflix wil zijn diensten in België graag aanbieden via de bestaande Belgacom-decoders. Zo kan het zijn pakket bij meer potentiële gebruikers introduceren.


Banken weigeren minder leningen aan bedrijven

Banken weigeren minder leningen aan bedrijven
18 september / 14u57 Banken zijn steeds meer geneigd om aanvragen van bedrijfskredieten goed te keuren. De weigeringsgraad ligt nu op het laagste niveau sinds het begin van de metingen in 2008. Het aantal aanvragen blijft wel nog altijd dalen.


Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe

Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe17 september / 09u26 De verkoop van nieuwe wagens in Europa is tijdens de maanden juli en augustus verder gestegen. De autoverkoop zit nu al twaalf maanden in stijgende lijn, een record.


Staking Lufthansa voorlopig afgewend

Staking Lufthansa voorlopig afgewend16 september / 05u45 De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa hebben hun staking voor dinsdag afgeblazen. De staking is voorlopig van de baan na een nieuw voorstel van de directie.
Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang

Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang16 september / 04u48 De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming…4 reactiesStempelkaart voortaan ook elektronisch

Stempelkaart voortaan ook elektronisch

Tekort op handelsbalans neemt af


OESO somber over eurozone

1 reactieOESO somber over eurozone15 september / 13u19 De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft haar groeivooruitzichten voor de industrielanden verlaagd. Vooral over de eurozone is de Oeso bezorgd.


Air France schrapt helft van vluchten

Air France schrapt helft van vluchten15 september / 09u38 Piloten van luchtvaarmaatschappij Air France zijn begonnen met een staking die mogelijk een week kan duren. Maandagmorgen zijn de helft van alle vluchten geschrapt. Op Brussels Airport veroorzaken de acties geen hinder.


Heineken weigert overnamebod

Heineken weigert overnamebod15 september / 09u16 De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft recent het overnamebod van SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, afgewezen. Dat bevestigt Heineken.


FANC verzet zich tegen herhaalde korte verlengingen levensduur Doel 1 en 2

3 reactiesFANC verzet zich tegen herhaalde korte verlengingen levensduur Doel 1 en 212 september / 17u05 De nucleaire waakhond FANC verzet zich tegen een scenario waarin de nieuwe federale regering de levensduur van de kerncentrales Doel 1 en 2 herhaaldelijk voor korte tijd zou verlengen, bijvoorbeeld met één tot drie jaar. Hoe dan ook zal…


Renault roept 15.000 Clio’s terug in België

Renault roept 15.000 Clio’s terug in België

Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven

Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven


‘Gezinnen zullen minder sparen’

‘Gezinnen zullen minder sparen’11 september / 16u01 Belgische gezinnen zullen dit en volgend jaar minder sparen, zo verwacht het Planbureau. Daarom verwacht de instelling een toename van de particuliere consumptie met 1,2 procent in zowel 2014 als 2015.


Voedselprijzen omlaag door Russische boycot

Voedselprijzen omlaag door Russische boycot11 september / 15u20 De wereldwijde voedselprijzen zijn in augustus voor de vijfde maand op rij gedaald. Ze belanden zo op het laagste peil sinds september 2010, zo heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) donderdag meegedeeld.


Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven

Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven11 september / 06u00 De komende nacht passeert door de Kempen en de noordrand van Antwerpen opnieuw een konvooi met pasklare opslagtanks voor de nieuwe concessie van ADPO nabij Liefkenshoek. ADPO bouwt daar, grotendeels, voor zijn klant Solventis, een gloednieuw…


Nynas stopt activiteiten in België

Nynas stopt activiteiten in België10 september / 07u30 Het Scandinavische Nynas sluit zijn Belgische verkoopdienst voor bitumen. Zowat vijftig bedienden verliezen daardoor hun job. De bonden vrezen ook voor gevolgen bij bitumenproducent ATPC.


Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over

Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over 9 september / 17u53 Concentra, de voormalige uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en huidig partner in Mediahuis, neemt de kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad over. Daarover is zopas een akkoord ondertekend met het Britse…23 september 2014
8°C 16°C
Poll:

Het aantal seksverslavingen zit in de lift. Dit is vooral...Lees ook:
Steeds meer Belgen zoeken hulp voor seksverslaving


schrijf je in voor de nieuwsbrief


5 reacties“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”

“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”

Eerste overleg bij Delhaize levert niets op

Eerste overleg bij Delhaize levert niets opBol.com opent deuren voor Belgische winkeliers

1 reactieBol.com opent deuren voor Belgische winkeliers
8 september / 13u31 Vlaamse handelaars kunnen hun producten vanaf vandaag verkopen via de website Bol.com. De klant betaalt het product via de website van Bol.com, en Bol.com stort het geld vervolgens door naar de handelaar. De handelaar bepaalt zelf de prijs…


Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’

Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’
5 september / 14u52 De Nederlandse winkelketen Hema ontkent dat het goedkope reizen wilt aanbieden aan Nederlandse en Belgische klanten. Hema lanceert wel een eenmalige actie met goedkope trips naar kerstmarkten, zegt woordvoerster Laetitia Gruwel.


1 reactieRecordaantal klachten over leningen

Recordaantal klachten over leningen

1 reactieJan Fabre in Galerij der Prominenten

Jan Fabre in Galerij der Prominenten


Zeeland Seaports onderzoekt samenwerking met Vlaamse havens

1 reactieZeeland Seaports onderzoekt samenwerking met Vlaamse havens
3 september / 10u49 Zeeland Seaports, de exploitant van de Nederlandse havens van Terneuzen en Vlissingen, verkent de mogelijkheden van samenwerking met andere havens. Alle opties worden daarbij bekeken, waaronder een fusie. In het onderzoek is onder andere de…


Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem

Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem
3 september / 08u19 Vanaf vrijdag vliegt Emirates vanuit Brussels Airport naar Dubai en van daaruit verder naar Azië. Dat ontketende de voorbije weken een heuse prijzenslag op reizen naar Azië vanuit Zaventem. Bovendien hoeven Belgen niet langer naar…