Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Giorgio Armani was ooit doodarm: "We leden honger"

Giorgio Armani was ooit doodarm: We leden honger
8 juni 2012

Giorgio Armani (°1934, Piacenza) was elf jaar oud toen hij na de Tweede Wereldoorlog zwaar gewond raakte. Samen met een groep jongens had hij een zak met explosieven gevonden en in een vuurtje gegooid. ‘Tevoren had ik krullen. In één klap raakte ik die kwijt’, zegt hij vandaag. Wekenlang werd voor zijn beide ogen gevreesd. Ook vandaag nog verdraagt hij, die zo vaak in de schijnwerpers staat, geen fel licht.

Armani kende in die jaren naakte armoede. Zijn vader, een boekhouder, verdween in de gevangenis: ‘Wij leden gewoon honger.’ Een roman met een arts als held deed hem medicijnen studeren.

Die studie moest hij na twee jaar onderbreken om soldaat te worden, als verpleger. En toen bleek dat hij geen bloed kon zien. Vervolgens stortte hij zich op de fotografie. Met een stapeltje kunstzinnige foto’s van zijn zus trok hij naar La Rinascente, het chicste warenhuis van Milaan, en daar waren ze net op zoek naar iemand om de etalage te helpen opsmukken.

Van etaleur werd hij assistent van de inkoper. Zo kwam hij in de betere textielzaken van Londen terecht. Hij keek er zijn ogen uit. Wat was er Britser dan de blazer? De restyling van die blazer zou zijn eerste opvallende prestatie worden. De couturier Nino Cerruti gaf hem werk en hij kon tegelijk freelancen, soms voor wel tien modehuizen tegelijk.

Beslissend in zijn leven was zijn ontmoeting met de architect Sergio Galeotti, zijn vriend voor het leven en zakenpartner. Galeotti zette hem er in 1974 toe aan een eigen zaak op te zetten (waarvoor hij zijn Volkswagen moest verkopen). In 1980 ontwierp hij de kostuums voor Richard Gere in ‘American Gigolo’, en toen was het hek van de dam.

Galeotti overleed in 1985 aan aids. Hij was pas 40. Dat had het einde van de couturier Armani kunnen zijn. Maar hij zag de zaak als een erfenis die hij ter ere van zijn grote liefde moest voortzetten.

Galeotti zou het Armani-imperium met zijn honderden winkels en hotels vandaag niet meer herkennen. Omgerekend 14.000 dollar hadden ze hun eerste jaar omgezet. Vandaag is dat om en bij de twee miljard. Per jaar. Privé is Giorgio Armani 7 miljard dollar waard, vierde rijkste man van Italië. Hij is inmiddels bijna 78, maar niet bij te houden. Een hotel in Milaan, een winkel in Tokio, een show in New York, een parfum in Parijs. Voor wie doet hij het nog? “Voor die vijfduizend man die ik tewerkstel.” (mag) Volgende week: wie zijn de Benettons?

Mag

Bron: SjiekTags:armani

promo 


Ontwerper stuurt modellen met tampon op de catwalk

Ontwerper stuurt modellen met tampon op de catwalk
18 september / 14u55 Het Britse ontwerpersduo Meadham Kirchoff brengt met de nieuwe, weinig draagbare, lentecollectie een ode aan rebellie en de cyberpunk. En als je dan toch stoer gekleed wil gaan, staat een tampon als oorbel volgens het merk niet mis.


Waarom mannen het beter bij één vrouw houden

Waarom mannen het beter bij één vrouw houden18 september / 13u46 De mens is één van de weinige zoogdieren die monogaam is, dus moet daar in de evolutie van zijn soort een goede reden voor te vinden zijn. Wetenschappelijk magazine Eos zet in zijn nieuwe nummer de mogelijke theorieën op een rijtje.


Zwangere Kate moet eerste soloreis annuleren

Zwangere Kate moet eerste soloreis annuleren18 september / 10u46 De zwangere Kate Middleton heeft haar trip naar Malta afgezegd. Ze zou er komend weekend deelnemen aan de viering van vijftig jaar onafhankelijkheid van de voormalige Britse kolonie. Doordat ze erg veel last heeft van…


Veertig procent meer rugoperaties op tien jaar tijd

Veertig procent meer rugoperaties op tien jaar tijd18 september / 06u50 Het aantal rugoperaties in ons land is op tien jaar tijd met 40 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het christelijk ziekenfonds CM, waarover ook Het Laatste Nieuws bericht.


Zo blijf je langer slank

Zo blijf je langer slank
17 september / 14u51 Een paar kilo afgevallen en wil je dat zo houden? Dan is dat volgens wetenschappers aan de universiteit van Birmingham in Groot-Brittannië heel eenvoudig. Door jezelf één keer per week te wegen, blijf je slank.


Steeds meer mannen kiezen voor sterilisatie

Steeds meer mannen kiezen voor sterilisatie17 september / 12u35 Steeds meer Belgen zoeken hun toevlucht tot een vasectomie. Dat is een signaal dat de houding van de samenleving tegenover anticonceptie verandert. Dat schrijft La Dernière Heure woensdag.


Damhert biedt vanaf oktober wormburgers aan in de supermarkt

Damhert biedt vanaf oktober wormburgers aan in de supermarkt17 september / 11u31 België wordt het eerste Europese land waar burgers, schnitzels en nuggets in de winkelrekken liggen die gemaakt zijn van gemalen wormen. Dat klinkt viezer dan het is, want het zou smaken naar ‘noten met een vleugje spek’. De primeur is…


Verontwaardiging doet ons minder eten en drinken

Verontwaardiging doet ons minder eten en drinken
16 september / 17u50 Wanneer we ons moreel verontwaardigd voelen over iets, heeft dat een invloed op hoeveel we eten en drinken. Dat concludeert de Canadese professor Cindy Chan.


Kirsten Janssens dient klacht in tegen Woestijnvis

2 reactiesKirsten Janssens dient klacht in tegen Woestijnvis16 september / 17u10 Kirsten Janssens, die bekend werd als de vriendin van industrieel Jan Kriekels in het programma ‘The Sky is The Limit’, gaat een klacht indienen tegen productiehuis Woestijnvis. Aanleiding is een telefoongrap die met haar werd uitgehaald…


Urban Outfitters choqueert met bebloede trui

Urban Outfitters choqueert met bebloede trui16 september / 12u46 Urban Outfitters zorgt voor controverse in modeland. De Amerikaanse kledingketen verkoopt een vintage trui met rode vlekken en het opschrift ‘Kent University 1970’, waarmee het bedrijf zou verwijzen naar het Kent State-bloedbad. Dat…
Lady Gaga draait clip op Brusselse Grote Markt

Lady Gaga draait clip op Brusselse Grote Markt16 september / 10u47 Brussel maakt zich op voor een niet-alledaags evenement: Lady Gaga, de excentrieke zangeres van werelds hits zoals Pokerface , Bad Romance en Alejandro komt op maandag 22 september voor opnamen naar Brussel.Jean Paul Gaultier stopt met confectielijn

Jean Paul Gaultier stopt met confectielijn

John Galliano voor het eerst weer op televisie

John Galliano voor het eerst weer op televisie


Gekweekte zalm bevat meer vet dan pizza

Gekweekte zalm bevat meer vet dan pizza15 september / 12u18 Gekweekte Schotse zalm wordt omschreven als gezond en mager, maar bevat tot drie keer meer vet dan een diepvriespizza. Dat heeft een analyse van de Britse krant the Sunday Times uitgewezen.


Blondine pakt titel Miss America ondanks spelfoutje

Blondine pakt titel Miss America ondanks spelfoutje15 september / 10u55 Kira Kazantsev werd zondag in Atlantic City tot de nieuwe Miss America gekroond. De 23-jarige Miss New York maakte indruk op de jury met een opmerkelijke cover van de wereldhit ‘Happy’, waarbij ze zelf voor percussie zorgde door op een…


Dit zijn de foutste trends voor mannen

1 reactieDit zijn de foutste trends voor mannen15 september / 10u50 Vrouwen houden niet van mannen met te grote broeken, maar ook skinny jeans zijn uit den boze. Op sociale netwerksite Reddit leeft sinds enkele dagen een discussie over wat de foutste trends voor mannen zijn.


Ralph Lauren-model defileert in te kleine schoenen

Ralph Lauren-model defileert in te kleine schoenen12 september / 11u27 Blik op oneindig en zeker niet lachen: de modellen die donderdag de nieuwe lentecollectie van Ralph Lauren presenteerden, waren uiterst professioneel en gaven geen krimp. Al moet dat voor een van hen toch moeilijk zijn geweest. Haar…


4 reactiesKirsten beetgenomen door ‘De Ideale Wereld’

Kirsten beetgenomen door ‘De Ideale Wereld’

Prins Harry in shock na zwaar ongeval

Prins Harry in shock na zwaar ongeval


Amper 11 en een burn-out

Amper 11 en een burn-out12 september / 07u54 Ook jongeren raken steeds meer uitgeblust. Stressarts Luc Swinnen ziet tot drie tieners per week die hulp zoeken omdat ze op een burn-out afstevenen. “We stellen onverantwoord hoge eisen aan onze kinderen. Ze moeten naar ballet én voetbal…


‘De pil voor mannen’ komt eraan

1 reactie‘De pil voor mannen’ komt eraan11 september / 16u10 Na de vrouwen ook de mannen aan de pil? Als het van de Amerikaanse ngo Parsemus Foundation afhangt, kunnen mannen binnen drie jaar ook aan de anticonceptie.


Waarom je iemand beter niet ‘dik’ noemt

Waarom je iemand beter niet ‘dik’ noemt11 september / 15u43 Een goedbedoelde ’zou je die frietjes wel nemen’ kan er voor zorgen dat iemand net meer gaat eten en dus dikker wordt. Dat beweren Britse onderzoekers van het University College of London.


Dit zijn de meest misleidende voedingsmiddelen

Dit zijn de meest misleidende voedingsmiddelen11 september / 13u33 De Nederlandse consumentenorganisatie Foodwatch heeft vijf producten genomineerd voor het ‘Gouden Windei’, een jaarlijkse award voor voedingsproducten die niet zo gezond zijn als de claim op hun verpakking.


Dit zal Anna Wintour nooit willen dragen

Dit zal Anna Wintour nooit willen dragen11 september / 12u56 Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue, geeft zelden informatie over haar privéleven. Maar dat doet ze wel in de Vogue-videorubriek ‘73 Questions’, waarin ook model Karlie Kloss een rolletje kreeg.19 september 2014
13°C 25°C
Poll:

Eiwitten uit insecten zijn voor mij aanvaardbaar als vleesvervanger.


Lees ook:
Damhert biedt vanaf oktober wormburgers aan in de supermarkt


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Max Azria vertelt pastelkleurig sprookje

Max Azria vertelt pastelkleurig sprookje

Waarom te veel slapen slecht voor je is

Waarom te veel slapen slecht voor je isZo sportief wordt komende lente

Zo sportief wordt komende lente
4 september / 13u48 Het sportieve Althleta mocht als een van de eerste merken de nieuwe lentecollectie tonen op en New Yorkse catwalk en deed dat in stijl. De modellen trakteerden de aanwezigen op een acrobatisch toneel en een flitsende dansact. En wat de…


Modeweek New York begint met protest

Modeweek New York begint met protest
4 september / 12u47 De modeweek in New York is op donderdag 4 september begonnen met protest. Ontwerper Victor de Souza liet modellen in zijn lentecreaties plaatsnemen in een paardenkoets. De dieren wandelden door Central Park en lieten modeliefhebbers zo…


‘The Big Bang Theory’-ster countert gelekte naaktfoto’s met... topless foto

‘The Big Bang Theory’-ster countert gelekte naaktfoto’s met... topless foto

Eddy Wally geeft fakkel door

Eddy Wally geeft fakkel door


Topman Louis Vuitton overleden


1 september / 17u03 Yves Carcelle, de voormalige voorzitter en CEO van modehuis Louis Vuitton is overleden. Hij werd 66 jaar en was een toonaangevende figuur in de modewereld.


Moslima’s krijgen eigen lifestylemagazine

Moslima’s krijgen eigen lifestylemagazine
27 augustus / 15u23 Moslima’s in Vlaanderen en Nederland krijgen op 1 september een eigen magazine, AYA Lifestyle. In het nieuwe vrouwenblad komen dezelfde thema’s aan bod die ook in de reeds bestaande vrouwenbladen worden behandeld, al zal AYA Lifestyle…