Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Giorgio Armani was ooit doodarm: "We leden honger"

Giorgio Armani was ooit doodarm: We leden honger
8 juni 2012

Giorgio Armani (°1934, Piacenza) was elf jaar oud toen hij na de Tweede Wereldoorlog zwaar gewond raakte. Samen met een groep jongens had hij een zak met explosieven gevonden en in een vuurtje gegooid. ‘Tevoren had ik krullen. In één klap raakte ik die kwijt’, zegt hij vandaag. Wekenlang werd voor zijn beide ogen gevreesd. Ook vandaag nog verdraagt hij, die zo vaak in de schijnwerpers staat, geen fel licht.

Armani kende in die jaren naakte armoede. Zijn vader, een boekhouder, verdween in de gevangenis: ‘Wij leden gewoon honger.’ Een roman met een arts als held deed hem medicijnen studeren.

Die studie moest hij na twee jaar onderbreken om soldaat te worden, als verpleger. En toen bleek dat hij geen bloed kon zien. Vervolgens stortte hij zich op de fotografie. Met een stapeltje kunstzinnige foto’s van zijn zus trok hij naar La Rinascente, het chicste warenhuis van Milaan, en daar waren ze net op zoek naar iemand om de etalage te helpen opsmukken.

Van etaleur werd hij assistent van de inkoper. Zo kwam hij in de betere textielzaken van Londen terecht. Hij keek er zijn ogen uit. Wat was er Britser dan de blazer? De restyling van die blazer zou zijn eerste opvallende prestatie worden. De couturier Nino Cerruti gaf hem werk en hij kon tegelijk freelancen, soms voor wel tien modehuizen tegelijk.

Beslissend in zijn leven was zijn ontmoeting met de architect Sergio Galeotti, zijn vriend voor het leven en zakenpartner. Galeotti zette hem er in 1974 toe aan een eigen zaak op te zetten (waarvoor hij zijn Volkswagen moest verkopen). In 1980 ontwierp hij de kostuums voor Richard Gere in ‘American Gigolo’, en toen was het hek van de dam.

Galeotti overleed in 1985 aan aids. Hij was pas 40. Dat had het einde van de couturier Armani kunnen zijn. Maar hij zag de zaak als een erfenis die hij ter ere van zijn grote liefde moest voortzetten.

Galeotti zou het Armani-imperium met zijn honderden winkels en hotels vandaag niet meer herkennen. Omgerekend 14.000 dollar hadden ze hun eerste jaar omgezet. Vandaag is dat om en bij de twee miljard. Per jaar. Privé is Giorgio Armani 7 miljard dollar waard, vierde rijkste man van Italië. Hij is inmiddels bijna 78, maar niet bij te houden. Een hotel in Milaan, een winkel in Tokio, een show in New York, een parfum in Parijs. Voor wie doet hij het nog? “Voor die vijfduizend man die ik tewerkstel.” (mag) Volgende week: wie zijn de Benettons?

Mag

Bron: SjiekTags:armani

promo 


Nespresso lanceert budgetvriendelijk zusje voor luxe koffiemachines

Nespresso lanceert budgetvriendelijk zusje voor luxe koffiemachines
16 april / 14u58 Liefhebbers van koffie grijpen vaak terug naar een Nespresso omwille van de intense koffiesmaak. Alleen spijtig dat zo'n koffiezetmachine al snel ettelijke honderden euro's kost. Genoeg reden voor de producent om een compact, goedkoop…


Belg ontbijt massaal buitenshuis (en dat mag wat kosten!)

Belg ontbijt massaal buitenshuis (en dat mag wat kosten!)
16 april / 10u49 De economische crisis? Daar liggen de Belgen blijkbaar niet wakker van. In plaats van een goedkoop pak ontbijtgranen uit de supermarkt aan te schaffen, gaan ze massaal voor chique ontbijtjes die ze ergens aankopen op de dag zelf. Zo blijkt…


"Ik spits me nu toe op 'goesting' en hoe je die kan aanwakkeren in bed"

Ik spits me nu toe op 'goesting' en hoe je die kan aanwakkeren  in bed 
15 april / 07u59 Kaat Bollen is de nieuwste it-seksuologe van Vlaanderen. Het leek er even op dat ze Goedele Liekens als bekendste seksuologe van de troon zou stoten. Goedele probeerde het dan maar in Nederland, maar ook daar lijkt ze nu niet meer veilig te…


Penélope Cruz duwt Uma Thurman van Shweppes-troon

Penélope Cruz duwt Uma Thurman van Shweppes-troon
14 april / 11u05 Wie dacht dat enkel Uma Thurman op een verrassende wijze Schweppes kon promoten, heeft het danig mis. Penélope Cruz neemt het roer van de blondine over en verrast met een bijzonder sensuele aanpak van de typische 'What dit you expect'-campagne.


Graatmagere Victoria Beckham viert 40ste verjaardag met nieuw dieet

Graatmagere Victoria Beckham viert 40ste verjaardag met nieuw dieet
14 april / 08u43 Victoria Beckham mag dan magerder dan ooit zijn, de vrouw vreest toch om een rimpelig velletje te krijgen. Zeker nu ze deze week ook nog eens 40 wordt. Daarom is de vrouw met een intensieve afslankingskuur gestart.


Vrouwen dromen vooral over ... dode mensen

Vrouwen dromen vooral over ... dode mensen
14 april / 08u24 Vrouwen- en mannendromen verschillen nogal van elkaar. Daar waar mannen tijdens hun nachtelijke dromen vooral aan seks denken, tobben vrouwen in hun dromen vooral over dode mensen.


"Will Tura jarenlang verbannen uit Nederland"

Will Tura jarenlang verbannen uit Nederland
14 april / 07u59 Will Tura mag in de jaren '80 dan doorgebroken zijn in Nederland, de man werd jaren daarvoor lange tijd geweerd uit Nederland. Reden: zijn plaat '797204'.


Topblogster Sofie Valkiers lanceert eigen modeboek

Topblogster Sofie Valkiers lanceert eigen modeboek
10 april / 14u57 Het gaat hard voor Sofie Valkiers. Nadat de vrouw te zien was op het VIJF-programma Shoot, kreeg ze een eigen collectie bij Essentiel, ging ze samen met Kate Moss en Naomi Campbell feesten en krijgt ze nu zelfs haar eigen boek: 'Little Black…


"Elke chirurg heeft zijn eigen kerkhof"

Elke chirurg heeft zijn eigen kerkhof
10 april / 11u58 Wie wel houdt van een beetje drama en in zwijm valt bij series als Grey's Anatomy, Private Practice en ER zapt vanavond best naar VIER. Daar start met 'Topdokters' namelijk de levensechte versie van vooraf genoemde series.


Carmen Pfaff voorgoed aan bed gekluisterd: "Als ik maar geen pillenverslaving krijg"

Carmen Pfaff voorgoed aan bed gekluisterd: Als ik maar geen pillenverslaving krijg
8 april / 10u02 Carmen Pfaff gaat door een hel. Nadat ze een tweede nekwervel brak, kwam de vreselijke diagnose van zware osteoporose. Daardoor is Carmen voor de rest van haar leven aan bed gekluisterd. "Ik praat er niet meer veel over met mijn familie. Het…
Zorgwekkend: Jean-Luc Dehaene 20 kilo vermagerd en diabetespatiënt sinds operatie

Zorgwekkend: Jean-Luc Dehaene 20 kilo vermagerd en diabetespatiënt sinds operatie
8 april / 09u34 Het gaat niet al te best met Jean-Luc Dehaene. De man vecht moedig tegen pancreaskanker, maar krijgt het alsmaar moeilijker. Zo viel de man op zeer korte tijd 20 kilogram af en heeft hij sinds de operatie ook last van diabetes.Topmodelabel Marc Jacobs rekruteert nieuw model via selfie-wedstrijd!

Topmodelabel Marc Jacobs rekruteert nieuw model via selfie-wedstrijd!

Die kritiek van Sergio Herman ... Alle leven stroomde uit me weg, het is geen mooie mens

"Die kritiek van Sergio Herman ... Alle leven stroomde uit me weg, het is geen mooie mens"


Joy Anna Thielemans: "Eindelijk heb ik een echte papa"

Joy Anna Thielemans: Eindelijk heb ik een echte papa
7 april / 09u46 Joy Anna Thielemans kan haar geluk niet meer op. Haar stiefvader heeft haar een tijdje geleden 'ter adoptie' gevraagd. "Ik ga het vieren, met doopsuiker en al."


Hanne Troonbeeckx is rijbewijs kwijt door overdreven snelheid

Hanne Troonbeeckx is rijbewijs kwijt door overdreven snelheid
7 april / 09u02 Hanne Troonbeecxk moet het een tijdje zonder rijbewijs stellen. De dame werd geflitst in de bebouwde kom terwijl ze 78 kilometer per uur reed.


Tip van topchef Peter Goossens: zo mislukt je mayonaise nooit!

Tip van topchef Peter Goossens: zo mislukt je mayonaise nooit! 
7 april / 08u41 Heel wat Belgen houden van een frietje met mayonaise, zeker als de mayo zelfgemaakt is. Maar dat hebbeding wil ook nogal eens mislukken. Al heeft Peter Goossens een tip om altijd de perfecte mayonaise op je bord te toveren.


Joke Van de Velde: "Tienduizenden euro's geweigerd voor expliciete naaktfoto's van mezelf"

Joke Van de Velde: Tienduizenden euro's geweigerd voor expliciete naaktfoto's van mezelf
6 april / 05u00 Joke Van de Velde slaagt er iedere week opnieuw in om Wim Oosterlinck versteld te doen staan in de rubriek 'Joke onthult' op Q-Music. Ook deze week was dat niet anders, toen de vrouw vertelde over een aanbod voor expliciete naaktfoto's dat…


Jummie: David Beckham showt piepkleine zwembroekjes

Jummie: David Beckham showt piepkleine zwembroekjes

Tandartsbezoeken zijn onbetaalbaar geworden: 4 op 10 Belgen plant geen afspraak meer in!

Tandartsbezoeken zijn onbetaalbaar geworden: 4 op 10 Belgen plant geen afspraak meer in!


Superkortingen: Lidl lanceert outletshop

Superkortingen: Lidl lanceert outletshop
4 april / 08u35 Shoppers die wel houden van een goede korting van tijd tot tijd kunnen nu naar Temse trekken om de outlet Solid te bezoeken. Daar verzamelt Lidl al zijn producten die niet verkocht zijn geraakt, met nog meer korting.


Zo vindt iedereen de ware liefde!

Zo vindt iedereen de ware liefde! 3 april / 13u52 De liefde van je leven vinden is spannend en leuk. Natuurlijk moet je hem of haar eerst wel vinden. Deze meest bekende ontmoetingsplaatsen kunnen een goede tip zijn voor jou als je de liefde nog niet hebt gevonden. Maar dit kunnen natuurlijk…


Ontdekt: Stromae is eigenlijk modeontwerper!

Ontdekt: Stromae is eigenlijk modeontwerper!
2 april / 04u54 Stromae viel al jaren op door zijn opvallende outfits, maar tot voor kort was het gissen waar de man zijn opvallende hemdjes haalde. Tot nu. Want, zo blijkt, Stromae ontwierp ze gewoon zelf.


"Ook tijdens zwangerschap kan vrouw zonder problemen chemo krijgen"

Ook tijdens zwangerschap kan vrouw zonder problemen chemo krijgen
2 april / 04u42 Vrouwen die zwanger zijn en kanker krijgen, het lijkt een doemscenario wat enkel in films voorkomt. En toch bewijzen cijfers dat maar liefst 1 op de 1.000 vrouwen met zo'n prognose te maken krijgt. Al is er niet meteen reden tot paniek, zo…


Jeroen Meus start nieuw restaurant: "Geen topgastronomie meer"

Jeroen Meus start nieuw restaurant: Geen topgastronomie meer
2 april / 04u28 Jeroen Meus is klaar voor een nieuwe stap in zijn leven: een nieuwe eetgelegenheid, gelegen in het centrum van Leuven. Foodies die zich echter al in de handjes beginnen wrijven om al die topgastronomie met eigen smaakpapillen te gaan…18 april 2014
6°C 12°C
Poll:

Gaat u naar de Rode Duivels kijken op groot scherm?


Lees ook:
Iedereen wil Rode Duivels op groot scherm


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Zomerhit: de Bellini is de nieuwste it-cocktail!

Zomerhit: de Bellini is de nieuwste it-cocktail!

Nieuwe schoonheidstrend: laat een baard implanteren

Nieuwe schoonheidstrend: laat een baard implanteren"Bloemkool moet je met chocolade eten, aardbeien met parmezaanse kaas"

Bloemkool moet je met chocolade eten, aardbeien met parmezaanse kaas
31 maart / 09u21 Ben je zelf ook wel een foodie? En hou je van nieuwe smaken? Dan is foodpairing iets voor jou. Bij dat kookprincipe worden onverwachte smaken met elkaar gecombineerd tot een, volgens de bedenkers, heerlijk geheel.


Schokkend: Chanel N°5 kost eigenlijk amper 7 euro

Schokkend: Chanel N°5 kost eigenlijk amper 7 euro
31 maart / 08u31 Vijftig milliliter Chanel N°5 kost je al snel 90 euro in de parfumerie, terwijl het geurtje slechts 7 euro kost om te produceren, zo berekende het Nederlandse tv-programma De Rekenkamer.


Recepten uit 1700 weer op de menukaart

Recepten uit 1700 weer op de menukaart

Hartverscheurend: Terrie werd verkracht door stiefvader: Moeder zei dat ik hem verleid had

Hartverscheurend: Terrie werd verkracht door stiefvader: "Moeder zei dat ik hem verleid had"


Jaak Van Assche: "Meer tijd nodig om te recupereren, maar ik blijf doorgaan"

Jaak Van Assche: Meer tijd nodig om te recupereren, maar ik blijf doorgaan
25 maart / 13u19 Jaak Van Assche is al 74 jaar, maar denkt nog lang niet aan zijn pensioen. "Ik voel me nog kiplekker en sta nog veel te graag op de set", aldus Jaak in Story.


Virginie Claes kampeert voor school om zoontje ingeschreven te krijgen


25 maart / 13u21 Louis, het zoontje van ex-Miss België Virginie Claes, gaat pas volgend jaar naar school, maar mama moest nu al voor de schoolpoort kamperen. Virginie is trouwens niet de enige, dit fenomeen komt steeds meer voor.