Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Gotye: "Misschien verhuis ik ooit weer naar België"

1 reactieGotye: Misschien verhuis ik ooit weer naar België
14 september 2011

Weinig laat vermoeden dat 'Somebody that I used to know', al weken op één in de Ultratop, een deels Belgisch succesverhaal randje is. Tot u weet dat Gotye, de maker ervan, een naar Australië uitgeweken Vlaming is die Wouter De Backer heet.


Was 2010 het jaar van Stromae's 'Alors on danse', dan is een andere (deels) tricolore song op weg om dé hit van het huidige popjaar te worden. 'Somebody that I used to know', een besmettelijk liedje over een onmogelijke liefde, is aan een internationale opmars bezig, niet in het minst geholpen door de opvallende clip. In die zogenaamde stop-motionvideo bewegen Gotye (uit te spreken op z'n Frans uit, zoals Gaultier) en gastzangeres Kimbra met beschilderde bovenlichamen tegen een gelijkaardige achtergrond.

De clip werd op YouTube al meer dan 2,5 miljoen keer bekeken en door beroemdheden als Ashton Kutcher, Lily Allen en Katy Perry op hun Twitter gepost. In Australië kwam het bijbehorende album 'Making mirrors', opgenomen in de schuur van Gotyes ouders, op één in de hitlijsten binnen en was het al na twee weken goed voor platina. In ons land voert 'Somebody that I used to know' zowel de Ultratop als de iTunes-hitlijst aan. Gotyes aangekondigde concert, op 30 november in Brussel, was in een kwartier uitverkocht.

"Alles wat mij momenteel overkomt, is onwaarschijnlijk maar boeiend", zegt de 31-jarige singer-songwriter. In het Engels, want zijn oorspronkelijke moedertaal beheerst Gotye niet meer zo vlot. "Ik versta nog wel Nederlands maar om het zelf te spreken, kan ik niet snel genoeg meer in die taal denken. Ik moet dringend weer wat strips beginnen lezen. Vroeger verslond ik 'Robbedoes', 'Kiekeboe' en 'Suske en Wiske'. Maar dat is enigszins kinder-Nederlands, zeker?" In Australië kent zijn omgeving hem als Wally. Zijn echte naam luidt Wouter De Backer. Geboren in Brugge, liep hij als kind nog even school in Nieuwpoort. Tot zijn ouders naar Melbourne emigreerden, waar hij nu met zijn vriendin woont.

"Ik heb in België nog steeds veel familie wonen, die ik maar weinig zie. Graag zou ik hier opnieuw meer tijd doorbrengen. Nu heb ik een wat verwrongen beeld van dit land, louter getekend door de weliswaar warme herinneringen uit mijn kindertijd. Ik heb niet het gevoel dat ik België goed ken."

GJTags:

promo 


Vlaamse ‘vergeet’ bikinitopje tijdens selfie met Will Smith

Vlaamse ‘vergeet’ bikinitopje tijdens selfie met Will Smith
vandaag / 08u57 Overal waar Will Smith komt volgt de paparazzi op de voet. Toen de acteur in Ibiza van enkele dagen vakantie wou genieten, trok dat echter de aandacht van heel wat strandbezoekers, waaronder ook een Vlaamse deerne.


Tom Van Dyck strikt opnieuw Jan Decleir voor tv-reeks

Tom Van Dyck strikt opnieuw Jan Decleir voor tv-reeksvandaag / 08u45 In september beginnen de opnames van Den Elfde van den Elfde , de nieuwe achtdelige reeks van Tom Van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs, die hun eigen productiehuis hebben opgericht. Jan Decleir zal daarin pater familias Hubert Geunings spelen.


Blokken krijgt nieuw decor

4 reactiesBlokken krijgt nieuw decorvandaag / 08u04 Blokken krijgt een facelift. Ben Crabbé ruilt na drie seizoenen zijn bekende rood-oranje decor, waarvan sommige kijkers in het begin zeiden dat de bewegende animaties hen misselijk maakten, voor iets compleet nieuw.


“Morning after pill werkt wel, ook voor obese vrouwen”

“Morning after pill werkt wel, ook voor obese vrouwen”28 juli / 16u41 De morning after pill werkt wel, zowel voor slanke dames als obese vrouwen. Dat is de conclusie van een Europees onderzoeksbureau. Het onderzoek kwam er nadat de Franse producent beweerde dat het noodpilletje eigenlijk helemaal niet…


Foto: zo ziet de oorlog in Gaza eruit vanuit de hemel

Foto: zo ziet de oorlog in Gaza eruit vanuit de hemel
28 juli / 13u33 De Duitse astronaut Alexander Gerst verblijft momenteel op het ruimtestation ISS. Een plek waar hij de meest adembenemende verzichten over de aarde heeft, al is het nu voornamelijk droefheid dat zijn gezichtsveld vult.


25 seconden voor de perfecte thee

25 seconden voor de perfecte thee28 juli / 09u40 25 seconden, langer moet je thee niet trekken wil je het perfecte kopje thee maken. Dat beweert een Britse expert althans.


Gezond leven? Dat is iets voor als we 36 jaar oud zijn

Gezond leven? Dat is iets voor als we 36 jaar oud zijn28 juli / 09u17 Pas als we 36 jaar zijn, overwegen we om gezonder door het leven te stappen, zo blijkt uit een Britse enquête van een ziekenhuis in Bristol.


Manneken Pis in de ban van Tomorrowland

Manneken Pis in de ban van Tomorrowland
24 juli / 13u35 Manneken Pis kreeg donderdagmiddag met een Tomorrowland-outfit zijn 923ste kostuum aangetrokken. Het Manneken is maar één dag te bewonderen in zijn magische uitrusting, die erna verhuist naar het Broodhuis, op de Brusselse Grote Markt. De…


Duran Duran eist 23.000 euro van fanclub

Duran Duran eist 23.000 euro van fanclub24 juli / 12u46 Het zit er bovenarms op tussen popgroep Duran Duran en Worldwide Fan Clubs, het bedrijf dat de fanclub van de band beheert. Omdat enkele betalingen niet gebeurd zouden zijn, eist Duran Duran bijna 30.000 euro voor de rechter.


Gaan Harry en Olga trouwen?

Gaan Harry en Olga trouwen?22 juli / 06u49 Harry en Olga zullen dit najaar dan toch volop te zien zijn op VIER en VIJF, de twee stappen alvast mee in het nieuwe seizoen van ‘The Sky is the Limit’, maar er is meer: zo zullen ze ook te zien zijn op VIJF in een gloednieuw, eigen…
Tot 40 graden heet op Tomorrowland

Tot 40 graden heet op Tomorrowland18 juli / 19u23 Onder een loden zon is het eerste weekend van het tot in de puntjes gedecoreerde festival Tomorrowland intussen een halve dag aan de gang. Volgens de politie loopt de temperatuur op het terrein op tot wel 40 graden.Tomorrowland: politie houdt controles in Antwerpen-Centraal

Tomorrowland: politie houdt controles in Antwerpen-Centraal

Apen getrakteerd op avondje cinema

Apen getrakteerd op avondje cinema


Babypanda’s stelen de harten met hun gerollebol

Babypanda’s stelen de harten met hun gerollebol17 juli / 15u49 Niets zo lief als een pluizig bolletje panda, zo dachten enkele internetfanatiekelingen er althans over.


Tomorrowland houdt hagelkanonnen in gereedheid

Tomorrowland houdt hagelkanonnen in gereedheid17 juli / 14u43 Het voorspelde warme weer met kans op zwaar onweer wordt ook tijdens Tomorrowland constant in de gaten gehouden, onder meer door een weerman ter plaatse. Op basis van verwachtingen worden maatregelen genomen en krijgt het publiek informatie…


BBC wil 415 banen schrappen op nieuwsdienst

17 juli / 13u40 De Britse openbare omroep BBC gaat in de komende twee jaar 415 banen schrappen op zijn nieuwsdienst. Netto zouden er wel maar 220 banen verdwijnen, want de directie wil ook 195 nieuwe arbeidsplaatsen creëren. Dat heeft directeur James…


Nieuwe MTV-realityreeks mikt op ontmaagding jongeren

Nieuwe MTV-realityreeks mikt op ontmaagding jongeren17 juli / 11u58 MTV Amerika heeft gisteren de eerste aflevering van ‘Virgin Territory’ uitgezonden, een realityreeks waarin 15 jonge maagden op de voet gevolgd worden.


Jurk gemaakt van Loom-elastiekjes brengt 170.000 dollar op

Jurk gemaakt van Loom-elastiekjes brengt 170.000 dollar op

Eddy Wally is weer thuis

Eddy Wally is weer thuis


10 onvergetelijke Tomorrowlandhits

10 onvergetelijke Tomorrowlandhits16 juli / 17u10 Nog enkele dagen slapen en het is zover. Dan wordt het terrein De Schorre in Boom weer even omgedoopt tot de meest sprookjesachtige plek ter wereld. Elk jaar vallen er nieuwe ontdekkingen te doen, maar toch zullen er op deze tiende editie…


“Miljoenen krijgen foutief label van diabetespatiënt opgeplakt”

“Miljoenen krijgen foutief label van diabetespatiënt opgeplakt”16 juli / 09u17 Volgens enkele Britse onderzoekers zijn er miljoenen mensen die foutief het label van diabetespatiënt opgeplakt krijgen. “Enkel de farmareuzen hebben baat bij dergelijke diagnoses”, zo staat te lezen in het British Medical Journal.


“Scheetjes laten is voordelig voor je gezondheid”

<B></B>“Scheetjes laten is voordelig voor je gezondheid”16 juli / 08u01 Een wel erg opmerkelijk onderzoek van de universiteit van Exeter toont aan dat scheetjes laten, voordelig voor je gezondheid kan zijn. Vooral wanneer je de geur nadien flink opsnuift.


Beluister hier alvast enkele sets van Tomorrowland

Beluister hier alvast enkele sets van Tomorrowland16 juli / 08u13 Wie dit of volgend weekend afzakt naar Boom om er drie dagen op de beats van de grootste internationaal gerenommeerde dj’s te shaken, kan zijn dansroutines nu al inoefenen. De meeste dj’s hebben er namelijk al enkele grote festivals…


Zoon Arnold Schwarzenegger schittert als topmodel

Zoon Arnold Schwarzenegger schittert als topmodel15 juli / 14u33 Patrick, de zoon van Arnold Schwarzenegger, is stiekem een eigen internationale carrière gestart. De 20-jarige man heeft zonet een groot contract bij het modehuis Tom Ford binnengehaald.29 juli 2014
15°C 25°C
Poll:

Als studenten enkele dagen kunnen feesten op Tomorrowland, mag 1.000 euro inschrijvingsgeld geen probleem zijn.


Lees ook:
Rector Verschoren: “Laat bedrijven mee betalen voor inschrijvingsgeld”


schrijf je in voor de nieuwsbrief


‘Tomorrowland in 2015 in São Paulo’

‘Tomorrowland in 2015 in São Paulo’

Dolly Parton: “Volgende album gaat een dance-cd worden”

Dolly Parton: “Volgende album gaat een dance-cd worden”Japanse maakt kajak van eigen vagina

1 reactieJapanse maakt kajak van eigen vagina
15 juli / 10u55 De Japanse kunstenares Megumi Igarashi vond het tijd om haar vagina te vereeuwigen. Met behulp van een 3D-printer lukte het haar om haar edele delen zelfs op een wel erg openbare plek te laten schitteren.


Astrid Bryan: “Ja ik ben opnieuw verliefd”

Astrid Bryan: “Ja ik ben opnieuw verliefd”
15 juli / 08u28 Een jaar nadat Astrid Bryan aankondigde te gaan scheiden van ‘Den John’, heeft de Vlaamse ster een nieuwe liefde in haar leven mogen verwelkomen. En het is meteen een oude bekende.


Jonas Geirnaert verlaat zijn ‘Ideale wereld’

Jonas Geirnaert verlaat zijn ‘Ideale wereld’

Israëli’s zeggen massaal af voor Tomorrowland

Israëli’s zeggen massaal af voor Tomorrowland


VRM verklaart klacht over jodengrappen Alex Agnew ongegrond

VRM verklaart klacht over jodengrappen Alex Agnew ongegrond
15 juli / 05u00 De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de klacht tegen de jodengrappen van stand-upcomedian Agnew ongegrond verklaard. Agnew maakte de grappen tijdens zijn zaalshow “Interesting Times”, die op 22 mei door VIER in het programma…


Café in Minnesota pronkt met Grote Markt als muurschildering

Café in Minnesota pronkt met Grote Markt als muurschildering
14 juli / 15u12 In Rochester, Minnesota (VS) prijkt de Antwerpse Grote Markt aan de muur van een eetcafé. Artiest Andy Vercnocke maakte het schilderij als ode aan zijn Belgische roots.