Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Zelfs liedje Studio 100 gecensureerd door Amerikaanse preutsheid

5 reactiesZelfs liedje Studio 100 gecensureerd door Amerikaanse preutsheid
8 februari 2011

Internetreuzen als Apple en Facebook krijgen een steeds grotere invloed en bepalen steeds meer wat we wel of niet te zien krijgen. Zo kan het niet langer, meent een groep internetspecialisten.

Op de Amerikaanse tv mag niemand f*** zeggen en ook op het internet hanteren bedrijven als Apple strenge normen. Dat heeft soms grappige effecten, zoals de censuur op de titel Dubbele Dikke Duim, een liedje van clown Dobus van Studio 100. Op de Apple-site van iTunes wordt dat Dubbele d***e duim. Kennelijk meent Apple dat ‘dikke’ altijd op een onbeleefde manier naar mensen met overgewicht verwijst. Studio 100 heeft zo al meer problemen gehad met kinderliedjes.

Apple had het ook lastig met De Zwarte Madam van Suske en Wiske, wegens de mogelijk racistische titel. En een programmaatje van boekenclub ECI dat mensen hielp bij het ‘trekken’ van namen voor wie je een kerstcadeau moet kopen, werd wegens dat ‘trekken’ als te obsceen beschouwd.

Facebook verwijderde dan weer een foto waarop een vrouw met zogend kind te zien was. Zelfs na je dood blijft Facebook eigenaar van je gegevens, foto’s en ontboezemingen. Dat is tegen de Europese privacyregels.

Petitie

Op ipetitions.com zijn internetspecialisten inmiddels een petitie gestart tegen dit soort praktijken.

DHTags:ApplecensuurFacebookStudio 100

promo 


Gezond leven? Dat is iets voor als we 36 jaar oud zijn

Gezond leven? Dat is iets voor als we 36 jaar oud zijn
vandaag / 09u17 Pas als we 36 jaar zijn, overwegen we om gezonder door het leven te stappen, zo blijkt uit een Britse enquête van een ziekenhuis in Bristol.


25 seconden voor de perfecte thee

25 seconden voor de perfecte theevandaag / 09u40 25 seconden, langer moet je thee niet trekken wil je het perfecte kopje thee maken. Dat beweert een Britse expert althans.


Manneken Pis in de ban van Tomorrowland

Manneken Pis in de ban van Tomorrowland24 juli / 13u35 Manneken Pis kreeg donderdagmiddag met een Tomorrowland-outfit zijn 923ste kostuum aangetrokken. Het Manneken is maar één dag te bewonderen in zijn magische uitrusting, die erna verhuist naar het Broodhuis, op de Brusselse Grote Markt. De…


Duran Duran eist 23.000 euro van fanclub

Duran Duran eist 23.000 euro van fanclub24 juli / 12u46 Het zit er bovenarms op tussen popgroep Duran Duran en Worldwide Fan Clubs, het bedrijf dat de fanclub van de band beheert. Omdat enkele betalingen niet gebeurd zouden zijn, eist Duran Duran bijna 30.000 euro voor de rechter.


“Bill Clinton heeft nieuwe maîtresse”

5 reacties“Bill Clinton heeft nieuwe maîtresse”
23 juli / 08u55 Bill Clinton heeft zijn lesje nog niet geleerd na het Monica Lewinsky-schandaal eind jaren ‘90. Volgens de auteur Ronald Kessler zou Clinton er opnieuw een maîtresse op na houden. Een dame die al smalend de bijnaam ‘Energizer’…


Met dj Jos naar Tomorrowland

Met dj Jos naar Tomorrowland22 juli / 10u11 Een burgemeester uit Landen boekte dj Jos afgelopen woensdag voor een zigeunerbal. De sympathieke Jos Thijs moest met zijn muziek woonwagenbewoners van een industrieterrein blazen. Het pakte anders uit. De Roma’s vertrokken wel, maar niet…


Gaan Harry en Olga trouwen?

Gaan Harry en Olga trouwen?22 juli / 06u49 Harry en Olga zullen dit najaar dan toch volop te zien zijn op VIER en VIJF, de twee stappen alvast mee in het nieuwe seizoen van ‘The Sky is the Limit’, maar er is meer: zo zullen ze ook te zien zijn op VIJF in een gloednieuw, eigen…


Apen getrakteerd op avondje cinema

Apen getrakteerd op avondje cinema
18 juli / 06u56 Cinemabezoekers in de VS schrokken zich een euh ... aap. Twee mensapen waren namelijk uitgenodigd door hun verzorgers op de vertoning van ‘Dawn of the Planet of the Apes’.


Babypanda’s stelen de harten met hun gerollebol

Babypanda’s stelen de harten met hun gerollebol17 juli / 15u49 Niets zo lief als een pluizig bolletje panda, zo dachten enkele internetfanatiekelingen er althans over.


Nieuwe MTV-realityreeks mikt op ontmaagding jongeren

Nieuwe MTV-realityreeks mikt op ontmaagding jongeren17 juli / 11u58 MTV Amerika heeft gisteren de eerste aflevering van ‘Virgin Territory’ uitgezonden, een realityreeks waarin 15 jonge maagden op de voet gevolgd worden.
Jurk gemaakt van Loom-elastiekjes brengt 170.000 dollar op

Jurk gemaakt van Loom-elastiekjes brengt 170.000 dollar op17 juli / 11u32 Een jurk gemaakt van Loom-elastiekjes is voor 170.000 dollar verkocht op de veilingwebsite eBay. Het hebbeding, dat eigenlijk maar 50 dollar moest opbrengen om winst te maken, werd op 3,5 week gevlochten.Eddy Wally is weer thuis

Eddy Wally is weer thuis

10 onvergetelijke Tomorrowlandhits

10 onvergetelijke Tomorrowlandhits


“Miljoenen krijgen foutief label van diabetespatiënt opgeplakt”

“Miljoenen krijgen foutief label van diabetespatiënt opgeplakt”16 juli / 09u17 Volgens enkele Britse onderzoekers zijn er miljoenen mensen die foutief het label van diabetespatiënt opgeplakt krijgen. “Enkel de farmareuzen hebben baat bij dergelijke diagnoses”, zo staat te lezen in het British Medical Journal.


“Scheetjes laten is voordelig voor je gezondheid”

<B></B>“Scheetjes laten is voordelig voor je gezondheid”16 juli / 08u01 Een wel erg opmerkelijk onderzoek van de universiteit van Exeter toont aan dat scheetjes laten, voordelig voor je gezondheid kan zijn. Vooral wanneer je de geur nadien flink opsnuift.


Beluister hier alvast enkele sets van Tomorrowland

Beluister hier alvast enkele sets van Tomorrowland16 juli / 08u13 Wie dit of volgend weekend afzakt naar Boom om er drie dagen op de beats van de grootste internationaal gerenommeerde dj’s te shaken, kan zijn dansroutines nu al inoefenen. De meeste dj’s hebben er namelijk al enkele grote festivals…


Zoon Arnold Schwarzenegger schittert als topmodel

Zoon Arnold Schwarzenegger schittert als topmodel15 juli / 14u33 Patrick, de zoon van Arnold Schwarzenegger, is stiekem een eigen internationale carrière gestart. De 20-jarige man heeft zonet een groot contract bij het modehuis Tom Ford binnengehaald.


‘Tomorrowland in 2015 in São Paulo’

‘Tomorrowland in 2015 in São Paulo’

Dolly Parton: “Volgende album gaat een dance-cd worden”

Dolly Parton: “Volgende album gaat een dance-cd worden”


Japanse maakt kajak van eigen vagina

1 reactieJapanse maakt kajak van eigen vagina15 juli / 10u55 De Japanse kunstenares Megumi Igarashi vond het tijd om haar vagina te vereeuwigen. Met behulp van een 3D-printer lukte het haar om haar edele delen zelfs op een wel erg openbare plek te laten schitteren.


Astrid Bryan: “Ja ik ben opnieuw verliefd”

Astrid Bryan: “Ja ik ben opnieuw verliefd”15 juli / 08u28 Een jaar nadat Astrid Bryan aankondigde te gaan scheiden van ‘Den John’, heeft de Vlaamse ster een nieuwe liefde in haar leven mogen verwelkomen. En het is meteen een oude bekende.


Jonas Geirnaert verlaat zijn ‘Ideale wereld’

Jonas Geirnaert verlaat zijn ‘Ideale wereld’15 juli / 07u13 De ideale wereld neemt komend seizoen afscheid van Jonas Geirnaert. Die trekt zich terug uit het VIER-programma om samen met zijn vriendin aan zijn eigen fictiereeks te schrijven.


Israëli’s zeggen massaal af voor Tomorrowland

Israëli’s zeggen massaal af voor Tomorrowland15 juli / 06u26 Het Palestijns-Israëlisch conflict laat zich zelfs tot in het dancefestival Tomorrowland in Boom voelen. “We krijgen een massa Israëlische annulaties binnen wegens oproepingen voor de militaire dienst”, zegt woordvoerster Debby Wilmsen.


VRM verklaart klacht over jodengrappen Alex Agnew ongegrond

VRM verklaart klacht over jodengrappen Alex Agnew ongegrond15 juli / 05u00 De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de klacht tegen de jodengrappen van stand-upcomedian Agnew ongegrond verklaard. Agnew maakte de grappen tijdens zijn zaalshow “Interesting Times”, die op 22 mei door VIER in het programma…28 juli 2014
16°C 21°C
Poll:

Als studenten enkele dagen kunnen feesten op Tomorrowland, mag 1.000 euro inschrijvingsgeld geen probleem zijn.


Lees ook:
Rector Verschoren: “Laat bedrijven mee betalen voor inschrijvingsgeld”


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Café in Minnesota pronkt met Grote Markt als muurschildering

Café in Minnesota pronkt met Grote Markt als muurschildering

3 reactiesVideo: Ongeziene school ansjovis omgeeft kust

Video: Ongeziene school ansjovis omgeeft kustDavid Guetta neemt toevlucht tot countrymuziek

David Guetta neemt toevlucht tot countrymuziek
13 juli / 12u33 Vorig jaar zorgde Avicii voor een zomerhit om u tegen te zeggen met zijn Wake Me Up. Meteen ook een afscheuring van zijn gekende dj-geluid. Anno 2014 volgt een andere grote dj in zijn voetsporen door country te verwerken in zijn nieuwste single.


Inbrekers slaan toe in appartement Jacky Lafon

Inbrekers slaan toe in appartement Jacky Lafon
12 juli / 15u31 Jacky Lafon heeft enkele bange momenten beleefd. De VTM-actrice kreeg donderdagnacht namelijk inbrekers over de vloer.


Hanne Decoutere zet eerste babyfoto online

Hanne Decoutere zet eerste babyfoto online

2 reactiesSchattig bejaard koppel entertaint duizenden mensen

Schattig bejaard koppel entertaint duizenden mensen


Tomorrowland weert mensen met een stadionverbod

1 reactieTomorrowland weert mensen met een stadionverbod
11 juli / 15u41 Wie een stadionverbod heeft en dus geen voetbalwedstrijden mag bijwonen, mag ook niet naar Tomorrowland.


Eigenaar van Lamborghini stelt te veel vertrouwen in hoteljongen (video)

Eigenaar van Lamborghini stelt te veel vertrouwen in hoteljongen (video)
11 juli / 12u59 Een hotelgast van het vijfsterrenhotel ‘Le Meridien’ zal zich nog vaak beklagen dat hij zijn sleutels aan de hoteljongen gaf. Beelden van de onstuimige parkeerbeurt gaan vlotjes rond op het net.