Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Niet-rokers krijgen vaker agressieve vorm van longkanker

39 reactiesNiet-rokers krijgen vaker agressieve vorm van longkanker
9 juli 2011

Longkanker is agressiever bij niet-rokers dan bij rokers. Dat blijkt uit onderzoek van het Canadese BC Cancer Agency Research Centre.

In de tumoren bij niet-rokers werden veel meer afwijkingen aangetroffen dan in die van rokers. Volgens onderzoekers ontstaat en ontwikkelt longkanker zich anders bij niet-rokers. Zij pleiten dan ook voor andere behandelingen.

In 25 procent van de gevallen van longkanker gaat het om mensen die nooit hebben gerookt. Vooral vrouwen en Aziaten vallen ten prooi aan de ziekte. Zij krijgen vooral te maken met een agressieve vorm van longkanker.

Archiefbeeld: PhotonewsTags:longkankerrokentumor

promo 

Blik op de Ruimte: super-diamant

Blik op de Ruimte: super-diamant
7 juli / 20u28 Astronomen hebben in het sterrenbeeld Waterman een extreem koude en zwakke witte dwerg ontdekt. Witte dwergen zijn restanten van zonachtige sterren.


Hooikoorts is nadelig voor de rijvaardigheid

Hooikoorts is nadelig voor de rijvaardigheid 7 juli / 19u57 Wie last heeft van hooikoorts moet waakzaam zijn als hij of zij met de auto gaat rijden. Uit onderzoek van het Academisch Ziekenhuis Maastricht UMC blijkt dat hooikoorts een nadelige invloed heeft op de rijvaardigheid.


Blik op de Ruimte: zon in de kijker

Blik op de Ruimte: zon in de kijker 5 juli / 20u29 Op zondag 6 juli staat de zon centraal in de Cosmodrome. Van 13u tot 17u kan je de zon in diverse telescopen komen bekijken. Ook kan je gratis deelnemen aan diverse workshops, wandelen en dromen tussen de wolken.


Blik op de Ruimte: ver van de zon

Blik op de Ruimte: ver van de zonvandaag / 20u31 Vandaag bereikt de aarde het punt op haar baan waarbij ze het verst van de zon staat. De aarde beschrijft geen mooie cirkelvormige baan rond de zon maar een ellipsvormige. Daardoor staat ze soms dichter en soms verder van de zon. De verste…


Planckendael verwelkomt nieuwe koalababy (video)

Planckendael verwelkomt nieuwe koalababy (video)
vandaag / 12u27 In het Mechelse dierenpark Planckendael kunnen de bezoekers vanaf vandaag een bezoekje brengen aan een nieuwe koalababy. De uk werd zes maanden geleden geboren maar komt vanaf nu uit de buidel piepen.


6 op de 10 studenten denken dat hiv verspreid wordt via muggen

6 op de 10 studenten denken dat hiv verspreid wordt via muggenvandaag / 10u51 Het is maar pover gesteld met de kennis bij studenten over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) en het hiv-virus, dat aids verspreidt. Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteiten van Hasselt en Gent. Studenten met (meer) seksuele…


1 op de 10 vrouwen blijft roken tijdens zwangerschap

1 op de 10 vrouwen blijft roken tijdens zwangerschapvandaag / 07u08 Tien procent van de vrouwen blijft roken tijdens de zwangerschap. Daarnaast lijdt ook 11,3 procent van de zwangere vrouwen aan obesitas. Dat blijkt uit het jaarverslag 2013 van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemologie (SPE) dat…


Blik op de Ruimte: zon in de kijker

Blik op de Ruimte: zon in de kijker
2 juli / 20u28 Op zondag 6 juli staat de zon centraal in de Cosmodrome. Van 13u tot 17u kan je de zon in diverse telescopen komen bekijken. Ook kan je gratis deelnemen aan diverse workshops, en genieten van de expo "In de wolken".


Blik op de Ruimte: kleine pufjes, grote gevolgen

Blik op de Ruimte: kleine pufjes, grote gevolgen 1 juli / 20u28 Grote, trage uitbarstingen op de zon kunnen veroorzaakt worden door kleine 'pufjes' van heet gas in de corona van de zon. Dit blijkt uit 3D metingen van onze ster door de zonnesatellieten SOHO, STEREO en SDO.


Blik op de Ruimte: organisch raadsel

Blik op de Ruimte: organisch raadsel29 juni / 20u31 Uit onderzoek blijkt dat de verscheidenheid van polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) in de atmosferen van sterren in de Grote Magelhaense Wolk veel groter te zijn dan in sterren van onze eigen Melkweg.
Zomers hete dagen op komst na nat weekbegin

Zomers hete dagen op komst na nat weekbegin29 juni / 11u11 Zondagmiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien, mogelijk met onweer. Plaatselijk valt er veel neerslag. Aan de kust verschijnen er later meer opklaringen. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.…NASA test vliegende schotel voor Marsmissie

NASA test "vliegende schotel" voor Marsmissie

Blik op de Ruimte: kleine planetoïden

Blik op de Ruimte: kleine planetoïden


Regenwolken dinsdag pas verdreven

Regenwolken dinsdag pas verdreven28 juni / 09u47 Het is zaterdagnamiddag wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien, mogelijk met onweer. De meeste neerslag valt ten zuiden van Samber en Maas. Aan zee en in het westen valt weinig regen. De wind waait zwak tot matig in…


Blik op de Ruimte: en het resultaat is...

Blik op de Ruimte: en het resultaat is...27 juni / 20u26 Met behulp van metingen van het CERN in Geneve zijn wetenschappers erin geslaagd om de elektrische lading van een antiwaterstofatoom te bepalen.


Mogelijk poot van allerlaatste Vlaamse wolf ontdekt

Mogelijk poot van allerlaatste Vlaamse wolf ontdekt27 juni / 08u57 In het archief van het Gentse stadsmuseum (STAM) is de gemummificeerde poot ontdekt van wat mogelijk de allerlaatste Vlaamse wolf was. Het intrigerende verhaal staat in het digitale Eos Weekblad, dat vrijdag verschijnt.


Buien en onweer op komst

Buien en onweer op komst27 juni / 08u44 Vrijdagnamiddag is er nog af en toe zon, maar vanuit het zuidwesten komen er geleidelijk buien opzetten, mogelijk met onweer. Er waait een matige zuidwestenwind. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden.


Snoeiafval taxus ook in Nederland in trek als kankermedicijn

Snoeiafval taxus ook in Nederland in trek als kankermedicijn

Blik op de Ruimte: ALMA maakt zwarte gaten zichtbaar

Blik op de Ruimte: ALMA maakt zwarte gaten zichtbaar


Blik op de Ruimte: kleurrijk jong heelal

Blik op de Ruimte: kleurrijk jong heelal25 juni / 20u28 Met behulp van de Hubble-ruimtetelescoop wordt er regelmatig een op het eerste gezicht leeg stukje van de hemel, lange tijd waargenomen. Op deze zogeheten 'deep fields' worden dan plots duizenden sterrenstelsels zichtbaar.


Nieuwe bloedtest kan plotse hartdood beter voorspellen

Nieuwe bloedtest kan plotse hartdood beter voorspellen25 juni / 16u02 Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, de UAntwerpen en spin-offbedrijf Multiplicom hebben een nieuwe bloedtest ontwikkeld die het risico op plotse hartdood beter voorspelt dan bestaande tests. De nieuwe PED MASTR-test is voor meer dan…


Nieuw: appartementen worden verwarmd met rioolwater

Nieuw: appartementen worden verwarmd met rioolwater
25 juni / 13u20 Leuven heeft een nieuw milieuvriendelijk project klaar om appartementen te verwarmen. De stad wil negentig sociale appartementen verwarmen met … rioolwater.


Blik op de Ruimte: oude planeten

Blik op de Ruimte: oude planeten24 juni / 20u31 Met behulp van de Europese HARPS-spectrograaf in Chili hebben Britse en Amerikaanse astronomen twee planeten ontdekt die zich in een baan rond de ster van Kapteyn bewegen.


"Extreem zonnebaden heeft zelfde effect als heroïne spuiten"

Extreem zonnebaden heeft zelfde effect als heroïne spuiten
24 juni / 11u46 Dames die graag en lang in de zon gaan liggen baden, hebben waarschijnlijk een zonverslaving. Dat verklaren onderzoekers van de Harvard Medical School in het tijdschrift Cell.4 juli 2015
16°C 30°C
Poll:

De stakingen tegen het regeringsbeleid zijn...Lees ook:
Havenbaas Eddy Bruyninckx vreest imagoschade


schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest gelezen:

Opnieuw kans op onweer de komende dagen

Opnieuw kans op onweer de komende dagen

Liefde is het mooist op je 70ste

Liefde is het mooist op je 70steBlik op de Ruimte: de zomer begint

Blik op de Ruimte: de zomer begint
23 juni / 20u31 Zaterdag om 12.51 u. bereikte het middelpunt van de zon haar hoogste declinatie op het noordelijk halfrond. Dit is per definitie het begin van de astronomische zomer. Dit betekent ook dat het zaterag de langste dag van het jaar was.


Recordaantal Belgische bedrijven naar grootste biotechbeurs ter wereld

Recordaantal Belgische bedrijven naar grootste biotechbeurs ter wereld
23 juni / 19u22 Meer dan 75 Belgische bedrijven, universiteiten en spin-offs nemen van 23 juni tot 26 juni in het Amerikaanse San Diego deel aan 'BIO', de grootste internationale biotechnologieconferentie. Ruim 15.000 biotechspecialisten stellen er hun…


Naar WK kijken is goed voor de lijn

Naar WK kijken is goed voor de lijn

Zon bijna hele week van de partij

Zon bijna hele week van de partij


Blik op de Ruimte: botsende sterrenstelsels

Blik op de Ruimte: botsende sterrenstelsels
22 juni / 20u31 Astronomen hebben de röntgen- en radiostraling van een verre cluster van sterrenstelsels in beeld gebracht. Uit de opnames blijkt nu dat het eigenlijk om vier afzonderlijke clusters gaat die met elkaar aan het botsen zijn.


Aangenaam zomerweer voor België-Rusland

Aangenaam zomerweer voor België-Rusland
22 juni / 13u54 Zondagmiddag is het zonnig aan zee. In het binnenland is er een afwisseling van zon en stapelwolken. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. Maxima liggen tussen 8 graden in de Ardennen en 20 tot lokaal 23 graden elders.