Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Koen Buyse boegbeeld van Te Gek!? Tour de France

Koen Buyse boegbeeld van Te Gek!? Tour de France
24 maart 2013

Koen Buyse uit Zonhoven, frontman van de band Zornik, wordt een van de boegbeelden van het initiatief Te Gek!? Tour de France van de Diestse instelling voor geestelijke geneeskunde Sint-Annendael. Samen met Bekende Nederlander Rick De Leeuw en VRT-journalist Chris Vandenabeele zal Koen Buyse meefietsen de Tour van Te Gek!? van 9 tot 16 juli dit jaar. De tocht staat in het teken van jongdementie, waarvoor de initiatiefnemers nog kandidaten zoeken.


Met Te Gek!? Tour de France wil Sint-Annendael psychiatrische geneeskunde uit de taboesfeer halen. De voorbije twee edities fietsten onder meer Guy Swinnen, Helmut Lotti, Guido Belcanto al mee. Initiatiefnemer Marc Hellinckx: "Bij dementie denkt men meestal aan oudere personen. Toch krijgen ook jonge mensen ermee te maken. Dat willen we dit jaar onder de aandacht brengen." Jonge personen met dementie en hun mantelzorger/partner zijn welkom om aan te sluiten. Info: info@tegek.be, tel. 0494/84.31.54.

Luk Weyens

Foto: KHTags:jongdementieKoen BuyseTe GekZornik

promo 


"Elke man heeft wel eens op zijn eigen gezicht geplast"

Elke man heeft wel eens op zijn eigen gezicht geplast
vandaag / 07u36 De Amerikaanse actrice Olivia Wilde moet volop wennen aan haar leven als kersverse moeder. Bij het verversen van de luier kan het al eens fout lopen.


Pink Floyd en The Beatles bovenaan in album top 500

Pink Floyd en The Beatles bovenaan in album top 500vandaag / 08u38 Pink Floyd en The Beatles schieten de hoofdvogel af in een album top 500 die is samengesteld door de luisteraars van (ex-)zeezender Radio Caroline die zijn vijftigste verjaardag viert, zo blijkt op de website van het station.


Miley Cyrus heeft ziekenhuis verlaten

Miley Cyrus heeft ziekenhuis verlatenvandaag / 07u24 De Amerikaanse zangeres Miley Cyrus stelt het beter. Zij mocht het ziekenhuis inmiddels verlaten.


Diane Keaton mist een huwelijk

Diane Keaton mist een huwelijkvandaag / 06u55 De Amerikaanse actrice Diane Keaton vindt het jammer dat ze nooit getrouwd is. Dat zei ze tijdens een interview.


Seth Meyers presenteert de Emmy Awards

Seth Meyers presenteert de Emmy Awardsvandaag / 06u39 De Amerikaanse komiek Seth Meyers gaat de Emmy Awards presenteren. Die vinden deze zomer plaats.


TV Limburg viert 20-jarig bestaan met marathonuitzending (video)

TV Limburg viert 20-jarig bestaan met marathonuitzending (video)24 april / 18u50 De regionale tv-omroep TV Limburg bestaat precies 20 jaar. De zender viert die verjaardag vrijdag met een marathonuitzending van 20 uur live-tv.


Zwangere Ginnifer Goodwin: "Mensen komen niet aan mijn buik"

Zwangere Ginnifer Goodwin: Mensen komen niet aan mijn buik24 april / 12u35 De Amerikaanse actrice Ginnifer Goodwin verwelkomt weldra haar eerste kind. Zij heeft weinig last van nieuwsgierige fans.


Piet Huysentruyt: "Als ik op tv kom, staat de telefoon roodgloeiend"

Piet Huysentruyt: Als ik op tv kom, staat de telefoon roodgloeiend24 april / 10u27 Heet van de naald: Piet Huysentruyt komt na de zomer terug met 'Smakelijk!' op VIER . Dat maakte de chef bekend tijdens een blitzbezoek aan ons land.


Olivia Wilde verwelkomt zoontje Otis

Olivia Wilde verwelkomt zoontje Otis24 april / 07u31 De Amerikaanse actrice Olivia Wilde is voor het eerst moeder geworden. Zij beviel van een zoon.


Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit

Led Zeppelin brengt nooit eerder verschenen nummers uit23 april / 22u43 De legendarische Britse rockband Led Zeppelin gaat al zijn negen studioalbums opnieuw uitgeven. Om die heruitgave op te luisteren, komt de rockband ook naar buiten met tientallen nooit eerder uitgebrachte nummers, die als bonustracks zullen…
Lupita Nyong'o uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld

Lupita Nyong'o uitgeroepen tot mooiste vrouw ter wereld23 april / 19u49 De Keniaanse actrice Lupita Nyong'o is door People magazine verkozen tot mooiste vrouw ter wereld.Guy Mortier ontvangt prijs voor Culturele Verdienste

Guy Mortier ontvangt prijs voor Culturele Verdienste

Judith uit 'Thuis' is zwanger

Judith uit 'Thuis' is zwanger


Miss België mag 25 zijn (maar geen man hebben)

Miss België mag 25 zijn (maar geen man hebben)23 april / 13u44 De maximumleeftijd voor vrouwen om zich in te schrijven voor Miss België is verhoogd van 23 naar 25 jaar. Dat meldt het Nationaal Comité Miss België woensdag.


Fashion Revolution Day: draag uw kleren binnenstebuiten

Fashion Revolution Day: draag uw kleren binnenstebuiten23 april / 13u12 Morgen, donderdag 24 april, is omgedoopt tot Fashion Revolution Day. De initiatiefnemers roepen iedereen om op hun kleren die dag binnenstebuiten te dragen. Zo willen ze de mensen die onze kleding maken in de schijnwerpers zetten.


De Lau trekt in bij vriendin in Brugge

De Lau trekt in bij vriendin in Brugge23 april / 12u48 Na elf jaar in Los Angeles te hebben gewoond, keert Laurens Nuyens terug naar ons land. 'De Lau' gaat met zijn vriendin, Leen Van Loocke samenwonen, in Brugge. Dat vertelt de vrouw zelf aan Het Laatste Nieuws .


VRT-journalist lacht met vertrek Jos Willems

VRT-journalist lacht met vertrek Jos Willems23 april / 12u28 Het ontslag van de iconische radiostem Jos Willems bij Sporza-radio raakt een gevoelige snaar bij vele voetbalfans. Dat blijkt eens te meer uit een twitterruzie die in gang werd gezet door Stijn Vlaeminck, medewerker bij VRT-radio.


VRT-journalist lacht met vertrek Jos Willems

VRT-journalist lacht met vertrek Jos Willems

Katy Perry bevestigt breuk met John Mayer (video)

Katy Perry bevestigt breuk met John Mayer (video)


De Ideale Wereld 'steelt' bij bewoners Kalmthoutse Heide (video)

De Ideale Wereld 'steelt' bij bewoners Kalmthoutse Heide (video)23 april / 08u42 De Ideale Wereld heeft enkele buurtbewoners van de Kalmthoutse Heide flink beetgenomen. ‘Vermomd’ als kunstkenners ging een tv-ploeg er met een hoop werken vandoor. Al kwam er nog wel een combi langs.


Courteney Cox ontkent 'Friends'-reünie (video)

Courteney Cox ontkent 'Friends'-reünie (video)23 april / 08u00 De acteurs van de tv-reeks 'Friends' komen niet terug samen. Dat heeft actrice Courteney Cox laten weten.


"Ik wil een job waar ik vrouwen niet moet vastbinden op bed"

Ik wil een job waar ik vrouwen niet moet vastbinden op bed23 april / 07u30 De Ierse acteur Jamie Dornan heeft op de sets heel wat bijgeleerd. Zo kan hij zonder problemen knopen leggen.


Kate Upton over bikiniscène: "Ik kon er beter uitzien"

Kate Upton over bikiniscène: Ik kon er beter uitzien23 april / 07u02 Het Amerikaanse model Kate Upton is in de film 'The Other Woman' in bikini te zien. Zij zag er naar eigen zeggen niet op haar best uit.


Meer dan 30 bedrijven steunen Tomorrowland voor rechter

Meer dan 30 bedrijven steunen Tomorrowland voor rechter23 april / 06u39 Brussels Airlines is één van de 33 bedrijven die Tomorrowland steunen in het kort geding dat buren van het dancefestival in Boom hebben aangespannen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad woensdag.25 april 2014
9°C 24°C
Poll:

Vindt u dat mensen weinig kunnen verdragen?


Lees ook:
"We zijn niet verzuurd, kankerpatiënten horen hier gewoon niet thuis"


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Cameron Diaz voelt zich niet kinderloos

Cameron Diaz voelt zich niet kinderloos

Drew Barrymore bevallen van dochter Frankie

Drew Barrymore bevallen van dochter FrankieMaarten Van den Bossche maakt comeback in 'Familie'

Maarten Van den Bossche maakt comeback in 'Familie'
22 april / 17u20 Acteur Michael Vroemans en zijn personage Maarten Van den Bossche keren terug in VTM-soap 'Familie'. Dat is opmerkelijk, want in 2012 werd de acteur nog ontslagen uit zijn rol. Dat meldt Story .


Jazz Middelheim brengt ode aan Toots Thielemans

Jazz Middelheim brengt ode aan Toots Thielemans
22 april / 16u56 Het Antwerpse festival Jazz Middelheim zal dit jaar festivalpeter Toots Thielemans uitgebreid in de bloemetjes zetten naar aanleiding van zijn afscheid van het podium.


Lindsay Lohan had miskraam

Lindsay Lohan had miskraam

Oplichters boeken dure tickets om naar goedkope plaatsen (oproep)

Oplichters boeken dure tickets om naar goedkope plaatsen (oproep)


Craig Zadan en Neil Meron blijven aan als Oscars-producers

Craig Zadan en Neil Meron blijven aan als Oscars-producers
22 april / 07u47 Craig Zadan en Neil Meron keren terug als producers van de Oscars. Het wordt het derde jaar op rij dat ze aan de slag gaan.


Kelly Clarkson toont flinke zwangerschapsbuik

Kelly Clarkson toont flinke zwangerschapsbuik
22 april / 07u20 De Amerikaanse zangeres Kelly Clarkson bevalt weldra van een dochter. Zij toonde onlangs haar zwangerschapsbuik.