Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Veli Yüksel (CD&V) pleit voor gedragscode voor realitytelevisie

2 reactiesVeli Yüksel (CD&V) pleit voor gedragscode voor realitytelevisie
15 februari 2012

Vlaams parlementslid Veli Yüksel (CD&V) stelt voor dat de Vlaamse audiovisuele sector een gedragscode uitwerkt rond realitytelevisie. Hij deed dat voorstel woensdag op de VRT-radio naar aanleiding van de reeks in Humo over reality-tv in Vlaanderen.

Het weekblad Humo pakte de voorbije weken uit met een reeks artikels over realitytelevisie in Vlaanderen. Het weekblad schetst een opvallend beeld van wat er zich achter de schermen afspeelt. De berichten gaan van bedrog tot gebrekkige begeleiding van kandidaten en omstreden deelnemerscontracten.

Veli Yüksel (CD&V) pleit voor gedragscode voor realitytelevisie

Vlaams parlementslid Yüksel spreekt van "wanpraktijken" en "excessen" die de Vlaamse audiovisuele sector in een slecht daglicht plaatsen. Hij pleit ervoor dat Vlaams mediaminister Lieten de kwestie samen met haar federale collega's voor Werk (Monica De Coninck) en Sociale Zaken (Laurette Onkelinx) onderzoekt.

Lieten

Yüksel zelf pleit niet voor extra regulering, maar stelt wel voor dat de sector zelf - en dan in de eerste plaats de productiehuizen en de omroepen - werk maken van een gedragscode waarin wordt vastgelegd wat wel en niet door de beugel kan in realitytelevisie.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) vindt zo'n 'code of conduct' wel een goed idee, maar wil graag ook de stem van de productiehuizen in het debat horen. De minister wil het debat rond realitytv ook in het bredere perspectief plaatsen van de werkomstandigheden in de mediasector. Daarover worden in maart een aantal rondetafels georganiseerd.

Inspelend op de suggestie van Yüksel, pleitte Philippe De Coene (sp.a), voorzitter van de commissie Media in het Vlaams Parlement, woensdag voor het organiseren van hoorzittingen rond realitytelevisie in Vlaanderen.

Foto boven Photo NewsTags:realitytelevisieVeli Yüksel

promo 


Simon Mignolet ondergaat Ice Bucket Challenge met de glimlach (video)

Simon Mignolet ondergaat Ice Bucket Challenge met de glimlach (video)
vandaag / 16u26 Brustemnaar Simon Mignolet heeft zich laten nomineren voor de Ice Bucket Challenge. Wetende wat komen gaat, blijft de Liverpool-goalie er zijn stoïcijnse zelf bij.


Makers Flappy Bird komen met verticale versie ‘Swing Copters’ (video)

Makers Flappy Bird komen met verticale versie ‘Swing Copters’ (video)vandaag / 15u52 De game waar smartphonespelers een haat-liefderelatie mee opbouwden krijgt een officieuze opvolger. Bedenker Dong Nguyen gaat ‘Swing Copters’ uitbrengen, een verticale variant op ‘Flappy Bird’.


Deze hond heeft een even grote hekel aan de alarmklok als u (video)

Deze hond heeft een even grote hekel aan de alarmklok als u (video)vandaag / 13u42 Iedereen heeft het ochtendalarm van de wekkerradio wel eens verwenst, en deze hond is daar geen uitzondering op.


Dit brengt VIER voor u dit najaar

Dit brengt VIER voor u dit najaarvandaag / 12u08 Wie wel eens van een tv-avondje houdt, kan dit najaar bij VIER onderuit zakken. VIER-gezichten Steven Van Herreweghe, Evy Gruyaert, Philippe Geubels en Erik Van Looy maken er samen met een resem andere sterren weer een uiterst boeiend…


Is deze motorrijder een acrobaat, een gelukzak of een faker?

Is deze motorrijder een acrobaat, een gelukzak of een faker?
vandaag / 10u46 Dashcams, het lijkt zowat de trend van het voorbije jaar. De camera’s op een dashboard van een wagen hebben er al voor gezorgd dat menig wegpiraat tegen de lamp liep. Maar deze dashcamvideo is van een heel andere orde.


Sven Pichal wordt nieuwe Radio 2-inspecteur

Sven Pichal wordt nieuwe Radio 2-inspecteurvandaag / 10u36 Nadat Sven Pichal eerder Radio 1 verliet om voor het Eén-programma Volt te gaan werken, maakt de man nu een korte terugkeer naar de radiowereld.


BV’s stemmen DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike naar wereldtop

BV’s stemmen DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike naar wereldtopvandaag / 10u12 Het Willebroekse dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike dingt al enkele jaren mee naar de titel van beste dj’s ter wereld. Vorig jaar eindigden de residentdj’s van Tomorrowland nog op een 6de plaats, maar daar wil een resem BV’s…


Natalia dringend op zoek naar nieuwe manager

Natalia dringend op zoek naar nieuwe managervandaag / 07u25 Natalia’s internationale carrière komt minder snel van de grond dan verhoopt, en daar speelt het ontbreken van een ervaren manager een rol in.


Japanse 111-jarige is nu oudste man ter wereld

Japanse 111-jarige is nu oudste man ter wereldvandaag / 05u00 Een 111-jarige Japanner is woensdag door Guinness World Records erkend als de oudste op aarde levende man.


Kreupele eend kan weer lopen dankzij 3D-geprinte poot

19 augustus / 12u16 In Taiwan heeft een veeartsenteam het leven van een eend weer zin gegeven met een kunstmatige poot. De technologie van 3D prints toont zich nog maar eens bijzonder nuttig.
‘Ice Bucket’-uitdaging van Ben Affleck levert koddig familiefilmpje op

‘Ice Bucket’-uitdaging van Ben Affleck levert koddig familiefilmpje op19 augustus / 11u40 Nu ook onze eigenste Jean-Marie Pfaff is bezweken voor de ‘Ice Bucket Challenge’ om aandacht te vragen voor de neurologische ziekte ALS, lijkt het wel of de halve wereld al een koude emmer over zich heen heeft gekregen. De volgende in…Ging koning Filip de uitdaging aan?

Ging koning Filip de uitdaging aan?

Die Antwoord maakt memorabele stage dive op Pukkelpop (video)

Die Antwoord maakt memorabele stage dive op Pukkelpop (video)


Big Ben blinkt binnenkort opnieuw

Big Ben blinkt binnenkort opnieuw18 augustus / 05u00 Een ploeg van experts in abseilen is maandag begonnen met de jaarlijkse poetsbeurt van de Big Ben, de klok in de klokkentoren van het Britse parlementsgebouw.


Sven Ornelis geflitst door eigen ‘vallende ster’

Sven Ornelis geflitst door eigen ‘vallende ster’18 augustus / 03u00 Radiopresentator Sven Ornelis (41) heeft op Q-Music al honderden ‘vallende sterren’ of flitscontroles gemeld, maar dit weekend had hij zelf prijs. Via Twitter meldde hij dat hij een ‘flitsende afsluiter’ maakte van een bomvol…


Vriend van initiatiefnemer ‘Ice Bucket Challenge’ sterft na viering succes

Vriend van initiatiefnemer ‘Ice Bucket Challenge’ sterft na viering succes17 augustus / 19u05 De vriend van een ALS-patiënt die aan de basis lag voor de immens populaire ‘Ice Bucket Challenge’ is verongelukt enkele uren nadat hij een cheque van 100.000 dollar had ontvangen voor ALS-onderzoek. Corey Griffin dook van een gebouw in…


Japanse man wou wel 1.000 kinderen verwekken

Japanse man wou wel 1.000 kinderen verwekken16 augustus / 09u52 Een Japanse jongeman die ervan verdacht wordt zeker vijftien kinderen verwekt te hebben bij draagmoeders in Thailand, was van plan om daarmee verder te gaan tot wel duizend kinderen, zo heeft The Japan Times vrijdag gemeld.


Papieren schietschijf van Elvis Presley geveild voor 27.500 dollar

Papieren schietschijf van Elvis Presley geveild voor 27.500 dollar

Sociale media drijven spot met ‘Downton Abbey’ na fotoblunder

Sociale media drijven spot met ‘Downton Abbey’ na fotoblunder


Thomas Vermaelen verrast Editors-zanger op Pukkelpop

Thomas Vermaelen verrast Editors-zanger op Pukkelpop15 augustus / 13u23 Tom Smith, de frontman van Editors, heeft op Pukkelpop een truitje gekregen van Rode Duivel Thomas Vermaelen. Een aangename verrassing voor de Arsenal-fan.


Boiler party zet Pukkelpop eerste avond al in vuur en vlam

Boiler party zet Pukkelpop eerste avond al in vuur en vlam14 augustus / 06u55 Pukkelpop heeft zijn 29ste editie met de nodige beats ingezet. Op de eerste festivalavond trokken de bezoekers al stevig op gang met een heuse danceavond.


Pukkelpop kondigt extra veiligheidsmaatregelen aan

Pukkelpop kondigt extra veiligheidsmaatregelen aan13 augustus / 12u02 Nadat een zeer lokale valwind ervoor zorgde dat de Club-tent tegen de vlakte ging, besloot de Pukkelpop-organisatie nog meer veiligheidsmaatregelen te nemen. ‘Pukkelpop moet een feest zijn voor de duizenden bezoekers, het is onze taak om…


Abou Jahjah in de running voor ‘De slimste mens’

5 reactiesAbou Jahjah in de running voor ‘De slimste mens’13 augustus / 08u49 Abou Jahjah, de omstreden gewezen leider van de Arabisch Europese Liga (AEL), is in de running om mee te doen aan aan het VIER-programma De slimste mens .


Ian Thomas verhuist voorgoed naar VS

Ian Thomas verhuist voorgoed naar VS13 augustus / 08u06 Het wordt een emotionele week voor Ian Thomas: na een jaar heen en weer pendelen verkast hij definitief naar Los Angeles met het oog op zijn muzikale carrière. Vanaf volgende week volgt hij ook les aan een Amerikaanse school. “Gedaan met…20 augustus 2014
7°C 17°C
Poll:

Als ze mij nomineren voor de 'ijsemmer uitdaging' (Ice Bucket Challenge)...Lees ook:
Britney Spears gaat Ice Bucket Challenge niet uit de weg (video)


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Actrice Lauren Bacall overleden

Actrice Lauren Bacall overleden

Leverancier: “Tent was volledig in orde”

Leverancier: “Tent was volledig in orde”Tent ingestort op Pukkelpop

Tent ingestort op Pukkelpop
12 augustus / 15u49 Amper twee dagen voor de start van Pukkelpop is op de festivalweide in Kiewit een tent ingestort door hevige rukwinden. Volgens de organisatie zijn daarbij geen gewonden gevallen.


Talkshowhost Conan O’Brien totaal verslagen door overlijden Robin Williams

Talkshowhost Conan O’Brien totaal verslagen door overlijden Robin Williams
12 augustus / 15u16 Het nieuws over het overlijden van acteur Robin Williams sloeg vanochtend in als een bom. In de Verenigde Staten raakte het trieste nieuws bekend in de vooravond en op die manier kwamen veel Amerikanen het tragische gebeuren te weten terwijl…


Lien Van de Kelder verwacht een tweede kindje

Lien Van de Kelder verwacht een tweede kindje

1 reactieActeur Robin Williams overleden - Het einde van een lach

Acteur Robin Williams overleden - Het einde van een lach


Kings of Leon-drummer gewond na busongeval


11 augustus / 11u21 Nathan Followill is afgelopen weekend gewond geraakt toen de tourbus van Kings of Leon betrokken raakte bij een ongeval. De drummer van de Amerikaanse rockband brak daarbij enkele ribben.


Pukkelpop volledig uitverkocht

Pukkelpop volledig uitverkocht
11 augustus / 09u49 Drie dagen voor de festivalgangers toekomen, meldt de organisatie dat Pukkelpop volledig uitverkocht is. “De laatste 1.000 donderdagtickets voor Pukkelpop zijn de deur uit“, staat te lezen op de website. Het is de vierde keer op een rij…